ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ!

Και το τελευταίο «φύλλο συκής» στον αντιλαϊκό μονόδρομο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αποσύρεται. 
Με την ολοκλήρωση της συμφωνίας για τα 48 προαπαιτούμενα, η οποία νομοθετείται, οι ψεύτικες υποσχέσεις για την προστασία των σπιτιών των λαϊκών στρωμάτων έσκασαν σαν αυτό που πραγματικά είναι. 
Σαν φούσκες μιας ψεύτικης υποσχεσιολογίας προκειμένου να αποσπαστεί η εκλογική υποστήριξη των λαϊκών ανθρώπων και να συνεχιστεί ο εκβιασμός σε βάρος τους.

Τα όρια και οι προϋποθέσεις που τέθηκαν για την προστασία της πρώτης κατοικίας και μικρά είναι και μόνο από τις εξαγγελίες των υπουργών προκύπτει πως «προστατεύεται» μόλις το 25% περίπου των δανειοληπτών. Ενώ πάντα με τις ίδιες ανακοινώσεις για ένα επίσης μεγαλύτερο μέρος δανειοληπτών θεσπίζεται ένα πολύπλοκο σχέδιο κριτηρίων για επαναπροσδιορισμό των δόσεων.

Η όλη διαδικασία προβλέπεται να ποδηγετείται από τις τράπεζες και τον «κώδικα δεοντολογίας» τους, και επίσης η προστασία που θα παρέχεται θα θεμελιώνεται υποχρεωτικά από την συνδρομή δικηγόρων και δικαστικών αρχών. Μάλιστα πουθενά δεν προβλέπεται πέραν των λεγόμενων «εύλογων δαπανών» ο συνυπολογισμός των υπόλοιπων υποχρεώσεων (φόροι, ρυθμίσεις σε ασφαλιστικά ταμεία κλπ), με αποτέλεσμα και όσα νοικοκυριά καταφέρουν να ενταχθούν στην τρύπια αυτή «ομπρέλα προστασίας», να κινδυνεύουν πολύ σύντομα να πεταχτούν έξω. 
Με την χειροτέρευση επίσης των προϋποθέσεων για τις ρυθμίσεις των 100 δόσεων που περιλαμβάνεται στην ίδια συμφωνία, που θα έχει συνέπεια να τις χάσει πολύ μεγάλος αριθμός αυτών που είχαν ενταχθεί, η απειλή των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών θα γίνει ζοφερή και καθημερινή πραγματικότητα, εφόσον για χρέη προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία ποτέ δεν υπήρχε και δεν υπάρχει προστασία πρώτης κατοικίας. Ας αναλογιστούμε επίσης και το ρεύμα που θα κόβεται σε πολλά νοικοκυριά αν δεν εξοφληθεί η προκαταβολή του 10% των χρεών, σύμφωνα με τις απαιτήσεις του «μνημονίου». 

Η κυβέρνηση, εφαρμόζοντας τις επιταγές του 3ου μνημονίου, πλήρως υποταγμένη στη βούληση και τις αρπακτικές διαθέσεις των επικυρίαρχων δανειστών – τοκογλύφων, σε όλα τα επίπεδα προχωρά τις αντιλαϊκές της δεσμεύσεις προς τους ιμπεριαλιστές και την ντόπια πλουτοκρατία που την στηρίζουν. 
Για μας για την Λαϊκή Αντίσταση - Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία, η λύση βρίσκεται στο δυνάμωμα της αντίστασης του λαού, στην οικοδόμηση προϋποθέσεων για ένα ισχυρό ενωτικό μέτωπο ανάσχεσης των αντιλαϊκών επιδιώξεων. Η αποτροπή των πλειστηριασμών των λαϊκών κατοικιών και των εξώσεων πρέπει να γίνει υπόθεση του μαζικού λαϊκού κινήματος. Αναπτύσσοντας την κοινή δράση σε τοπικό επίπεδο με συλλογικότητες γειτονιάς, σωματεία εργαζομένων, και όποια άλλη μορφή συσπειρώνει λαϊκό κόσμο, να συμβάλλουμε να πάρει ο λαός την υπόθεση στα χέρια του, ν’ αγωνιστεί και να διεκδικήσει: 

Να μην περάσουν οι πλειστηριασμοί των λαϊκών κατοικιών! 
Καμία έξωση λαϊκής οικογένειας!
Ν΄ ανατραπεί η αντιλαϊκή πολιτική!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.