ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015

Προμήνυμα νέων αντιδραστικών εξελίξεων η σφαγή στη Γαλλία


Προμήνυμα νέων αντιδραστικών εξελίξεων η σφαγή στη Γαλλία

Το αιματοκύλισμα στην Παρίσι αποτελεί μια τραγική όσο και επικίνδυνη εξέλιξη. Καταδικάζουμε αυτήν την φρικτή πράξη, που με το ανθρώπινο μακελειό που προκάλεσε έρχεται να διευκολύνει τους επιθετικούς και αντιδημοκρατικούς-κατασταλτικούς σχεδιασμούς της ιμπεριαλιστικής Δύσης.

Οι εκατοντάδες νεκροί και τραυματίες θύματα των επιθέσεων στη Γαλλία είναι ένα ακόμα οδυνηρό αποτέλεσμα της έντασης των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, και των ασκών που έχει αυτή η ένταση ανοίξει.
 Τέτοια φαινόμενα τροφοδοτούνται από την απόλυτη φτώχεια και εξαθλίωση που επιφυλάσσει το ιμπεριαλιστικό σύστημα στους λαούς της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής αλλά και στους απόκληρους και περιθωριοποιημένους των ιμπεριαλιστικών χωρών. Από τις αντιδραστικές και σκοταδιστικές δυνάμεις, όπως ο ισλαμοφασιστικός ISIS και οι τζιχαντιστές, που δε διστάζουν να κάνουν ο,τιδήποτε για να ικανοποιήσουν τις επιδιώξεις τους. 
Ανεξάρτητα από το ποιοι ακριβώς είναι πίσω από τις μαζικές δολοφονικές επιθέσεις απέναντι σε αθώους ανθρώπους το σίγουρο, σε κάθε περίπτωση είναι, ότι η σφαγή θα χρησιμοποιηθεί από τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις για να δώσουν ακόμα μεγαλύτερη ώθηση σε αντιδραστικές εξελίξεις:

1. Θα αποτελέσει το άλλοθι για την κλιμάκωση των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων στη Μέση Ανατολή αλλά και σε άλλες καυτές περιοχές του πλανήτη, δηλαδή για νέες εκατόμβες ανθρώπων.

2. Θα διευκολύνει σε κάθε ιμπεριαλιστική και καπιταλιστική χώρα την ένταση της πολιτικής της φασιστικοποίησης, της καταστολής, της περιστολής των δικαιωμάτων και ελευθεριών, του ρατσισμού. 

3. Θα κάνει ακόμα πιο επικίνδυνη και εκρηκτική την κατάσταση για τα κύματα των προσφύγων και των μεταναστών που συρρέουν στην Ευρώπη.

Η επικοινωνιακή καταιγίδα που θα εκδηλωθεί αυτές τις μέρες θα προσπαθήσει να συσκοτίσει τα πράγματα και να εξυπηρετήσει τους παραπάνω στόχους. Οι θρήνοι όλων των αντιδραστικών, ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, ωστόσο, είναι υποκριτικοί ενώ η δράση των σκοταδιστικών δυνάμεων, όπως ο ISIS, παρά το ότι χρησιμοποιεί ως επένδυση τις επεμβάσεις της Δύσης, τροφοδοτεί το ζοφερό σκηνικό μακελειού ανθρώπων και λαών και αποτελεί βούτυρο στο ψωμί των ιμπεριαλιστικών κανονιών και επεμβάσεων.

Αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά ότι η έλλειψη της ύπαρξης αντιιμπεριαλιστικού, αντιπολεμικού μετώπου των λαών έχει αφήσει ελεύθερο το πεδίο σε ιμπεριαλιστές δολοφόνους, σε μυστικές υπηρεσίες, σε αντιδραστικές δυνάμεις και σε φασίστες να απεργάζονται τα δικά τους σκοτεινά σχέδια με θύματα τους λαούς. 
Ο ελληνικός λαός μαζί με τους άλλους λαούς της περιοχής καλείται να φράξει το δρόμο σ’ αυτά τα σκοτεινά σχέδια. Να παλέψει για: 

• ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ, ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ
• ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΛΑΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ
• ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ

14.11.2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.