ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Εισβολή των ΜΑΤ στη «Γενική Ανακύκλωση Α.Ε.»

Καταγγελία της Ταξικής Πορείας
για την εισβολή των ΜΑΤ στη «ΓΕΝΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ Α.Ε.»
Γιάννενα, Τρίτη 10 Νοέμβρη
Σήμερα το πρωί τρεις διμοιρίες των ΜΑΤ και ασφαλίτες κατέλαβαν βίαια το εργοστάσιο της «ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΑΕ», για να σπάσουν την απεργία των εργατών, που κρατούσε ήδη μια εβδομάδα και ξεκίνησε σαν απάντηση στην ανακοίνωση της εταιρείας ότι θα προχωρήσει σε 17 απολύσεις. Λίγο αργότερα στα δικαστήρια εκδικάζονταν η προσφυγή της εταιρείας, για να βγει η απεργία παράνομη και καταχρηστική.

Η Ταξική Πορεία καταγγέλλει στο λαό και τους εργαζόμενους την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που με την κρατική καταστολή προσπαθεί να τρομοκρατήσει τους απεργούς και το λαό, υπηρετώντας τα συμφέροντα της ντόπιας και ξένης κεφαλαιοκρατίας. Ακολουθώντας την κυβέρνηση Σαμαρά, που με τα ΜΑΤ έσπασε την απεργία στη Χαλυβουργία τον Ιούλη του 2012 και το Γενάρη του 2015 με ΜΑΤ και μαζικές συλλήψεις στην Ανακύκλωση στον Ασπρόπυργο.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στέλνει καθαρό μήνυμα στην εργατική τάξη και το λαό πως είναι ταγμένη να υπηρετήσει την επίθεση σε κάθε εργατική – λαϊκή κατάκτηση, στη γραμμή των μνημονίων, κατ’ εντολή των ιμπεριαλιστών ΗΠΑ και ΕΕ. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στέλνει μήνυμα στην εργατική τάξη και το λαό πως η φασιστικοποίηση θα ενταθεί και θα στηρίζει την αντεργατική – αντιλαϊκή πολιτική που προωθεί.
Καλούμε το λαό και τους εργαζόμενους να σταθούν ταξικά, πολιτικά αλληλέγγυοι στους απεργούς της ανακύκλωσης και σε κάθε αγώνα για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά.
Καλούμε το λαό και τους εργαζόμενους να απαντήσουν στην ολομέτωπη επίθεση κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ με μαζικούς εργατικούς – λαϊκούς αγώνες. 
Καλούμε τους εργαζόμενους και το λαό μαζικά να πάρουν μέρος στην απεργία στις 12 Νοέμβρη.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ! 
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ! 
ΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ! 
ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!



ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ 

Ταξική Πορεία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.