ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

Ανταπόκριση από την εκδήλωση για τον Μάη του ‘36 στη Σφεντόνα (Θεσσαλονίκη)

Ανταπόκριση από την εκδήλωση για τον Μάη του ‘36
 στη Σφεντόνα (Θεσσαλονίκη)

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 14/5 στο στέκι σφεντόνα η συζήτηση «Ανιχνεύοντας δρόμους αντίστασης στη σύγχρονη βαρβαρότητα». 
Πρόκειται για το πρώτο μέρος του 2ημέρου εκδηλώσεων που διοργάνωσε στη Θεσσαλονίκη η Πρωτοβουλία Νέων Εργαζομένων & Ανέργων με αφορμή τη συμπλήρωση 80 χρόνων από τον Μάη του ’36, στο οποίο παραβρέθηκαν αρκετοί νεολαίοι αλλά και μεγαλύτεροι εργαζόμενοι και άνεργοι.

Τη συζήτηση άνοιξε εκ μέρους της Πρωτοβουλίας εργαζόμενη μουσικός, κάνοντας μια αναδρομή στο παρελθόν και συνδέοντάς το με τα σημερινά δεδομένα. 
Στη συνέχεια πήρε το λόγο εργαζόμενος στη γαλακτοβιομηχανία «Ροδόπη» μεταφέροντας τις πολύ χρήσιμες εμπειρίες του από το αγώνα τους, αναδεικνύοντας τόσο τις δυνατότητες των εργαζόμενων, όταν αυτοί οργανώνονται και διεκδικούν τα δικαιώματά τους, καθώς όμως και τα εμπόδια, που καλούνται σήμερα η εργατική τάξη και όλος ο εργαζόμενος λαός να ξεπεράσουν, για την οικοδόμηση ενός ισχυρού εργατικού και λαϊκού κινήματος. Τέλος, στο πάνελ παραβρέθηκε και ιδιωτική υπάλληλος από τα Γιάννενα, που ανέδειξε τα ιδιαίτερα ζητήματα που αντιμετωπίζουν στον εργασιακό τομέα οι νέοι εργαζόμενοι, τις νέες εργασιακές συνθήκες και ιδιαίτερα την πολυδιάσπαση των νέων εργαζομένων σε πολλές υποκατηγορίες, βάζοντας από την πλευρά του συστήματος διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στους εργαζόμενους.
Η συζήτηση συνέχισε με πλούσιες τοποθετήσεις από το κοινό σχετικά με πληθώρα ζητημάτων. Η μνήμες του ιστορικού Μάη του ’36 έδωσαν την έμπνευση για την αναζήτηση απαντήσεων στο σήμερα και τις νέες συνθήκες βαρβαρότητας.
Το συμπέρασμα, αν μπορούμε να το πούμε έτσι, ήταν πως προφανώς δεν μπορεί ο πρώτος αγώνας που θα γίνει να είναι και νικηφόρος, χρειάζονται προσπάθειες και προχωρήματα βήμα-βήμα, χρειάζεται δουλειά μυρμηγκιού για την υπόθεση της ανασυγκρότησης της εργατικής τάξης και του εργατικού κινήματος. 
Στο χώρο του στεκιού σε όλη τη διάρκεια της συζήτησης υπήρχε έκθεση φωτογραφιών από τον Μάη του ’36.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε ανανεώνοντας το ραντεβού αφενός για το ιστορικό οδοιπορικό της επόμενης μέρας «στα βήματα της Εξέγερσης και της Θυσίας», αφετέρου στους αγώνες της γενιάς μας, στους αγώνες της νεολαίας, των εργαζομένων και της εργατικής τάξης, που ξεσπούν και θα συνεχίσουν να ξεσπούν!


15/5/2016
Πρωτοβουλία Νέων Εργαζομένων & Ανέργων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.