ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015

Επιθέσεις στο Παρίσι. Ο μεγάλος ένοχος δεν μπορεί να κρυφτεί!


Επιθέσεις στο Παρίσι. Ο μεγάλος ένοχος δεν μπορεί να κρυφτεί!

Για δεύτερη φορά μέσα στη χρονιά σφαγή στο Παρίσι.
 Η πρώτη το Γενάρη με την επίθεση στο Charlie Hebdo, η δεύτερη και πολύ πιο αιματηρή και θανατηφόρα χθες βράδυ. Σε ένα Παρίσι που ετοιμάζεται να υποδεχθεί σε λίγες μέρες τους ηγέτες του κόσμου για τη σύνοδο περί κλιματικής αλλαγής, που τα μέτρα ασφαλείας ήταν ιδιαίτερα αυξημένα μια επίθεση που "άγγιξε" ακόμη και τον Ολάντ προκαλεί πολλά ερωτηματικά που μένει να απαντηθούν τις επόμενες μέρες. Αν απαντηθούν.
Για άλλη μια φορά από "σοβαρούς" αναλυτές στοχοποιούνται τα εργατικά προάστια, τα προάστια των μεταναστών τρίτης και τέταρτης γενιάς από τις πρώην αποικίες της Γαλλίας όπου η εξαθλίωση, η απόγνωση αλλά και το μίσος κυριαρχούν. Μπορεί να προέρχονται και από εκεί οι δράστες, δεν το ξέρουμε. Άλλωστε η ανυπαρξία πραγματικής αριστεράς και πραγματικού κομμουνιστικού κινήματος έχει μετατρέψει αυτά τα προάστια από τροφοδότες της αριστεράς σε τροφοδότες των κάθε είδους φασιστών, "χριστιανών" και "μουσουλμάνων". Οι αναλυτές όμως αποφεύγουν να πάνε πάρα πέρα. Λείπουν από τις αναλύσεις τους οι λόγοι που μπορεί να οδηγούν νέους ανθρώπους στην αγκαλιά των κάθε είδους φασιστών.

Αλλά όπως γράφαμε και το Γενάρη:

"Ο μεγάλος ένοχος δεν μπορεί να κρυφτεί, παρά την προσπάθεια των κυρίαρχων μέσων «ενημέρωσης» να ξεκόψουν το γεγονός από τις αιτίες του. Αληθινά υπεύθυνοι για όσα συμβαίνουν και άλλων που θα συμβούν είναι οι ιμπεριαλιστές που με την πολιτική τους σπέρνουν την δυστυχία και την απόγνωση σε ολοκλήρους λαούς και εκατομμύρια ανθρώπους. Ειδικά οι δυτικοί που συστηματικά τις τελευταίες δύο δεκαετίες κατάστρεψαν ολόκληρες χώρες και κοινωνίες στην Μέση Ανατολή και την βόρεια Αφρική. Δολοφόνησαν εκατοντάδες χιλιάδες, δημιούργησαν κύματα προσφύγων, διέλυσαν τις παραδοσιακές οικονομίες, έσπειραν το μίσος.

Με πρωταγωνιστές τους Αμερικανούς οι Γάλλοι ιμπεριαλιστές δεν πήγαν πίσω σε αυτήν την εγκληματική σταυροφορία. Στην Λιβύη πρωταγωνίστησαν στην ανατροπή του Καντάφι και στην διάλυση της χώρας. Στην Συρία τα ίδια, προκαλώντας ανείπωτη δυστυχία σε εκατομμύρια ανθρώπους που σκοτώθηκαν η ξεκληρίστηκαν. Άνοιξαν το κουτί της Πανδώρας υποστηρίζοντας τις πιο αντιδραστικές φεουδαρχικές δυνάμεις τύπου Αλ Κάιντα και Ισλαμικό Κράτος για να ανατρέψουν τον Άσαντ και να ξανά-χαράξουν τα σύνορα στην Μέση Ανατολή. 
Συνεχίζουν συστηματικά να δολοφονούν τυφλά στο Αφγανιστάν, στην Συρία, στο Ιράκ, στην Υεμένη, στην Σομαλία και αλλού για να μην αναφερθούμε στα εγκλήματα που διαπράττουν στην μαύρη Αφρική με τις συνεχείς επεμβάσεις. Μετέτρεψαν ολόκληρους λαούς σε αποδιοπομπαίους, στοχοποίησαν την θρησκεία και τις παραδόσεις τους, άνοιξαν συνεχές πόλεμο στους απεγνωσμένους πρόσφυγες και μετανάστες που επιχειρούν να γλυτώσουν από την καταστροφή. 
Αλλά και μέσα στην καρδιά των δυτικοευρωπαϊκών κοινωνιών ο ιμπεριαλισμός έχει ανοίξει πόλεμο με τους μετανάστες από τις αραβικές χώρες και τους αλλόθρησκους, έχει αυξήσει την πίεση και τους αποκλεισμούς την ίδια στιγμή που χρησιμοποιεί κάθε λογής αντιδραστικούς για να στρατολογούν μισθοφόρους για τα πολεμικά μέτωπα στην Μέση Ανατολή." 


Αυτές είναι οι πραγματικές αιτίες των επιθέσεων. Επιθέσεις που στο μόνο που καταλήγουν τελικά είναι αντί να ανακόψουν την ιμπεριαλιστική επιθετικότητα, όπως υποτίθεται ότι σκοπεύουν, να την ενισχύουν και στα εξωτερικά μέτωπα αλλά και στο εσωτερικό των χωρών.
 Ήδη από μέρες καλλιεργείται η "αναγκαιότητα" να προχωρήσουν οι "δημοκρατικές δυνάμεις" σε χερσαία επέμβαση στη Συρία, υπονοούμενα και ερμηνείες δηλώσεων ιμπεριαλιστών ηγετών πάνε και έρχονται από χθες σε σχέση με αυτό.
 Ήδη μαθαίνουμε ότι στη Γαλλία, αλλά και αλλού κατά πως φαίνεται, όπως στη χώρα μας, ετοιμαζόταν νόμος για τη δυνατότητα επεμβάσεων του στρατού στο εσωτερικό της χώρας, ακόμη και με πραγματικά πυρά. Ήδη άρχισαν να ακούγονται φωνές κατά των προσφύγων, σαν και αυτές τις παλαιότερες του συγκυβερνήτη του ΣΥΡΙΖΑ, στους κόλπους των οποίων μπορεί και να κρύβονται τρομοκράτες του ISIS, της Αλ Κάιντα και ποιος ξέρει ποιου άλλου. Ένταση των επεμβάσεων, ένταση της φασιστικοποίησης. Αυτά ετοιμάζουν οι ιμπεριαλιστές Αμερικάνοι και Ευρωπαίοι μαζί με τους κατά τόπους υποτακτικούς τους για τους λαούς. Βούτυρο στο ψωμί τους αυτού του είδους οι επιθέσεις.

Η καταδίκη αυτών των επιθέσεων δεν μπορεί να μας οδηγεί στην άμβλυνση των αντιιμπεριαλιστικών αισθημάτων μας. Το αντίθετο θα λέγαμε!
Γιατί ο εχθρός είναι κοινός.

Είναι ο ίδιος που προκαλεί τις χρόνιες σφαγές στις χώρες της Αφρικής και της Ασίας, οι οποίες όμως σε αντίθεση με σφαγές σαν του Παρισιού δεν αποτελούν αφορμή "συνεχούς ροής" στα κανάλια, είναι ο ίδιος που προκαλεί αυτές τις επιθέσεις στο Παρίσι και όπου αλλού. Οι λαοί σφάζονται και έτσι κι αλλιώς! Καμιά σφαγή δεν μπορεί να μας συγκινεί περισσότερο ή λιγότερο, όλες πρέπει να μας προκαλούν την ίδια συγκίνηση, την ίδια οργή!

Οι λαοί και της Ευρώπης κινδυνεύουν από τους πολέμους και τους ανταγωνισμούς των ιμπεριαλιστών ηγετών τους και πρέπει να αντιδράσουν. Μαζί και ο δικός μας που βρίσκεται πολύ κοντά στη κύρια ζώνη της φωτιάς και με ένα παλιό και νέο πολιτικό προσωπικό που δίνει γη, αέρα και νερό για να διεξάγονται με κάθε δυνατή ευκολία οι επεμβάσεις που προκαλούν αυτού του είδους τις "αντιδράσεις".

http://antigeitonies.blogspot.gr/2015/11/blog-post_58.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.