ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

Μαζική δράση αλληλεγγύης και αντί-ιμπεριαλιστικής προπαγάνδας

Ειδομένη, Λαϊκή Αντίσταση-ΑΑΣ
Μαζική δράση αλληλεγγύης  και αντί-ιμπεριαλιστικής προπαγάνδας

 
Το Σάββατο, 31 Οκτωβρίου,  το μεσημέρι   δεκάδες μέλη και φίλοι της Λαϊκής Αντίστασης-ΑΑΣ από την Θεσσαλονίκη και την Ξάνθη πραγματοποίησαν μαζική παρέμβαση αλληλεγγύης στην περιοχή της Ειδομένης

Στον χώρο  που χιλιάδες πρόσφυγες καθημερινά περιμένουν να περάσουν τα σύνορα με κατεύθυνση την βόρεια Ευρώπη , μοιράστηκε το υλικό που είχε συγκεντρωθεί τις προηγούμενες  ημέρες  στο στέκι «Σφεντόνα» στην Θεσσαλονίκη και στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης.

 Σημαντική  ήταν η παρουσία των συναγωνιστών  από την Ξάνθη  που μετέφεραν  με δικά  τους μέσα ,  ιδιαίτερα μεγάλη  ποσότητα  υλικού σε ρούχα και τρόφιμα.

 Δόθηκαν  υγειονομικό  υλικό, φάρμακα   και τρόφιμα στις ομάδες των εθελοντών  που βρίσκονται εκεί  και μοιράστηκαν   προκηρύξεις  με  κείμενο της Λαϊκής  Αντίστασης  μεταφρασμένο στα αραβικά και αγγλικά  στους πρόσφυγες  που νυχθημερόν  καταφθάνουν στον χώρο  με λεωφορεία. 

Όλοι  οι συμμετέχοντες  στην δράση  είδαν από κοντά το μέγεθος των προβλημάτων  που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες των ιμπεριαλιστικών  πολέμων και επεμβάσεων. 
Διαπίστωσαν  την παντελή έλλειψη  της κρατικής και ευρωπαϊκής  μέριμνας  και την αδυναμία ακόμα και  των μεγάλων  ΜΚΟ, της Ύπατης Αρμοστείας  του ΟΗΕ και άλλων  διεθνών  οργανώσεων   να αντιμετωπίσουν την κατάσταση  και να καλύψουν στοιχειωδώς τα κενά. 

Η λαϊκή ανεξάρτητη δράση  αλληλεγγύης   στα πλαίσια   ενός αντί-ιμπεριαλιστικού  , αντιπολεμικού  μετώπου  πάλης , μπορεί να μην μπορεί να καλύψει τις  μεγάλες  ανάγκες αλλά  αποτελεί απαραίτητο στοιχείο  για να ανοιχτεί ένας  άλλος δρόμος , μαχητικής διεκδίκησης και πάλης. Η Λαϊκή Αντίσταση –ΑΑΣ στο προσεχές διάστημα  θα πάρει και άλλες πρωτοβουλίες αλληλεγγύης  και αντιμπεριαλιστικής δράσης.













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.