ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015

Οι λαοί δεν είναι κρέας για τα κανόνια και τις βόμβες των αυτόκλητων «σωτήρων»!

Με μαζικούς αγώνες ενάντια στον ιμπεριαλισμό και την αντίδραση, να καταδικάσουμε τη νέα θηριωδία!

Οι λαοί δεν είναι κρέας για τα κανόνια και τις βόμβες
των αυτόκλητων «σωτήρων»!
Οι λαοί δεν έχουν ανάγκη από προστάτες!
Σάββατο 14 Νοέμβρη 2015

  • Το χθεσινοβραδινό μακελειό στη γαλλική πρωτεύουσα, με περισσότερους από 120 νεκρούς (που ολοένα και αυξάνονται) και δεκάδες τραυματίες, αποτελεί μια δραματική και επικίνδυνη εξέλιξη στο εύφλεκτο σκηνικό που διαμορφώνει τα τελευταία χρόνια η παρόξυνση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και της ενεργοποίησης των πιο αντιδραστικών και σκοτεινών μεθόδων και μηχανισμών για την εξυπηρέτηση των ανταγωνισμών αυτών.
  • Είτε αποκαλυφθούν οι φυσικοί αυτουργοί αυτής της πράξης είτε όχι, το βέβαιο είναι ότι οι πραγματικοί ένοχοι αυτής της θηριωδίας δεν είναι αυτοί που με ευκολία υποδεικνύονται από τα συστημικά κέντρα και τα συστημικά ΜΜΕ: οι μετανάστες, οι πρόσφυγες και το «μίσος» που τρέφουν για την «πολιτισμένη» Δύση. Οι πραγματικοί ένοχοι αυτής της θηριωδίας, αλλά και των δεκάδων που έχουν προηγηθεί (από την επίθεση του Γενάρη στο γνωστό γαλλικό περιοδικό, μέχρι τη σφαγή στο Εργατικό Κέντρο της Οδησσού, το μακελειό στην Άγκυρα και τους καθημερινούς βομβαρδισμούς στη Μέση Ανατολή, τη Συρία και την Παλαιστίνη) είναι οι γνωστοί αυτόκλητοι «σωτήρες» των λαών: οι αμερικάνοι και ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές που -στο όνομα της «δημοκρατίας» και της «δικαιοσύνης»- σφαγιάζουν λαούς και ισοπεδώνουν χώρες.
  • Οι σκηνές φρίκης που διαδραματίστηκαν το βράδυ του Σαββάτου στη Γαλλία υπογραμμίζουν με τον πιο κατηγορηματικό και δραματικό τρόπο τις συνέπειες της βάρβαρης ιμπεριαλιστικής πολιτικής των επεμβάσεων, των βομβαρδισμών, της ισοπέδωσης και ερήμωσης ολόκληρων χωρών. Πολιτική που χρησιμοποιεί ως άλλοθι τη στοχοποίηση λαών και θρησκειών, που σπέρνει και τρέφει το μίσος ανάμεσα στους λαούς, που στηρίζει, στήνει και αξιοποιεί τα πιο αντιδραστικά και βάρβαρα καθεστώτα.
Είναι η πολιτική του ιμπεριαλιστικού-καπιταλιστικού συστήματος. Ένα σύστημα που στηρίζεται και τρέφεται από την υπερεκμετάλλευση λαών και χωρών. Ένα σύστημα που γεννά διαρκώς μεγαλύτερη φτώχεια και εξαθλίωση. Ένα σύστημα που γίνεται ακόμη πιο επιθετικό απέναντι στους λαούς και την εργατική τάξη προκειμένου να ξεπεράσει την κρίση του.
  • Τα κροκοδείλια δάκρυα του Ολάντ και των άλλων ιμπεριαλιστών ηγετών για την πολύνεκρη τραγωδία όχι μόνο δεν πείθουν, αλλά προκαλούν μεγαλύτερη οργή. Γιατί είναι και ο γαλλικός ιμπεριαλισμός που, με μπροστάρη τους ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ, σπέρνει τον όλεθρο στη Μέση Ανατολή και τη Συρία, βομβαρδίζοντας για περισσότερο από ένα μήνα. Γιατί ήταν και ο γαλλικός ιμπεριαλισμός που, μαζί με τους άλλους ιμπεριαλιστές της Δύσης, στήριξε και εξόπλισε το αντιδραστικό καθεστώς του ISIS που σήμερα εμφανίζεται με τη σειρά του ως αυτόκλητος «σωτήρας» των καταπιεσμένων αραβικών λαών.
  • Το χθεσινοβραδινό ματοκύλισμα στο Παρίσι συμπίπτει, καθόλου τυχαία, με το ματοκύλισμα της προηγούμενης Πέμπτης στο Λίβανο, αλλά και την επίθεση της Δευτέρας σε στρατιωτικό κέντρο εκπαίδευσης στην Ιορδανία. Όλα αυτά τα περιστατικά συμπίπτουν με τις εκφρασμένες προθέσεις του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού να εμπλακεί ακόμη περισσότερο στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, ακόμη και με την αποστολή χερσαίων δυνάμεων. Μια τέτοια εξέλιξη, σε συνδυασμό με την ενεργότερη εμπλοκή των ρώσων ιμπεριαλιστών στη Συρία, αποτελεί κίνδυνο πρώτου μεγέθους για τους λαούς όλης της Ανατολικής Μεσογείου, της Μέσης Ανατολής και των Βαλκανίων, και μόνο δεινά προοιωνίζεται.
Μέσα στη δίνη αυτών των επικίνδυνων εξελίξεων, αποτελεί πρόκληση η τοποθέτηση του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, η οποία κάνει λόγο για «επιθέσεις κατά όλου του πολιτισμένου κόσμου, κατά της ίδιας της Δημοκρατίας». Γιατί αναπαράγει τα ιδεολογήματα του ιμπεριαλισμού περί «πολιτισμένων» και «απολίτιστων», γιατί νομιμοποιεί τις επεμβάσεις και τους βομβαρδισμούς «στο όνομα της Δημοκρατίας», γιατί αποτελεί το προμήνυμα νέων διευκολύνσεων και αυξημένης συμμετοχής στα νέα πολεμικά σχέδια των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ και της ΕΕ.
  • Το ΚΚΕ(μ-λ) καταδικάζει τη θηριωδία αυτή που στρέφεται ενάντια στους λαούς όλου του κόσμου. Καταδικάζει κάθε προσπάθεια που στο όνομα των λαών και της δικαιοσύνης σπέρνει τον όλεθρο και στρώνει το δρόμο για τις νέες επεμβάσεις των γερακιών του ιμπεριαλισμού.
  • Το ΚΚΕ(μ-λ) καλεί τον ελληνικό λαό και τους λαούς της περιοχής να συγκροτήσουν το δικό τους μαζικό μέτωπο ενάντια στον ιμπεριαλισμό, το φασισμό και το πόλεμο. Να αρθρώσουν το δικό τους λόγο, να υψώσουν τις δικές τους αντιστάσεις στα βάρβαρα σχέδια των ιμπεριαλιστών. Με όπλο την αλληλεγγύη, παλεύοντας για ειρήνη και ανεξαρτησία. Να μην επιτρέψουν σε κανένα αυτόκλητο «σωτήρα» να μιλήσει στο όνομά τους.
  • Το ΚΚΕ(μ-λ) καλεί τον ελληνικό λαό να καταδικάσει την πολιτική υποτέλειας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που δηλώνει πρόθυμη να παραχωρήσει ακόμη μεγαλύτερες διευκολύνσεις στους αμερικανονατοϊκούς φονιάδες.
Το ΚΚΕ(μ-λ) καλεί τον ελληνικό λαό να στηρίξει μαζικά το φετινό γιορτασμό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και, στο δρόμο που χάραξε ο Νοέμβρης του ’73, να διαδηλώσει ξανά και μαζικά τα αντιιμπεριαλιστικά του αισθήματα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.