ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΡΕΑ-ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΡΕΑ-ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ
 ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ!

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ, ΣΤΗ ΦΟΡΟΕΠΙΔΡΟΜΗ
ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ!
Οι καταλήψεις δημαρχείων στις 4 Νοέμβρη
πρέπει να γίνουν η αρχή νέων, μαζικών, διεκδικητικών κινητοποιήσεων
Εργάτες, εργαζόμενοι
Η συνεχιζόμενη αντιλαϊκή επίθεση, με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ αυτή τη φορά, δεν θέλει να αφήσει τίποτε όρθιο σε σχέση με τα καταχτημένα εργατικά δικαιώματα. Πιστή στις εντολές των Ευρωπαίων και Αμερικανών και των μηχανισμών τους πιστή στις δεσμεύσεις του παραρτήματος του 3ου μνημονίου και του Ν. 4336 του 2015, έρχεται να υλοποιήσει αυτά που εδώ δεκαετίες σχεδίαζε το σύστημα για τους εργαζόμενους. Ανάμεσά τους και τα μέτρα που θα σημάνουν την ολοκληρωτική ανατροπή της κοινωνικής ασφάλισης: 

• Εξαίρεση από τα βαρέα-ανθυγιεινά 25.000 εργαζόμενων στους ΟΤΑ, που εργάζονται αποκλειστικά στην συγκομιδή και αποκομιδή, μεταφορά, διαλογή, επιστασία, καταστροφή απορριμμάτων, στα συνεργεία συντήρησης, επισκευής και πλυσίματος των μέσων καθαριότητας, οι οδοκαθαριστές, οι εργάτες αφοδευτηρίων, οι χειριστές σαρώθρων, οι εργαζόμενοι στην ασφαλτόστρωση δρόμων, τοποθέτηση μαρμάρων και πλακών και στην ταφή νεκρών.

• Μείωση συντάξεων, αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, αύξηση των χρόνων ασφάλισης σε συνδυασμό με την ηλικία, ποινή (μείωση αποδοχών) στην πρόωρη συνταξιοδότηση, επανυπολογισμό σύνταξης για τους ήδη συνταξιούχους ακόμη και με βάση το προσδόκιμο ζωής, είναι μερικά σημεία του σχεδίου που ετοιμάζεται να ψηφιστεί μέσα στον Νοέμβρη. Η ηλικία των 67 και τα 40 χρόνια ασφάλισης θα είναι ένα από τα μέσα για την κατάργηση στην πραγματικότητα της σύνταξης και της υποκατάστασης για όσους τα καλύψουν τους όρους με ένα εξευτελιστικό προνοιακό επίδομα.Η κυβέρνηση συστήνει “επιτροπές σοφών”, ντύνει τα μέτρα με δήθεν επιστημονικά (στην πραγματικότητα κατευθυνόμενα) πορίσματα για την αλληλεγγύη των γενεών, για να πείσει για τη σωτηρία του ασφαλιστικού «καλύτερα μικρή σύνταξη παρά καθόλου», για να καταφέρει να υποτάξει τις λαϊκές συνειδήσεις και να περάσει την επίθεση χωρίς αντιστάσεις. 

Η σύνταξη και συνολικά η κοινωνική ασφάλιση είναι κατάκτηση του κόσμου της δουλειάς που με το μόχθο του παράγει τον πλούτο της κοινωνίας. Μεγάλο μέρος της δουλειάς μένει απλήρωτο και το καρπώνεται το κεφάλαιο προς όφελός του (υπεραξία). Το κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις του δεν αρκούνται μόνο σ’ αυτό, αλλά προσπαθούν να μειώσουν και το μικρό μερίδιο του πλούτου που πηγαίνει στους εργαζόμενους σαν μισθός ή σύνταξη. Το δικαίωμα στην ασφάλιση και την σύνταξη δεν χαρίστηκε από κανένα! Κερδήθηκε με αίμα, θυσίες και σκληρούς ταξικούς αγώνες ανάμεσα στο κεφάλαιο και τους εργαζόμενους. Και η ένταξη στα ΒΑΕ είναι αποτέλεσμα σκληρών αγώνων. Αυτά θέλει να πάρει πίσω το κεφάλαιο και αυτό υλοποιούν οι ιμπεριαλιστικοί μηχανισμοί με τις κυβερνήσεις τους.

Εργάτες, εργαζόμενοι

Η καλλιέργεια αυταπατών και εύκολων λύσεων με την ανάδειξη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αφόπλισαν το λαό, έσπειρε την απογοήτευση και την απελπισία. Δεν έχει το περιθώριο κανείς να μένει εξοργισμένος και κλεισμένος στον εαυτό του! Μέσα από συζητήσεις στους χώρους δουλειάς, συνελεύσεις, με συγκρότηση επιτροπών για την οργάνωση του αγώνα, μπορεί να ξεπεραστεί η απογοήτευση, να ξαναγεννηθεί η ελπίδα στους αγώνες και να οικοδομηθεί ένα μαζικό κίνημα ικανό να διεκδικήσει τα δίκια του λαού και των εργαζόμενων. Όσοι αναφέρονται στο κίνημα έχουν καθήκον να ενισχύσουν την κατεύθυνση του μαζικού και συνολικού αγώνα. 
Η Λαϊκή Αντίσταση - Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία, με όλες της τις δυνάμεις, θα συμβάλει για την οργάνωση των αγώνων με γνώμονα ότι το δικαίωμα στην ασφάλιση είναι συλλογικό, καθολικό δικαίωμα της εργατικής τάξης. 

ΚΑΤΩ ΤΟ ΝΕΟ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ’ ΤΑ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΑ, 
ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΚΑΤΩ
Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.