ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015

Έξω ο εκπρόσωπος του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, Τζον Κέρι, από τη χώρα!



Έξω ο εκπρόσωπος του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού,
 Τζον Κέρι, από τη χώρα!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ
Έξω ο εκπρόσωπος του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού,
Τζον Κέρι, από τη χώρα!

Πρωτοβουλίες μαζικής απάντησης στην προκλητική επίσκεψη!

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

Συνεχίζονται οι πολλαπλές και εντεινόμενες ιμπεριαλιστικές επισκέψεις-παρεμβάσεις στη χώρα, που στόχο έχουν τον οικονομικό, πολιτικό και στρατιωτικό έλεγχό της. Μετά την επίσκεψη Ολάντ, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ετοιμάζεται τώρα να πάρει νέα «συγχαρητήρια» για την προσαρμογή-υποταγή της στο πλαίσιο της εξάρτησης, υποδεχόμενη τον εκπρόσωπο του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι.


Η επίσκεψη Κέρι προγραμματίζεται στα πλαίσια ταξιδιού του στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και αποτελεί μέρος της προσπάθειας του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού να δώσει νέα ώθηση στα σχέδια επέμβασής του στην περιοχή, με επίκεντρο της Συρία, και σε μια περίοδο που οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί (ιδιαίτερα ΗΠΑ-Ρωσίας) στην περιοχή οξύνονται επικίνδυνα σε βάρος των λαών.

Η επίσκεψη αυτή αποτελεί τεράστια πρόκληση για τον ελληνικό λαό που έχει δώσει σκληρούς αγώνες ενάντια στον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό και την πολιτική της εξάρτησης, όπως πρόκληση αποτελεί και η συνολικότερη πολιτική υποταγής της ελληνικής κυβέρνησης στα αμερικανονατοϊκά σχέδια, με αποκορύφωμα την κυβερνητική πρόταση για δημιουργία νέας νατοϊκής βάσης στην Κάρπαθο.
Η επίσκεψη αυτή αποτελεί μία τεράστια πρόκληση για το λαό μας και για έναν ακόμη λόγο: σύμφωνα με ειδησεογραφικές αναφορές, θα πραγματοποιηθεί τρεις μέρες πριν από το γιορτασμό της 42ης επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, που συμβολίζει τον αγώνα του λαού μας για ανεξαρτησία, που ως προμετωπίδα είχε τα συνθήματα «Έξω αι ΗΠΑ» και «Έξω το ΝΑΤΟ»!
Η επίσκεψη Κέρι δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη. Γιατί αυτοί που υπόσχονται «στήριξη των ιδιωτικών επενδύσεων» είναι αυτοί που πρωτοστατούν στο συνεχιζόμενο μακέλεμα των λαών της Μέσης Ανατολής, αυτοί που στήνουν και στηρίζουν αντιδραστικά καθεστώτα ανά τον κόσμο, αυτοί που έχουν προκαλέσει και συνεχίζουν να προκαλούν τεράστια δεινά και στο δικό μας λαό.
Το ΚΚΕ(μ-λ) καλεί το δημοκρατικό κόσμο της χώρας, τη νεολαία, τις οργανώσεις της Αριστεράς να πάρουν πρωτοβουλίες καταγγελίας αυτής της προκλητικής επίσκεψης. Να διαδηλώσουν μαζικά και να δηλώσουν σε όλους τους τόνους ότι ο εκπρόσωπος του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού είναι ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ!
Ο λαός πρέπει να βγει στους δρόμους και να διατρανώσει τη θέλησή του για ανεξαρτησία, για έξοδο από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, για να φύγουν οι αμερικανονατοϊκές βάσεις, για να σταματήσει κάθε συμμετοχή και διευκόλυνση της χώρας στα ιμπεριαλιστικά πολεμικά σχέδια, για να σταματήσει η χώρα μας να είναι τόπος εξόρμησης των φονιάδων των λαών!
Επίσης, το ΚΚΕ(μ-λ) καλεί το λαό και τη νεολαία της χώρας να συμμετέχουν μαζικά στις εκδηλώσεις και τις διαδηλώσεις για να τιμήσουν την 42η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ!
ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ!
ΕΞΩ Η ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ!
ΟΙ ΛΑΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.