ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

ΔΙΚΟΙ ΤΟΥΣ ΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ, ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΕΔΩ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ!

Γαλλία,
Κομμουνιστική Μαρξιστική Λενινιστική Οργάνωση – Προλεταριακός Δρόμος

ΔΙΚΟΙ ΤΟΥΣ ΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ, ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ

ΕΔΩ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ!
  
ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ Η ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΟΨΥΧΙΑ, 
ΔΙΚΗ ΜΑΣ Η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ!


Μετά τις επιθέσεις στη Βηρυτό και ενάντια στους Κούρδους στην Τουρκία, οι πάνω από 100 νεκροί στο Παρίσι σηματοδοτούν τη χειρότερη σφαγή στη γαλλική πρωτεύουσα ύστερα από εκείνη της 17ης Οκτωβρίου 1961, όταν Αλγερινοί που διαδήλωναν υπέρ της ανεξαρτησίας δολοφονήθηκαν από τη γαλλική αστυνομία. Οι τρομοκράτες του ISIS χτύπησαν στα τυφλά, κατά τη διεξαγωγή ενός ποδοσφαιρικού αγώνα, ενάντια σε κόσμο που καθόταν σε καφετέριες, σε μια συναυλία... Αυτά τα αποτρόπαια εγκλήματα προκαλούν φρίκη, φόβο και κατάπληξη. Κάποιοι από μας θρηνούν συναδέλφους και φίλους, σκοτωμένους ή τραυματίες: έχουμε πάθει σοκ. Όλος συνολικά ο πληθυσμός του Παρισιού και της ευρύτερης περιοχής του βρέθηκε στο στόχαστρο. Πρόκειται για φασιστικές επιθέσεις ενάντια στο λαό, από άτομα που διαλαλούν μια ιδεολογία θανάτου και επικυριαρχίας μέσω του τρόμου.



Το αίσθημα απόρριψης είναι πάνδημο έναντι αυτών των τυφλών σκοτωμών, όλοι επιθυμούν να συμπαραταχθούν ενάντια στον ISIS. Αλλά ας μη γελιόμαστε: η εκπεφρασμένη ομοψυχία κατά των εγκληματιών δεν υπονοεί κανενός είδους συμπόρευση με τον Ολάντ ή με οποιοδήποτε αντιδραστικό στρατόπεδο. Είναι η αυθόρμητη εκδήλωση μιας δημοκρατικής και αντιφασιστικής αλληλεγγύης στη βάση, με θετικό, ανθρωπιστικό χαρακτήρα. Μια θεμιτή επιδίωξη που πρέπει να την κάνουμε να φουντώσει με τη μορφή γνήσιας λαϊκής αντίστασης, μην επιτρέποντας στην αστική τάξη να την καπηλευθεί κάτω από το λάβαρο της «εθνικής ομοψυχίας».


Βρισκόμαστε σε πόλεμο, ακούμε παντού γύρω μας. Είναι αλήθεια. Αυτός ο πόλεμος, ωστόσο, δεν είναι δικός μας. Εμείς είμαστε απλώς τα θύματά του. Και δεν ξεχνούμε αυτούς που βρίσκονται στις πρώτες γραμμές, όλους συνολικά τους λαούς της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής. Οι τρομοκράτες του ISIS αποτελούν τον καρπό των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων που μαίνονται εδώ και δεκαετίες από τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, τη Γαλλία και τις ευρωπαϊκές χώρες στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ, στην Αφρική, στη Συρία ή αλλού... Βασικοί υπαίτιοι αυτής της σφαγής είναι οι ίδιες μας οι κυβερνήσεις! Καταγγέλλουμε τις συμμαχίες της Γαλλίας και της Ευρώπης με την Τουρκία και τη Σαουδική Αραβία, χώρες που υποστηρίζουν τον ISIS. Απαιτούμε να τερματιστούν όλες οι επεμβάσεις, να αποσυρθούν τα γαλλικά στρατεύματα, να κλείσουν οι στρατιωτικές βάσεις!


Η κυβέρνηση κηρύσσει κατάσταση έκτακτης ανάγκης, το κλείσιμο των συνόρων, νέους κατασταλτικούς νόμους και μέτρα, υπερθεματίζοντας με τον Σαρκοζί και τη Λε Πεν. Μετά τις σφαγές του Charlie Hebdo και του εβραϊκού παντοπωλείου, μετά τις δολοφονίες από τον Μοχάμεντ Μεράχ, και αφού θέσπισαν δεκάδες άλλους παρεμφερείς νόμους, δεν κατάφεραν παρ’ όλα αυτά να αποτρέψουν τη νέα αυτή σφαγή. Εκείνο όμως που είναι βέβαιο, είναι πως θα αξιοποιήσουν αυτούς τους νόμους ενάντια στους μετανάστες, ενάντια στους εργαζόμενους συντρόφους μας που δεν έχουν χαρτιά, εναντίον όλων των συνδικαλιστών και οικολόγων αγωνιστών...


Ενώ η κυβέρνηση διεξάγει τον πόλεμό της, εμείς θρηνούμε τους νεκρούς μας, εδώ όπως και αλλού. Το κλίμα φόβου, βουβό και σουβλερό, επικρατεί σε κάθε γωνιά. Δεν πρέπει όμως να δεχθούμε να εναποθέσουμε την ασφάλειά μας στα χέρια των εκμεταλλευτών και των κυβερνώντων μας. Θέλουν να πιστέψουμε πως είμαστε ανήμποροι, αλλά δεν είμαστε.


Στο πλαίσιο του πολέμου κατά του ISIS, εμείς υπερασπιζόμαστε το προοδευτικό στρατόπεδο, όπως αυτό των Κούρδων μαχητών στο Κομπάνι και αλλού. Οφείλουμε να εκδηλώσουμε την αλληλεγγύη μας προς όλους αυτούς τους πρόσφυγες που καταφθάνουν διωγμένοι από το χάος. Μέσα στις γειτονιές μας, να εκδηλώσουμε την αλληλεγγύη και την υποστήριξή μας, να οργανώσουμε την απόρριψη όλων εκείνων που μας συμπαρασέρνουν στην καταστροφή και επιδιώκουν να μας διχάσουν.


Παντού ανεξαιρέτως, οφείλουμε να προωθήσουμε θαρραλέα το δικό μας πόλεμο, τον ταξικό πόλεμο, την πάλη των μεταναστών για τα δικαιώματά τους, τον αγώνα των εργαζόμενων στην Air France ή άλλων ενάντια στις απολύσεις και την εκμετάλλευση. Να προβάλλουμε την αλληλεγγύη με τους μετανάστες, να προωθήσουμε τον πόλεμο όλων των προλετάριων ενάντια στις ιμπεριαλιστικές κυβερνήσεις...
  •  Ενάντια στον Ολάντ, την αντίδραση και την εθνική ομοψυχία, προβάλλουμε τη λαϊκή ενότητα!


  • Νομιμοποίηση δίχως όρους όλων των μεταναστών χωρίς χαρτιά, ελεύθερη κυκλοφορία!


  • Απαλοιφή των προοδευτικών και επαναστατικών οργανώσεων από τον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων!


  • Παύση όλων των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων στο εξωτερικό, απόσυρση των στρατευμάτων!





Η ανακοίνωση της “Organisation communiste marxiste-léniniste – Voie prolétarienne”, με ημερομηνία 15/11/2015  βρίσκεται στην ιστοσελίδα www.vp-partisan.org/article1535.html . Η μετάφραση από τα γαλλικά έγινε για λογαριασμό της “Προλεταριακής Σημαίας”


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.