ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

Θεσσαλονίκη. Εκατοντάδες εργαζόμενοι και νέοι απαιτούν την απελευθέρωση των φυλακισμένων μελών της ΑΤΙΚ!


Θεσσαλονίκη. Εκατοντάδες εργαζόμενοι και νέοι απαιτούν την απελευθέρωση των φυλακισμένων μελών της ΑΤΙΚ!

Δράση αλληλεγγύης στα φυλακισμένα μέλη της ΑΤΙΚ στην Γερμανία και Γαλλία, οργάνωσε η Λαϊκή Αντίσταση-Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία στην Θεσσαλονίκη. Στα πλαίσια του τριήμερου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ στις 16 έως 18 Οκτωβρίου, στο λιμάνι της πόλης συναγωνιστές και συναγωνίστριες στην είσοδο του Φεστιβάλ, διακίνησαν χιλιάδες προκηρύξεις.
Ταυτόχρονα συγκέντρωσαν περισσότερες από 600 υπογραφές σε κείμενο που ζητά να σταματήσουν οι πολιτικές, άδικες, διώξεις των Τούρκων αγωνιστών αντιφασιστών και να απελευθερωθούν άμεσα. Στο κείμενο που μοιράστηκε καταγγέλλονταν οι διώξεις που υφίσταται η ΑΤΙΚ σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ιδιαίτερα στην Γερμανία.
Στην Ελλάδα το κίνημα της διεθνιστικής αλληλεγγύης στους Τούρκους και Κούρδους πολιτικούς πρόσφυγες και αγωνιστές είναι ισχυρό και μαζικό και σε πολλές περιπτώσεις έχει πετύχει να σταματήσει πολιτικές διώξεις που οργανώνουν οι ελληνικές κυβερνήσεις σε συνεργασία με ευρωπαϊκές. Υπερασπίζεται το δικαίωμα τους να αγωνίζονται ενάντια στο φασιστικό κράτος της Τουρκίας που συνεχίζει να δολοφονεί αγωνιστές, να καταδιώκει τις προοδευτικές ιδέες, να κλείνει εφημερίδες και να συμμετέχει σε μαζικά εγκλήματα. 
Η Λαϊκή Αντίσταση-Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία, μια μετωπική οργάνωση που συγκροτήθηκε τα τελευταία χρόνια, μέσα στο λαϊκό και εργατικό κίνημα της Ελλάδας, θα συνεχίσει την εκστρατεία ενημέρωσης και αγώνα για την απελευθέρωση των φυλακισμένων μελών της ΑΤΙΚ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.