ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ!

Ο ΛΑΟΣ ΔΙΝΕΙ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ

ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ!
ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ!
Εδώ και πέντε μήνες, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προσπαθεί να μας πείσει ότι το μέλλον του λαού και της χώρας βρίσκεται μέσα στις ιμπεριαλιστικές λυκοσυμμαχίες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.
Πριν τις εκλογές της 25ης Γενάρη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας, επαναλάμβανε το κακόφημο «ανήκομεν εις την Δύσιν», επιβεβαιώνοντας την υποταγή του στα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ και της ΕΕ, προκειμένου να πάρει το χρίσμα τους στην πορεία του προς την πρωθυπουργία.

Εδώ και πέντε μήνες, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προσπαθεί να μας πείσει ότι η τρόικα ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ (δηλαδή αυτοί που προώθησαν τα αντιδραστικά μνημόνια και τους δεκάδες αντιδραστικούς εφαρμοστικούς νόμους, αυτοί που έσπρωξαν το λαό μας βαθιά στην εξαθλίωση και την ανεργία) αποτελούν «εταίρους» με τους οποίους μπορεί να διαπραγματευτεί για μια «αμοιβαία επωφελή συμφωνία».
Εδώ και πέντε μήνες, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προσπαθεί να μας πείσει ότι υπάρχουν και «καλοί» ιμπεριαλιστές, «σύμμαχοι» και «φίλοι» του λαού και της χώρας, οι οποίοι θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν σε αυτήν τη διαπραγμάτευση. Έφτασε μάλιστα στο σημείο να μας παρουσιάζει ως «φιλική» δύναμη τις ΗΠΑ, τους μεγαλύτερους μακελάρηδες των λαών, αυτούς που έχουν μετατρέψει τη χώρα σε ορμητήριο για τις αιματοβαμμένες επεμβάσεις τους. Και τους πρόσφεραν και νέα βάση, στην Κάρπαθο!
Εδώ και πέντε μήνες, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει την εφαρμογή του μνημονίου της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, ενώ από το Φεβρουάριο έχει υπογράψει συμφωνία με την ΕΕ ότι αναλαμβάνει «την αναπόδραστη δέσμευσή της να τιμήσει τις οικονομικές της υποχρεώσεις προς όλους τους πιστωτές πλήρως και εγκαίρως» και ότι δεν πρόκειται να προβεί σε «μονομερείς αλλαγές» στα μνημόνια.
Όλο αυτό το διάστημα, η κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου προωθεί θέσεις ανοιχτής υπηρέτησης των συμφερόντων του ιμπεριαλισμού και της μεγαλοαστικής τάξης. Από τις προεκλογικές εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ για πρόγραμμα ανακούφισης (Θεσσαλονίκη) και για προώθηση φιλολαϊκών μέτρων, η κυβέρνηση πέρασε στην «αμοιβαία επωφελή» συμφωνία, μετά στον «έντιμο συμβιβασμό» και μετά στον «επώδυνο συμβιβασμό», για να καταλήξει να προτείνει στους ιμπεριαλιστές ένα νέο δικό της μνημόνιο 47 σελίδων το οποίο ενίσχυε με περισσότερα αντιλαϊκά μέτρα. Μεγαλύτερη φορομπηξία, μειώσεις μισθών και συντάξεων μέσα από αυξήσεις εισφορών, ιδιωτικοποιήσεις και ένα σωρό ακόμη αντιλαϊκά-αντεργατικά μέτρα περιλαμβάνονταν στην τελευταία πρόταση που έκανε η ίδια η κυβέρνηση προς τους ιμπεριαλιστές.
Και ξαφνικά, η κυβέρνηση αυτή, πνιγμένη στις αυταπάτες και τα αδιέξοδά της, σηκώνει δήθεν τα λάβαρα της «εθνικής υπερηφάνειας» και καλεί το λαό να αποφασίσει με δημοψήφισμα για το αν θα εγκρίνει την τελική συμφωνία που προτείνουν οι «θεσμοί». Αυτοί που εδώ και μήνες φρόντισαν να κρατήσουν το λαό στο περιθώριο, αυτοί που τον αφόπλισαν πολιτικά και ιδεολογικά, αυτοί που τον γέμιζαν αυταπάτες προσπαθώντας να στήσουν τις πολιτικές τους γέφυρες με το κεφάλαιο, τα ιμπεριαλιστικά κέντρα, την ξένη και ντόπια πλουτοκρατία, καλούν σήμερα το λαό να βγάλει το φίδι από την τρύπα, για δικό τους λογαριασμό βέβαια και όχι για λογαριασμό του λαού.
Από δίπλα και απέναντι, όλο το μέτωπο των αντιδραστικών δυνάμεων, η δεξιά και το μνημονιακό μπλοκ, συνεχίζουν και εντείνουν τους δικούς τους εκβιασμούς προς το λαό, εκμεταλλεύονται το κυβερνητικό αδιέξοδο και συσπειρώνονται προσπαθώντας να ξεπεράσουν τις δικές τους αντιφάσεις και αδυναμίες, να επανακάμψουν και να συγκροτήσουν την επόμενη πρόταση πολιτικής διαχείρισης για το σύστημα. Αυτοί που προώθησαν τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική των τελευταίων χρόνων, σήμερα προσπαθούν να εμφανιστούν προς το λαό ως «δικαιωμένες» και «υπεύθυνες», και μάλιστα με τη δήθεν λαϊκή υποστήριξη των στημένων φιλο-ΕΕ συγκεντρώσεων.
Η επίκληση της λαϊκής ετυμηγορίας είναι κάλπικη, όπως κάλπικη αποδείχτηκε και η δήθεν φιλολαϊκή πολιτική τους. Γιατί ο λαΟΣ Εχει και δινει αλλη απΑντησΗ στους ιμπεριαλιστές και το κεφάλαιο:
- Μέσα από τους μαζικούς αγώνες του ενάντια στη βάρβαρη πολιτική των μνημονίων, ενάντια στο καθεστώς της εξάρτησης και της υποδούλωσης.
-  Μέσα από τις μεγαλειώδεις απεργίες του, τις διαδηλώσεις και τις συγκεντρώσεις του.
-Μέσα από τη σύγκρουσή του με τις δυνάμεις κρατικής καταστολής και το καθεστώς φασιστικοποίησης.
Και είναι η πραγματική και ξεκάθαρη απάντηση! Τόσο ξεκάθαρη που ο ΣΥΡΙΖΑ -τόσο προεκλογικά όσο και συγκυβερνώντας με τους ΑΝΕΛ- ήθελε να την εξουδετερώσει, να την βάλει στην άκρη, για να προωθήσει τα σχέδιά του ως επίδοξος πολιτικός διαχειριστής της ντόπιας άρχουσας τάξης και των ιμπεριαλιστών.
Είναι μια απάντηση που απορρίπτει κατηγορηματικά όχι μόνο την τελευταία πρόταση των ιμπεριαλιστών που στρίμωξε τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά και όλες τις προηγούμενες προτάσεις με τις οποίες ήταν έτοιμη να συμφωνήσει τούτη εδώ η κυβέρνηση. Είναι μια απάντηση αντίθετη και με την πρόσφατη κυβερνητική πρόταση-μνημόνιο των 47 σελίδων, είναι αντίθετη και με τη συμφωνία της 20ης Φλεβάρη.
Γι’ αυτό και ο λαός δεν έχει κανένα λόγο να νομιμοποιήσει τα αδιέξοδα της κυβερνητικής πολιτικής. Γιατί είναι δικά της αδιέξοδα και όχι δικά του.
Αυτό που πρέπει να κάνει ο λαός είναι να συνεχίσει να παλεύει και να διεκδικεί. Να αγωνίζεται για τα δικαιώματά του, να υπερασπίζεται τις κατακτήσεις του. Να οργανώνει την πάλη του ενάντια στους ιμπεριαλιστές και την ντόπια άρχουσα τάξη, ενάντια στην ιμπεριαλιστική εξάρτηση και την καπιταλιστική κυριαρχία, ενάντια στα παλιά και νέα μνημόνια, ενάντια στα παλιά και νέα δεσμά. Για το δικαίωμα όλου του λαού στη δουλειά, την ασφάλιση, την περίθαλψη, την εκπαίδευση. Για το δικαίωμα σε μια ζωή με αξιοπρέπεια, σε μια χώρα χωρίς προστάτες, εκμετάλλευση και καταπίεση.
  •  ΚΑΤΩ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ!
  •  ΚΑΤΩ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΗΣΤΕΙΑΣ, ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ!
  •  ΚΑΤΩ Ο ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ!
  •  ΕΞΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΕΕ ΚΑΙ ΝΑΤΟ!
  •  ΟΙ ΛΑΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.