ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

θεεσσαλονίκη : Εκδήλωση για το λαϊκό κίνημα στη Τουρκία

Εκδήλωση για το λαϊκό κίνημα στη Τουρκία

Την Κυριακή 15 Νοέμβρη πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο στέκι ΣΦΕΝΤΟΝΑ στη Θεσσαλονίκη εκδήλωση-συζήτηση με θέμα: "Το λαϊκό κίνημα στην Τουρκία μπροστά σε ιστορικές προκλήσεις. Οι απανωτές εκλογές, η φασιστική καταστολή και οι δρόμοι που ανοίγουν οι λαοί με την πάλη τους". 
Οι ομιλητές εκπρόσωπος του ΚΚΕ(μ-λ) και της Partizan, βοήθησαν ώστε να γίνει μια συζήτηση ζωντανή με την συμμετοχή του κόσμου, με ερωτήσεις και τοποθετήσεις πάνω στο ζήτημα. 
   Η συζήτηση ξεκίνησε από τις μεγάλες κινητοποιήσεις και εξεγέρσεις πριν ενάμιση χρόνο στην γειτονική χώρα με την άγρια καταστολή που δέχτηκε τότε ο λαός της Τουρκίας, με επισήμανση στην αναγκαιότητα της οργάνωσης του λαού και της αντίστασης του. 

Τονίστηκε η κρατική τρομοκρατία και ο εκφοβισμός που έχει εξαπολύσει το ΑΚΡ και ο Ερντογάν εναντίον όχι μόνο όποιου αντιστέκεται, αλλά και σε όποιον εκφράζει την αλληλεγγύη του. 

Στην τρομοκρατία του τούρκικου κράτους εντάσσονται το δολοφονικό, βάρβαρο χτύπημα που έγινε στην τούρκικη πόλη Σουρούτς, κοντά στο Κομπάνι, ενάντια σε Τούρκους αγωνιστές που εκδήλωναν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των Κούρδων στην περιοχή, αλλά και το μαζικό έγκλημα τον Οκτώβρη, μπροστά στο σιδηροδρομικό σταθμό της Άγκυρα.
 Ένα έγκλημα ενάντια στο δημοκρατικό, αντιφασιστικό και αντιπολεμικό κίνημα του λαού της Τουρκίας, μια προειδοποίηση (ένα μήνα πριν απο τις εκλογές) ότι αυτή θα είναι η καθημερινοτητα για τον λαό της Τουρκίας που αντιστέκεται, αγωνίζεται και αμφισβητεί το φασιστικό κράτος της χώρας και τον ιμπεριαλισμό.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον και συζήτηση προκάλεσε η τοποθέτηση της Partizan για την Ροζάβα. 
Η εκδήλωση κατέδειξε το γεγονός ότι οι δυο λαοί συνδέονται όπως και όλοι οι λαοί με κοινό εχθρό τον Ιμπεριαλισμό και την επείγουσα ανάγκη να συγκροτηθεί ένα αντιιμπεριαλιστικό μέτωπο των λαών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.