ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Γαλλία: Το Κόκκινο Μπλοκ (Ένωση Μαοϊκών) Bloc Rouge (Maoist Unification) για τις επιθέσεις στο Παρίσι*

Γαλλία: Το Κόκκινο Μπλοκ (Ένωση Μαοϊκών) για τις επιθέσεις στο Παρίσι*

Προδημοσίευση από την Προλεταριακή Σημαία

Νέες επιθέσεις στο Παρίσι. Αυτή τη φορά έγιναν σε μεγάλη κλίμακα, με συντονισμό και πολλές διαφορετικές μεθόδους, μέχρι και ανατινάξεις αυτοκτονίας.

Οι στόχοι ήταν επίσης πολλοί. Αντίθετα με τις επιθέσεις ενάντια στο Charlie Hebdo και το Hypercacher ( σ.τ.μ το εβραϊκό σούπερμαρκετ, ) το Γενάρη, αυτή τη φορά οι στόχοι ήταν λιγότερο συμβολικοί, ήταν πιο γενικοί, ενάντια στο σύνολο του πληθυσμού, εκτός της επίθεσης στο Stade de France όπου ο στόχος μπορεί να ήταν ο Φρανσουά Ολάντ.
Την ευθύνη της επίθεση ανέλαβε το ISIS.

Καταδικάζουμε αυτές τις επιθέσεις, όπως είχαμε καταδικάσει κι αυτές του Γενάρη.
Όμως δεν θα πάμε με τους λύκους όπως κάναμε και το Γενάρη.
Τοποθετούμαστε στο πλευρό του λαού, που είναι το θύμα αυτών των επιθέσεων και που υπεύθυνοι γι' αυτές είναι κύρια οι ιμπεριαλιστές.

Οι διάφοροι ιμπεριαλιστές λεηλατούν τον πλανήτη, σπέρνοντας εξαθλίωση, προκαλώντας συγκρούσεις ανάμεσα στους λαούς εκμεταλλευόμενοι τις εθνικές, θρησκευτικές, πολιτιστικές, κλπ διαφορές ανάμεσά τους. Επεμβαίνουν στρατιωτικά, άμεσα ή έμμεσα, φανερά ή υπόγεια. Και τα κάνουν αυτά για να λεηλατήσουν τους φυσικούς πόρους, να εκμεταλλευτούν τη “φτηνή εργασία”, να εγκαταστήσουν ντόπια μαντρόσκυλα και να ελέγξουν στρατηγικές περιοχές.

Τα τελευταία χρόνια το γαλλικό κράτος είναι από τους πιο επιθετικούς ιμπεριαλισμούς, με αρκετές επεμβάσεις στο εξωτερικό: Αφγανιστάν, Ιράκ, Μάλι (που έχει μετατραπεί σε μια ευρύτερη στρατιωτική επιχείρηση από τη Μαυριτανία μέχρι το Τσαντ), Ακτή Ελεφαντοστού, Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, Λιβύη, Συρία...

Η Γαλλία ήταν που εξόπλισε τους χειρότερους αντιδραστικούς που ισχυρίζονται πως μάχονται για το Ισλάμ στη Συρία! Ας μη ξεχάσουμε την κρατική προπαγάνδα του Σοσιαλιστικού Κόμματος ενάντια στον Μπασάρ Αλ Άσαντ, τον κομπραδόρο αστό που εξυπηρετεί τον ρώσικο και τον κινέζικο ιμπεριαλισμό.

Η Γαλλία εξόπλισε τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό για να τον ανατρέψει. Ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός γέννησε τους χειρότερους θρησκευτικούς αντιδραστικούς, ανάμεσά τους το Μέτωπο Αλ Νούσρα, έναν από τους χειρότερους εκτελεστές του Συριακού λαού. Αυτά τα όπλα κατέληξαν στα χέρια του ISIS. Όσα όπλα βρέθηκαν στο Ιράκ προέρχονταν από τις ΗΠΑ ενώ στη Λιβύη από τη Γαλλία!

Από την άλλη οι ιμπεριαλιστές πλούτισαν από τις πωλήσεις όπλων σε παγκόσμιο επίπεδο, με τα όπλα αυτά να καταλήγουν στα χέρια ομάδων όπως το ISIS σε χώρες που οι ιμπεριαλιστές είχαν αποσταθεροποιήσει.

Όλες αυτές οι επεμβάσεις έγιναν στο όνομα της “δημοκρατίας”, των “ανθρωπίνων δικαιωμάτων”, κλπ. Όμως κάθε φορά γίνονταν κύρια για την υπεράσπιση των συμφερόντων του Γαλλικού ιμπεριαλισμού.

Αυτές οι επεμβάσεις έχουν ενισχύσει, είτε άμεσα είτε έμμεσα, ομάδες τζιχαντιστών που σχετίζονται με την Αλ Κάιντα ή τον ISIS. Κατόπιν η αποσταθεροποίηση που προκάλεσαν η ανάμειξη και οι επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών έδωσαν το πρόσχημα για νέα ανάμειξη και επεμβάσεις.

Οι ιμπεριαλιστές είναι πυρομανείς πυροσβέστες! Καίγονται από τη φωτιά που οι ίδιοι άναψαν!
Και, όπως πάντα, οι λαοί όλου του κόσμου πληρώνουν το λογαριασμό.
Αυτοί είναι υπεύθυνοι για τις επιθέσεις αυτές! Το ISIS και οι άλλες αντιδραστικές ομάδες δεν θα υπήρχαν αν οι ιμπεριαλιστές δεν έσπερναν το χάος στον κόσμο ολόκληρο!

Τώρα ο Ολάντ κηρύσσει κατάσταση έκτακτης ανάγκης και καλεί το στρατό για ενίσχυση.
Ακούμε ότι η Γαλλία είναι σε πόλεμο. Ναι, η Γαλλία είναι σε πόλεμο κι αυτό δεν είναι κάτι το καινούριο! Πολλοί άνθρωποι σ΄ όλον τον κόσμο το γνωρίζουν αυτό στο πετσί τους.
Οι φόβοι μας μετά τις επιθέσεις είναι αρκετοί.

Πρώτον, φοβόμαστε οτι θα ενισχυθεί το αντι-μεταναστευτικό κλίμα και ιδιαίτερα το αντι-μουσουλμανικό και αντι-προσφυγικό κλίμα. Οι φασίστες όλων των αποχρώσεων, ποντάροντας στην υπεραπλούστευση της πραγματικής κατάστασης και κρύβοντας την ιμπεριαλιστική καταπίεση και εκμετάλλευση, θα προωθήσουν ακόμη περισσότερο την προπαγάνδα και θα εντείνουν τις επιθέσεις τους. Η διαίρεση στους κόλπους του προλεταριάτου και των μαζών μπορεί να βαθύνει. Αυτό ενισχύει την πιθανότητα αντιδραστικών μαζικών κινητοποιήσεων που θα στοχεύουν ένα μέρος του πληθυσμού ως αποδιοπομπαίους τράγους.

Φοβόμαστε επίσης ότι η κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα επιτρέψει στο κράτος να περιορίσει μόνιμα δημοκρατικές ελευθερίες, όπως η ελευθερία των συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων. Αυτό ισχύει ήδη στο Παρίσι. Φοβόμαστε την ισχυροποίηση του αστυνομικού κράτους με το πρόσχημα “είναι για την ασφάλεια σας”.

Τέλος, ανησυχούμε πως αυτά τα φαινόμενα θα διευκολύνουν την άνοδο στην εξουσία δυνάμεων της αστικής τάξης πιο αντιδραστικών, ίσως και φασιστικών. Είναι μια πιθανότητα πιο επικίνδυνη από κάποια νέα επίθεση.

Πρέπει να δούμε ξεκάθαρα τη δυναμική που βρίσκεται πίσω απ΄ αυτές τις επιθέσεις. Πρέπει να δείξουμε πως υπεύθυνοι για τις επιθέσεις αυτές είναι οι ιμπεριαλιστές στην επιδίωξη τους να ξαναμοιράσουν τον κόσμο.

Η μόνη απάντηση είναι η ανάπτυξη της επαναστατικής πάλης για την ανατροπή του συστήματος που σπέρνει εξαθλίωση, πόλεμο, βαρβαρότητα και θάνατο στον κόσμο ολόκληρο!

Από τον περασμένο Γενάρη λέμε:

Καμία εθνική ενότητα με τους αστικοδημοκρατικούς υποκινητές πολέμων και εξαθλίωσης!

Να μην υποκύψουμε στη φασιστική προπαγάνδα που εκμεταλλεύεται τη βαρβαρότητα σε όφελος των αφεντικών!

Να αποκηρύξουμε τους αντιδραστικούς θρησκευτικούς εγκληματίες που σκοπό έχουν να αδυνατίσουν τον αγώνα μας και να διαδώσουν επικίνδυνες φεουδαρχικές αντιλήψεις στις μάζες!

Αλληλεγγύη με τις μουσουλμανικές μάζες που θα υποφέρουν και πάλι από το ισλαμοφοβικό κύμα που θα ακολουθήσει μετά τις επιθέσεις!

Να συσπειρωθούμε γύρω από την εργατική τάξη, το τελευταίο οχυρό κατά του φασισμού!

*Η ανακοίνωση του Bloc Rouge (Maoist Unification) κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο στα αγγλικά στις 14/11/2015. Η μετάφραση έγινε για λογαριασμό της “Προλεταριακής Σημαίας''. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.