ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

Υπεύθυνοι για το αποτρόπαιο έγκλημα στο Παρίσι ο ιμπεριαλισμός, η αποικιοκρατία και οι αντιδραστικές δυνάμεις

PFLP: Υπεύθυνοι για το αποτρόπαιο έγκλημα στο Παρίσι ο ιμπεριαλισμός, η αποικιοκρατία και οι αντιδραστικές δυνάμεις

Η ευθύνη για την αποτρόπαια σφαγή στο Παρίσι, που κόστισε τη ζωή τουλάχιστον 120 αθώων ανθρώπων, βαραίνει την αποικιοκρατία, τον ιμπεριαλισμό και τις δολοφονικές σκοταδιστικές δυνάμεις, και κυρίως τις ΗΠΑ, το Γαλλικό κράτος και τα αντιδραστικά υποχείριά τους στην περιοχή της Μ.Ανατολής, δήλωσε ο σύντροφος Χάλεντ Μπάρακατ, συντονιστής της Διεθνούς Εκστρατείας για την Απελευθέρωση του Αχμάντ Σααντάτ.

Σε συνέντευξη με το τμήμα ενημέρωσης του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PFLP) ο Μπάρακατ είπε ότι “η φασιστική δεξιά και ο σιωνιστής εχθρός είναι οι μόνοι που επωφελούνται από αυτό το ειδεχθές έγκλημα, που συνιστά καθαρό κέρδος γι’ αυτούς. Οι Άραβες, και ιδίως οι Παλαιστίνιοι, είναι αυτοί που θα πληρώσουν το τίμημα των επιθέσεων που πραγματοποιήθηκαν τόσο στη συνοικία Bourj Al-Barajneh της νότιας Βηρυτού όσο και στο Παρίσι εναντίον αθώων πολιτών”. Σημείωσε ακόμη ότι “γίνεται προσπάθεια να υποκινηθεί ρατσισμός εναντίον του Παλαιστινιακού λαού στο Λίβανο, ενώ είναι ακόμη πιο έντονος στην αποικιοκρατική Γαλλία όπου γινόμαστε μάρτυρες της έξαρσης του ρατσισμού και του μίσους εναντίον μεταναστών, προσφύγων και φτωχών πολιτών, ειδικά Αράβων και Αφρικανών που ζουν στην Ευρώπη”.

Ο Μπάρακατ επεσήμανε ότι “η αιματηρή αποικιοκρατική ιστορία της Γαλλίας στην Αλγερία, στη Συρία, στο Λίβανο και αλλού στον αραβικό κόσμο είναι ακόμη νωπή στη λαϊκή μνήμη, ενώ η Γαλλία συνεχίζει μέχρι σήμερα να στηρίζει το ρατσιστικό σιωνιστικό κράτος και τα αντιδραστικά αραβικά καθεστώτα με προμήθειες όπλων και διάφορες συμφωνίες. Το Γαλλικό κράτος είναι εχθρικό στο δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού και απελευθέρωσης των Παλαιστινιακού και των Αραβικών λαών ενώ στο εσωτερικό της Γαλλίας ποικίλες μορφές ρατσισμού και καταπίεσης εφαρμόζονται εναντίον των φτωχών Αράβων και μουσουλμάνων της εργατικής τάξης. Όλοι αυτοί οι παράγοντες αποδυναμώνουν την αραβική αλληλεγγύη και μπορούν να διαστρεβλώσουν την πραγματική εικόνα αυτού του εγκλήματος”.

"O τρόπος να πολεμηθούν τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα των ΗΠΑ και της Ευρώπης σήμερα δεν είναι μέσω εγκλημάτων και αιματηρών σφαγών εναντίον πολιτών στους δρόμους του Παρισιού, του Λονδίνου και της Νέας Υόρκης, αλλά μέσω της οργάνωσης λαϊκών αραβικών κινημάτων, της ενίσχυσης των εκστρατειών αλληλεγγύης και των γνήσιων επαναστατικών αντιϊμπεριαλιστκών κινημάτων και της αντιμετώπισης των αποικιοκρατικών πολιτικών της Δύσης με κινητοποίηση του λαϊκού παράγοντα - με τους φοιτητές στα πανεπιστήμια, τους εργαζόμενους στα σωματεία, με τα μέλη εκκλησιών και άλλων δημοσίων θεσμών και κοινωνικών χώρων. Οφείλουμε να ανοίξουμε το δρόμο για τον αγώνα του λαού και τις δυνάμεις της αντίστασης και να δυναμώσουμε το ρόλο και τη φωνή των αραβικών και παλαιστινιακών κοινοτήτων στη Δύση, ειδικά αυτήν την εποχή αυξημένης ρατσιστικής καταπίεσης και απειλών”. 

“Οι αντιδραστικές, σκοταδιστικές και φονταμενταλιστικές οργανώσεις αποτελούν φυσικό επακόλουθο της σημερινής πραγματικότητας στον Αραβικό κόσμο, εν μέσω μαζικής υπανάπτυξης και της ισχύος βίαιων αντιδραστικών καθεστώτων και ιμπεριαλιστικών υποχειρίων, όπως είναι κυρίως το βασίλειο της Σ. Αραβίας και το εμιράτο του Κατάρ. Σημειώνουμε επίσης τον καταστροφικό ρόλο που έχουν παίξει χώρες όπως η Τουρκία και σύμμαχοι του ΝΑΤΟ στην περιοχή”, συμπλήρωσε ο Μπάρακατ.

Πρόσθεσε, τέλος, ότι οντότητες όπως η ISIS, η Άλ Κάιντα, η Αλ Νούσρα και άλλες σκοταδιστικές, αντιδραστικές και φονταμενταλιστικές δυνάμεις δεν θα αντέξουν για πολύ και ότι ήδη “βρίσκονται σε διαδικασία εξαφάνισης, εν μέρει στα χέρια όσων τις δημιούργησαν, αφού τις χρησιμοποίησαν για την επίτευξη συγκεκριμένων στόχων, για την πρόκληση χάους, δολιοφθοράς και σεχταρισμού και αποτυγχάνοντας να ολοκληρώσουν τους στόχους των ιμπεριαλιστικών και αντιδραστικών αραβικών δυνάμεων σε μια σειρά από χώρες και περιοχές”.


(μετάφραση - επιμέλεια: Νικολέττα Κίτσου)

ΠΗΓΗ OMNIATV.COM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.