ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

Όχι στη αντιδραστική «Συμφωνία 17 σημείων»!

ΚΚΕ(μ-λ): για τη συμφωνία των "17 σημείων"

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ


Όχι στη αντιδραστική «Συμφωνία 17 σημείων»!
Όχι στην αντιμεταναστευτική πολιτική ΕΕ-κυβέρνησης!
Αλληλεγγύη στους μετανάστες και τους πρόσφυγες!

Επιβεβαίωση και ενίσχυση της αντιμεταναστευτικής πολιτικής της ΕΕ αποτελεί η «Συμφωνία 17 σημείων»της «μίνι Συνόδου Κορυφής» που πραγματοποιήθηκε στις 26/10 στις Βρυξέλλες. 
Η συμφωνία -την οποία συνυπέγραψε η ελληνική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μαζί με Αλβανία, Αυστρία, Βουλγαρία, Κροατία, πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, Γερμανία, Ουγγαρία, Ρουμανία, Σερβία και Σλοβενία- αποτελεί μία προσπάθεια οχύρωσης της ΕΕ από τις αυξημένες ροές προσφύγων που προκαλεί η ένταση των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων στην περιοχή της Συρίας και ευρύτερα της Μέσης Ανατολής και της Ανατολικής Μεσογείου.
Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι οι ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές όχι μόνο δεν είναι διατεθειμένοι να συμβάλουν στην ανακούφιση των προσφύγων, όχι μόνο δεν τους αντιμετωπίζουν ως ανθρώπους που χρειάζονται στήριξη και καταφύγιο για μια ασφαλή και αξιοπρεπή ζωή, αλλά τους αντιμετωπίζουν ως ανεπιθύμητους, ως μια ενοχλητική παρενέργεια της ιμπεριαλιστικής επεκτατικής πολιτικής.

Στόχος της «Συμφωνίας 17 σημείων» δεν είναι η ασφαλής ροή των προσφύγων, αλλά ο ασφυκτικότερος έλεγχος των προσφυγικών ροών προς τη Γερμανία και τις χώρες της βόρειας Ευρώπης μέσω των Δυτικών Βαλκανίων. Ενισχύει τους κάθε λογής ευρωπαϊκούς κατασταλτικούς μηχανισμούς (FRONTEX, RABIT), αλλά και τις τοπικές δυνάμεις και επιχειρήσεις καταστολής. Γι’ αυτό και θα σημάνει νέες εκατόμβες προσφύγων.

Επιπλέον, στόχος της Συμφωνίας είναι η μετατροπή των Δυτικών Βαλκανίων σε ένα άτυπο «κέντρο διαλογής προσφύγων» απ’ όπου το μεγάλο ευρωπαϊκό κεφάλαιο θα μπορεί να αντλεί φθηνό εργατικό δυναμικό όποτε και για όσο επιθυμεί. Οι υπόλοιποι θα επαναπροωθούνται ή θα παραμένουν εγκλωβισμένοι στα διάφορα «στρατόπεδα συγκέντρωσης» που ήδη στήνονται.

Η «Συμφωνία 17 σημείων» ενισχύει τον αντιδραστικό διαχωρισμό μεταξύ μεταναστών και προσφύγων, με στόχο τη νομιμοποίηση της βίαιης επαναπροώθησης εκατοντάδων χιλιάδων μεταναστών στις χώρες τους. Μάλιστα, μέσα στις χώρες αυτές περιλαμβάνεται και το Αφγανιστάν που υποφέρει ακόμη από τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προσπαθεί να συγκαλύψει τον αντιδραστικό χαρακτήρα της συμφωνίας αυτής, ακριβώς όπως συγκαλύπτει και τον αντιδραστικό χαρακτήρα της ιμπεριαλιστικής ΕΕ και τις ευθύνες της για την καταστροφή χωρών και λαών. Μέσα από τη δήθεν απόρριψη των «παράλογων προτάσεων» που τέθηκαν προς τη χώρα μας, θέλει να αποκρύψει το γεγονός ότι η χώρα μας μετατρέπεται στο μαζικότερο σημείο εγκλωβισμού μεταναστών και προσφύγων στα Βαλκάνια και ότι ενισχύεται η παρουσία και δράση των ευρωπαϊκών κατασταλτικών δυνάμεων στα σύνορα και τις θάλασσες της χώρας. Ο δε Τσίπρας είχε το θράσος να δηλώσει ότι τα ψίχουλα που δίνει η ΕΕ ως προσωρινή επιδότηση ενοικίου για 20.000 μετανάστες στη χώρα μας, ώστε να πετύχει την υλοποίηση της αντιμεταναστευτικής της πολιτικής, αποτελούν «ουσιαστική συμβολή στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας»!!!

Είναι ο ίδιος που, μερικές μέρες πριν, υποδέχτηκε με προκλητικές τιμές τον Ολάντ, τον πρόεδρο του γαλλικού ιμπεριαλισμού που βομβαρδίζει -μαζί με τις ΗΠΑ και τη Ρωσία- τη Συρία. Είναι ο ίδιος που ηγείται μιας κυβέρνησης που συνεχίζει στην κατεύθυνση της υπηρέτησης και διευκόλυνσης των αιματοβαμμένων ιμπεριαλιστικών σχεδίων, που επιτρέπει τη λειτουργία των αμερικανονατοϊκών βάσεων στη χώρα ενώ προτείνει και τη δημιουργία νέας βάσης, που συμμετέχει σε κοινά στρατιωτικά γυμνάσια με το Ισραήλ, που διαιωνίζει και βαθαίνει το καθεστώς της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης της χώρας.

Ο λαός και οι εργαζόμενοι της χώρας πρέπει να καταδικάσουν τη νέα αυτή συμφωνία, όπως και το σύνολο της αντιμεταναστευτικής πολιτικής της ΕΕ, που εφαρμόζει πιστά και η χώρα μας. Πρέπει να καταγγείλουν την υποκρισία της πολιτικής ηγεσίας της ΕΕ αλλά και της ελληνικής κυβέρνησης που, από τη μια, ευνοούν το ματοκύλισμα των λαών της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής και, από την άλλη, δήθεν «κόπτονται» για το δράμα των προσφύγων.

Το ΚΚΕ(μ-λ) καλεί το λαό της χώρας μας να βάλει τη δική του σφραγίδα στις εξελίξεις. Να συνεχίζει να εκφράζει την αλληλεγγύη του στα θύματα της βάρβαρης ιμπεριαλιστικής πολιτικής, στους μετανάστες και τους πρόσφυγες. Πάνω απ’ όλα, να δυναμώσει τους αγώνες του ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο. Να συμβάλει στη συγκρότηση ενός ισχυρού, μαζικού αντιιμπεριαλιστικού μετώπου των λαών της περιοχής.Να απαιτήσει την απεμπλοκή της χώρας από τα ιμπεριαλιστικά πολεμικά σχέδια. Να παλέψει για την έξοδο της χώρας από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, για την απομάκρυνση των αμερικανονατοϊκών βάσεων από τη χώρα, για τη διακοπή κάθε διευκόλυνσης προς τους ιμπεριαλιστές φονιάδες, για την επιστροφή όλων των ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων που βρίσκονται έξω από τη χώρα.

Τρίτη 27 Οκτώβρη 2015
Το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ(μ-λ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.