ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

Κάτω τα χέρια από την κυριακάτικη αργία!



ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΝΟΕΜΒΡΗ 11πμ 
ΤΣΙΜΙΣΚΗ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ

ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ - Κάτω τα χέρια από την κυριακάτικη αργία!

Για μια ακόμα φορά, την Κυριακή 1 Νοέμβρη οι εργαζόμενοι στο εμπόριο καλούνται να υπερασπιστούν την κυριακάτικη αργία. Καλούνται να δώσουν μια ακόμα μάχη ενάντια στον εργασιακό μεσαίωνα που θέλουν να επιβάλουν οι δυνάμεις του κεφάλαιου με στόχο να μετατρέψουν τους χιλιάδες εμποροϋπάλληλους σε σύγχρονους δούλους.
Να συνεχίσουν και να επεκτείνουν ακόμα περισσότερο το μοντέλο του εργαζόμενου-λάστιχου, που θα δουλεύει όταν και όσο θέλει ο εργοδότης, χωρίς δικαιώματα, χωρίς ωράριο, με μισθό πείνας. Του απασχολήσιμου, που έχει να αντιμετωπίσει τη μαύρη-ανασφάλιστη εργασία, την εργοδοτική αυθαιρεσία, την τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς.

Η κυβέρνηση εφαρμόζει κατά γράμμα τον αντεργατικό μνημονιακό νόμο 4177/2013 επιτρέποντας και αυτή την Κυριακή το άνοιγμα των μαγαζιών σε όλη τη χώρα. Πιστή στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων του μεγάλου εμπορικού κεφαλαίου και απόλυτα προσαρμοσμένη στις απαιτήσεις της τρόικα, η "αναβαπτισμένη" κυβέρνηση ΣΥΡΙΑΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει στον ίδιο δρόμο που κινήθηκαν και οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις. 
Χρησιμοποιώντας τα ίδια επιχειρήματα, αξιοποιώντας τον αρνητικό συσχετισμό και την κινηματική νηνεμία, όχι μόνο έχει "ξεχάσει" τις "δεσμεύσεις" της για κατάργηση του νόμου και επαναφορά της κυριακάτικης αργίας αλλά ετοιμάζει και υλοποιεί το νέο γύρο αντεργατικής και αντιλαϊκής επίθεσηςπου ισοπεδώνει κάθε εργατική κατάκτηση και οδηγεί ακόμα περισσότερο στη φτώχεια τους ήδη εξαθλιωμένους εργαζόμενους. Στην κατεύθυνση αυτή δεν χωράει καμία "αμφισβήτηση" ούτε ενός από τα αντεργατικά μέτρα που κατάφεραν να περάσουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Ο αγώνας των ίδιων των εργαζόμενων στο εμπόριο είναι ο μόνος παράγοντας που μπορεί να ανατρέψει την κατάσταση που έχει επιβληθεί στον κλάδο. Η πάλη τους είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να υπερασπιστεί πραγματικά την κυριακάτικη αργία, την έννοια της ανάπαυσης και του ελεύθερου χρόνου, και να αναγκάσει την κυβέρνηση σε υποχώρηση. Διαλύοντας την ηττοπάθεια και την απογοήτευση, χωρίς αυταπάτες για το ρόλο και αυτής της κυβέρνησης, με εμπιστοσύνη στη δύναμη του μαζικού, συλλογικού αγώνα, οι εμποροϋπάλληλοι πρέπει να δώσουν μαζικά αυτή τη μάχη. 
Γνωρίζοντας ότι τίποτα δεν χαρίστηκε και ούτε πρόκειται να χαριστεί. Ότι οι εργατικές κατακτήσεις είναι αποτέλεσμα οργανωμένης, αποφασιστικής, μαζικής πάλης της εργατικής τάξης και των εργαζόμενων και ότι μόνο μέσα από αυτόν το δρόμο μπορούμε να τις υπερασπιστούμε και να τις κερδίσουμε ξανά. Για πλήρη και σταθερή δουλειά, ανθρώπινο ωράριο, 5ήμερο-8ωρο, με αξιοπρεπείς μισθούς και συνθήκες δουλειάς.

· ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΝΟΕΜΒΡΗ!

· ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ!

· ΝΕΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ, ΜΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ!

· ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ!


Ταξική Πορεία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.