ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Ανακοίνωση των Αγωνιστικών Κινήσεων για τη Γαλλία:

Από το Παρίσι μέχρι τη Ναντ και από την Ρουέν μέχρι το Μπορντό, χιλιάδες λαού και νεολαίας σε μαχητικές διαδηλώσεις

Ανακοίνωση των Αγωνιστικών Κινήσεων για τη Γαλλία:

Στις 17 του Μάη οι μαζικές διαδηλώσεις για μια φορά ακόμα, έσπασαν τις απαγορεύσεις και το κλίμα τρομοκράτησης που το γαλλικό κράτος έχει επιβάλει για να τσακίσει την θέληση του λαού.
Στις 17 του Μάη η νεολαία συγκρούστηκε με τις δυνάμεις καταστολής μαζί με το εργατικό απεργιακό κίνημα,υπερασπιζόμενη το μέλλον της ενάντια σε μια πολιτική που στερεί το δικαίωμα στις σπουδές, την δουλειά και τη ζωή.
Το γαλλικό κράτος με το στρατό στους δρόμους ,τις απαγορεύσεις κυκλοφορίας ακόμα και με την παράκαμψη του κοινοβουλίου προσπαθεί να περάσει το νόμο για την αλλαγή του εργατικού κώδικα, την καθιέρωση της ελαστικής και ανασφάλιστης εργασίας. Είναι εκείνες οι αλλαγές που οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν κατάφεραν να περάσουν λόγω των ισχυρών αντιστάσεων που το λαϊκό και νεολαιίστικο προέβαλε κάθε φορά.

Με όχημα την φασιστικοποίηση η γαλλική κυβέρνηση προσπαθεί να εφαρμόσει αυτόν τον αντιδραστικό οδοστρωτήρα, όμως ο γαλλικός λαός αντιστέκεται και βάζει φραγμούς σε αυτήν την κατεύθυνση. Εργαζόμενοι και νεολαία για δύο μήνες διαδηλώνουν, απεργούν, κάνουν καταλήψεις. Στα εργοστάσια , στις σχολές, στους δρόμους και τις πλατείες λαός και νεολαία ενώνονται σε ένα μέτωπο αντίστασης κόντρα στις νέες αντεργατικές πολιτικές.

Οι Αγωνιστικές Κινήσεις χαιρετίζουν με υψωμένη τη γροθιά τους τον παρατεταμένο αγώνα της σπουδάζουσας και εργαζόμενης νεολαίας στη Γαλλία.

Καταγγέλλουμε το γαλλικό κράτος για τις αντιδραστικές μεθόδους, την καταστολή και τη φασιστικοποίηση πού έχει επιβάλει μονιμοποιώντας αυτό το αντιδημοκρατικό πλαίσιο, δήθεν κατά της τρομοκρατίας, το οποίο στερεί δικαιώματα και ελευθερίες.
Οι Αγωνιστικές Κινήσεις θέλουν να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον εργαζόμενο λαό και την εργατική τάξη της Γαλλίας ενισχύοντας παράλληλα την κατεύθυνση της αντίστασης στις πολιτικές που οι ιμπεριαλιστές της ΕΕ και του ΔΝΤ επιβάλουν στη χώρα μας.

Οι Αγωνιστικές Κινήσεις θα παλέψουν μέσα στις σχολές κόντρα στην απογοήτευση και την ηττοπάθεια, με στόχο να ενισχυθεί η προοπτική των αγώνων για την ανατροπή του αντιασφαλιστικού φορολογικού τερατουργήματος και του νέου πακέτου βάρβαρων μέτρων που η «πρώτη φορά αριστερά» κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει στο οπλοστάσιο της, αλλά και εκείνων των μέτρων που οι προηγούμενες κυβερνήσεις πέρασαν φορτώνοντας τα βάρη της κρίσης τους στις πλάτες του λαού. Ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για τα συνδικαλιστικά δικαιώματά μας, να υπερασπιστούμε τα συλλογικά μας όργανα και τις μορφές πάλης του λαϊκού και νεολαιίστικου κινήματος.

Στο δρόμο που χαράσσει η γαλλική νεολαία να πάρουμε θέση μάχης για να υπερασπιστούμε το μέλλον μας !
Να ακουστεί δυνατά η φωνή μέσα στους συλλόγους, που παλεύει για ΣΠΟΥΔΕΣ-ΔΟΥΛΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ-ΖΩΗ

ΝΑ ΧΤΙΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.