ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Μαζική συνέλευση των εργαζόμενων του Καρυπίδη στη Θεσσαλονίκη. Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους.

Μαζική συνέλευση των εργαζόμενων του Καρυπίδη στη Θεσσαλονίκη. 
Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους.

ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ: Υποστηρίζουμε τον αγώνα των εργαζόμενων στα σουπερμάρκετ Καρυπίδη


Εδώ και σχεδόν ένα μήνα, οι 1.400 εργαζόμενοι στα 131 καταστήματα «Καρυπίδης» δίνουν αγώνα με απεργίες, επίσχεση εργασίας, ασφαλιστικά μέτρα, συγκεντρώσεις έξω από τα καταστήματα και πορείες.
Ενώ παραμένουν απλήρωτοι 4 μήνες, η εργοδοσία, αδιαφορώντας για την κατάσταση και την τύχη τους, παραχώρησε με σύμβαση τη δικαιόχρηση στον Μαρινόπουλο και τώρα που αυτή έληξε, αναζητά καινούριο επιχειρηματικό εταίρο.
Προκειμένου να κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα των εργαζομένων, η εργοδοσία κατέθεσε ένα «υπόμνημα συμβιβασμού», που το υπουργείο έσπευσε να ονομάσει «συμφωνία», με το οποίο δέχεται να καταβάλει μέχρι τον Αύγουστο τα δεδουλευμένα επτά μηνών, συν το δώρο του Πάσχα. Προφανώς πρόκειται για δόλωμα και κοροϊδία, όταν είναι γνωστό πως η εταιρεία ζήτησε να υπαχθεί στο άρθρο 99 λόγω αδυναμίας να τηρήσει τις οικονομικές της υποχρεώσεις. Την ίδια στιγμή, ο Καρυπίδης προχωρά στη μεταφορά εμπορευμάτων από μερικά καταστήματα σε άλλα, μεθοδεύοντας έτσι το κλείσιμό τους και το πέταγμα των εργαζόμενων στο δρόμο.

Σε μια μαζική γενική συνέλευση του επιχειρησιακού τους σωματείου, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 13 Μαΐου στη Θεσσαλονίκη, οι εργαζόμενοι αποφάσισαν παμψηφεί να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους για διασφάλιση των μισθών τους και των θέσεων εργασίας, δείχνοντας έτσι πως δεν πέφτουν στην παγίδα της εργοδοσίας και κατανοώντας τον αντεργατικό ρόλο του υπουργείου και του κράτους.

Η Ταξική Πορεία στέκεται αλληλέγγυα στον αγώνα των εργαζομένων, με μοίρασμα κειμένου συμπαράστασης στις συγκεντρώσεις έξω από τα καταστήματα, στη γενική συνέλευση, έξω από την Επιθεώρηση Εργασίας και στον ΟΑΕΔ, όπου πήγαν να διεκδικήσουν το οφειλόμενο επίδομα λόγω της επίσχεσης εργασίας. Συζητά με τους εργαζόμενους, προβάλλοντας την αναγκαιότητα συνένωσης και συντονισμού των αγώνων με αυτούς που διεξάγουν όλος ο εργαζόμενος λαός και η νεολαία μέσα από ένα μαζικό και μαχητικό μέτωπο αντίστασης και διεκδίκησης.

Ενώνει τη φωνή της, συμπαραστέκεται και συμπορεύεται στον αγώνα των εργαζόμενων στον Καρυπίδη για άμεση καταβολή των δεδουλευμένων και διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.