ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!

 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ   ΓΣΕΕ –ΑΔΕΔΥ

Η  ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ 
ΑΡΙΣΤΕΡΗ – ΑΝΤΙΪΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

ΚΑΛΕΙ


  ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ

την   ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΜΑΗ  στις  10 πμ στην ΚΑΜΑΡΑ

  • ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ – ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ 

  • ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΕΕ- ΔΝΤ
  • ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ!
    ΝΑ ΜΗ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΕ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ - ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ!
    ΜΑΖΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΦΟΡΟΛΗΣΤΕΙΑ!
    Ν' ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ, ΑΠΕΡΓΙΕΣ, ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ!
    Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΕ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΑ!



    Την ώρα που οι ιμπεριαλιστές της ΕΕ και του ΔΝΤ ζητούν όλο και περισσότερο “αίμα” από τα φτωχά και μεσαία λαϊκά στρώματα με αιχμές το ασφαλιστικό και τη φορολογία - στο πλαίσιο του 3ου μνημονίου που επιβλήθηκε πέρυσι το καλοκαίρι με τις ψήφους σχεδόν όλων των αστικών κομμάτων της βουλής - η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καμώνεται πως δήθεν διαπραγματεύεται και αντιστέκεται στις απαιτήσεις τους. Η κατάληξη είναι από τώρα γνωστή αφού η κατεύθυνση της υποταγής έχει ιστορία και είναι δεδομένη και για τους σημερινούς κυβερνώντες. Η όποια καθυστέρηση οφείλεται στις αντιθέσεις ΔΝΤ, ΗΠΑ και ΕΕ-Γερμανίας για με το άμεσο και  απώτερο μέλλον των συμφερόντων τους στη χώρα μας.
    Η κλιμάκωση της επίθεσης αυτής αφορά το δικαίωμα σε ασφάλιση-σύνταξη για το σύνολο του λαού, για παλιούς και νέους ασφαλισμένους. Η αλλαγή του τρόπου υπολογισμού με το σπάσιμο της κύριας σύνταξης σε βασική-εθνική (384 ευρώ μεικτά για 20 χρόνια ασφάλισης και 345 ευρώ για 15ετία) σε συνδυασμό με ποσοστό αναπλήρωσης του αναλογικού τμήματος στο 40%(!) θα επιφέρει δραματικές μειώσεις σ' όλες τις συντάξεις, ανεξάρτητα αν θα γίνει αποδεκτό και μέχρι πότε το “κόλπο” της προσωπικής διαφοράς στους ήδη συνταξιούχους. Άμεσα θα πετσοκοφτούν οι επικουρικές συντάξεις, το εφάπαξ και τα μερίσματα. Το μέλλον διαγράφεται ζοφερό.
    Παράλληλα μια νέα φοροληστεία ανακοινώθηκε με αύξηση σ' όλα τα προϊόντα και υπηρεσίες με την αλλαγή του ΦΠΑ στο 24% και στους φόρους σε καύσιμα. τηλεφωνία, ρεύμα, εισιτήρια κ.ά. Την επιδρομή αυτή συμπληρώνουν οι νέοι φορολογικοί συντελεστές άμεσης φορολόγησης του εισοδήματος για μισθωτούς, συνταξιούχους κι ελεύθερους επαγγελματίες και η μείωση του αφορολόγητου καθώς και η κατάργηση των όποιων φοροαπαλλαγών για όλους. 'Έτσι οι μειωμένοι μισθοί και συντάξεις θα υποστούν ακόμη μεγαλύτερες περικοπές.
    Η πολιτική αυτή φορτώνει τα βάρη στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων την ώρα που ιμπεριαλιστές και άρχουσα τάξη τρίβουν τα χέρια τους μπροστά στο νέο πλιάτσικο. Ξεκαθάρισαν ήδη ότι δεν είναι η ώρα για το χρέος ενώ προετοιμάζουν ένα ακόμα μνημόνιο αφού ο λογαριασμός και πάλι “δεν θα βγει”. Οι εναλλαγές στο ρόλο πότε του “καλού” και πότε του “κακού” ΔΝΤ και ΕΕ απλά δείχνουν τα αδιέξοδα της άρχουσας τάξης και της σημερινής αστικής διαχείρισης των συμφερόντων της. Το “άδειασμα” του Τσίπρα απ' τον Ολάντ υπήρξε χαρακτηριστικό. Το ίδιο και οι αμερικανο-ΝΑΤΟικές δυνάμεις που επικυριαρχούν στο Αιγαίο με πρόσχημα το προσφυγικό μεγαλώνοντας τους κινδύνους στη πυρακτωμένη Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή.
    Κι ενώ κουαρτέτο, κεφάλαιο και κυβέρνηση διαμορφώνουν το κλίμα μόνιμα και σταθερά στη βάση των δικών τους ταξικών συμφερόντων, το μαζικό λαϊκό κίνημα με ευθύνη της συνδικαλιστικής ηγεσίας  έχει τεθεί σε κατάσταση αδράνειας. Ενόχλησε πολλούς η απεργία στις 4 Φλεβάρη και κάνουν ότι περνά απ' το χέρι τους για να μη δημιουργηθεί απεργιακό κλίμα. ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ όλο και απομακρύνουν την 48ωρη απεργία που έχουν αποφασίσει (η πρώτη μάλιστα θέλει να καταργήσει και την Πρωτομαγιά εντάσσοντάς την στη 48ωρη!), ακολουθώντας τη γνωστή τους τακτική της τουφεκιάς στις μέρες της ψήφισης. Τη λογική της συνέχισης του αγώνα με 48ωρη απεργία… όταν κατατεθεί στη Βουλή προς ψήφιση το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο πρότεινε και  ακολουθεί και το ΠΑΜΕ ,παρά τα βροντερά λόγια του για «ταξική αναμέτρηση»,  σιγοντάροντας στην  αγωνιστική αδράνεια του συνδικαλιστικού κινήματος εδώ και δυο μήνες.
    Είναι φανερό ότι χρειάζεται να ξαναπιαστεί το νήμα των αγώνων από εκεί που εσκεμμένα απ' τη συμβιβασμένη και υποταγμένη συνδικαλιστική ηγεσία αφέθηκε. Αυτό είναι έργο των ταξικών και αγωνιστικών σχημάτων και συνδικαλιστών. Άμεσα να τεθεί το ζήτημα της οργάνωσης της αντίστασης, της διεκδίκησης και της αναμέτρησης με τις δυνάμεις του συστήματος, με τους φορείς της επίθεσης. Άμεσα να δυναμώσει η πίεση για συνέχιση και κλιμάκωση των μαζικών εργατοϋπαλληλικών αγώνων ενάντια στα αντιασφαλιστικά-φοροληστρικά μέτρα και συνολικά στη μνημονιακή πολιτική. Να μπει τέρμα στη πρακτική της αναμονής στο όνομα της κήρυξης μια απεργίας την τελευταία στιγμή που θα κατατεθεί το νομοσχέδιο.


    Για να μην περάσουν τα νέα βάρβαρα μέτρα!
    Για να γιορταστεί η Εργατική Πρωτομαγιά όπως της αξίζει!
    ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
    ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΜΑΗ - 10:30 πμ - ΚΑΜΑΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.