ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

Ν’ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 12ης ΝΟΕΜΒΡΗ!


ΚΑΤΩ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΆ - ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ! 
Ν’ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ 
ΤΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ!

Εργάτες, εργαζόμενοι, άνεργοι,
Η αντιλαϊκή επίθεση συνεχίζεται! Μ’ έναν νέο σφοδρό γύρο σκληρών μέτρων ενάντια στους όρους ζωής και στα δικαιώματα τους, βρίσκονται ξανά αντιμέτωποι η εργατική τάξη, οι εργαζόμενοι κι ο λαός. Τη φορά αυτή, στο τιμόνι της επίθεσης βρίσκεται η μνημονιακή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η οποία υλοποιεί τις απαιτήσεις των ιμπεριαλιστών της τρόικας (ή κουαρτέτου) - όπως είχαν κάνει κι όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις - έχοντας τη στήριξη και των υπόλοιπων μνημονιακών κομμάτων (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, Ένωση Κεντρώων) ενώ δεν πρέπει να ξεγελά η «αντιμνημονιακή» ρητορεία των νεοναζί της «Χρυσής Αυγής». Ως «αντάλλαγμα» ευελπιστεί σε μια καλύτερη διευθέτηση του «χρέους» - αυτού του εργαλείου της εξάρτησης της χώρας – για λογαριασμό πάντα της ντόπιας εξαρτημένης μεγαλοαστικής τάξης. Ενός χρέους, το οποίο είτε «κουρευτεί» είτε όχι (κάτι που θα εξαρτηθεί απ΄ τις αντιθέσεις των ιμπεριαλιστών ΗΠΑ-ΕΕ), για το λαό δε θα σημάνει καμιά βελτίωση της κατάστασης του, καμία… «επιστροφή» δικαιωμάτων, αντίθετα η επίθεση ενάντιά του, θα συνεχιστεί.

Μετά τη στήριξη και τα εύσημα που πήρε απ΄ τον επικεφαλής των γερακιών της Ουάσινγκτον, Ομπάμα, και τη Νιούλαντ, στο πλαίσιο και της γεωπολιτικής προσαρμογής του ΣΥΡΙΖΑ στα επικίνδυνα αμερικανο-ΝΑΤΟϊκά παιχνίδια στην περιοχή κι όταν ο ενδοϊμπεριαλιστικός ανταγωνισμός οξύνεται, μετά την ψήφιση των 48 προαπαιτούμενων του τρίτου μνημονίου, και την «αξιολόγηση» απ΄ τα ιμπεριαλιστικά αφεντικά, ο προσαρμοσμένος πλέον ΣΥΡΙΖΑ και οι σύμμαχοί του προχωρούν! 
Στην επιβολή νέων φόρων στο λαό με στόχο τη ληστρική μεταφορά πλούτου προς τους ντόπιους καπιταλιστές και τους ξένους ιμπεριαλιστές (ΕΕ-ΔΝΤ). Με τον ΕΝΦΙΑ που «θα καταργούνταν». Με την αύξηση του ΦΠΑ. Με την βαριά φορολόγηση της αγροτιάς, που θα επιταχύνει το ξεκλήρισμά της. Προχωρούν στην επιβολή ενός νέου αντι-ασφαλιστικού τερατουργήματος, όπου πέρα απ΄ την αύξηση των ορίων ηλικίας και τις συντάξεις πείνας, επιδιώκεται μια ολοκληρωτική ανατροπή του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης που θα κατεδαφίσει τα εναπομείναντα δικαιώματα των εργαζομένων στην σύνταξη και την ασφάλιση.

 Στην «ατζέντα» της αντιλαϊκής επίθεσης βρίσκονται και οι ομαδικές απολύσεις, η παραπέρα «ελαστικοποίηση» των εργασιακών σχέσεων, οι συλλογικές συμβάσεις, οι μισθοί και τα μεροκάματα, τα δικαιώματα της νεολαίας στις σπουδές και στη δουλειά, αλλά και γενικότερα στην Παιδεία, το δικαίωμα του λαού στην περίθαλψη, αλλά και τα ξεπουλήματα κι οι ιδιωτικοποιήσεις (λιμανιών, αεροδρομίων και όχι μόνο). Ταυτόχρονα, οι ιμπεριαλιστές «σύμμαχοι» δείχνουν απόλυτα «ανελαστικοί» και στο μέτωπο των κόκκινων δανείων και των πλειστηριασμών κατοικιών. 
Βέβαια, παρά τις «θυσίες», όπως ονομάζουν οι ιθύνοντες του συστήματος την επίθεση στο λαό, ούτε δουλειές πρόκειται ν’ ανοίξουν, ούτε καμιά «ανάπτυξη» πρόκειται να έρθει. Τα «νούμερα» θα συνεχίζουν να μη βγαίνουν κι ο λαός θα συνεχίζει να καλείται να αποδεχτεί όλο και χειρότερα μέτρα.

Εργάτες, εργαζόμενοι, άνεργοι,
Ενώ αυτή είναι η κατάσταση, με ευθύνη των δυνάμεων που αναφέρονται στην Αριστερά, και του επίσημου συνδικαλιστικού κινήματος, δεν έχει ξεσπάσει κανένας σοβαρός αγώνας αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια σ΄ αυτή την επίθεση. Οι συμβιβασμένες-υποταγμένες ηγεσίες της ΓΣΕΕ (αυτή που πρόκρινε το «ΝΑΙ» στο δημοψήφισμα του Ιούλη) και της ΑΔΕΔΥ, αυτοί που στηρίζουν τη νέα επίθεση ενάντια στα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα και κατακτήσεις, δεν «απενοχοποιούνται» με την κήρυξη μιας 24ωρης γενικής απεργίας. Και δεν αποτελούν πραγματικό αγώνα, οι θεαματικές, τηλεοπτικού τύπου ενέργειες του ΠΑΜΕ, που αναπαράγουν την περιθωριοποίηση των μαζών και δε συγκροτούν απολύτως τίποτα. 
Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι κι ο λαός πρέπει να αξιοποιήσουν την απεργία αυτή για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στα μέτρα, αλλά και για να χαράξουν το δικό τους δρόμο αντίστασης και αγώνα. Κόντρα στην απογοήτευση και την αδράνεια, να συνειδητοποιήσουν τη δύναμή τους, να πάρουν την υπόθεση στα δικά τους χέρια και να υπερασπίσουν μαζικά, συλλογικά και αποφασιστικά τα δικαιώματά τους, αλλά και την ίδια τους τη ζωή. 
Αυτή είναι και η μοναδική διέξοδος! Με συγκεντρώσεις, διαδηλώσεις, συνελεύσεις, απεργίες να συμβάλουν στον αγώνα για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ- ΔΝΤ, και στη δημιουργία ενός Μετώπου Αντίστασης και Διεκδίκησης ενάντια στην καπιταλιστική εκμετάλλευση και την ιμπεριαλιστική εξάρτηση! 

Κάτω τα χέρια απ΄ το δικαίωμα στη δουλειά!
Κάτω το νέο αντιασφαλιστικό τερατούργημα!
Κάτω τα χέρια απ΄ τα μεροκάματα, τους μισθούς και τις συντάξεις!
Κάτω τα νέα και παλιά μνημόνια, η πολιτική κυβέρνησης- κεφαλαίου
Ούτε Ε.Ε. – Ούτε Δ.Ν.Τ. Κάτω τα δεσμά του ιμπεριαλισμού! 
Ο μαζικός λαϊκός αγώνας η μοναδική διέξοδος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.