ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

Σαρανταοκτάωρη απεργία με λιγοστούς απεργούς και συγκεντρώσεις με μικρή μαζικότητα


Θεσσαλονίκη: Σαρανταοκτάωρη απεργία με λιγοστούς απεργούς και συγκεντρώσεις με μικρή μαζικότητα

Δύο απεργιακές συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν σήμερα, πρώτη ημέρα της 48ωρης απεργίας, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, και οι δύο αναντίστοιχες σε μαζικότητα με την σοβαρότητα της επίθεσης που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση ενάντια στην κοινωνική ασφάλιση και το βιοτικό επίπεδο εργαζόμενων και λαού. 

Στην Καμάρα συναντήθηκαν με ξεχωριστά καλέσματα η Λαϊκή Αντίσταση - Α.Α.Σ., η Ανταρσύα και η ΛΑ.Ε., οι δύο τελευταίοι διαμέσου και της Πρωτοβουλίας Σωματείων. Ξεχωριστό κάλεσμα είχαν κάνει και ορισμένες αναρχικές και αντι-εξουσιαστικές ομάδες και η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στην ΒΙΟΜΕ. Όλοι από κοινού διαδήλωσαν μέχρι το Υπουργείο Μακεδονίας -Θράκης, διαμέσου της Αγίας Σοφίας, Τσιμισκή και Βενιζέλου. Στο ύψος της Αγίας Σοφίας στην διαδήλωση ενσωματώθηκε και η ΟΚΔΕ που και αυτή είχε ξεχωριστό κάλεσμα στην συμβολή της Εγνατίας και Αγίας Σοφίας. 

Στο Άγαλμα του Βενιζέλου συγκεντρώθηκε το ΠΑΜΕ που ακολούθησε και αυτό την ίδια διαδρομή λίγα λεπτά νωρίτερα. Για πρώτη φορά σε ημέρα απεργίας η ηγεσία του Εργατικού Κέντρου αφού κλείδωσε τις πόρτες του κτιρίου αναχώρησε ...για πρώιμο γουηκέντ! Στην ανακοίνωση της για την κήρυξη της 48ωρης δεν έβαλε καμία συγκέντρωση και έδωσε ...αγωνιστικό ραντεβού για την Κυριακή στην πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση! Μέλη της Ανταρσύα μετά την ολοκλήρωση της διαδήλωσης συγκεντρώθηκαν κάτω από τα γραφεία του Σύριζα στην Αριστοτέλους φωνάζοντας συνθήματα, όπου δέχτηκαν επίθεση με χημικά από την διμοιρία των ΜΑΤ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.