ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

ΦΟΡΟΙ, ΦΟΡΟΙ, ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ, ...ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ???



...ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΣΟΥ΄ ΧΩ ΓΙΑ ΜΕΤΑ!! 
ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ -ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΟΡΥΜΑΓΔΟ ΤΗΣ ΦΟΡΟΚΑΤΑΙΓΙΔΑΣ- ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΡΘΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑΑΝΕΛ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ!! ΜΑΛΛΟΝ Ο ΟΡΟΣ "ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΣ ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ" ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΑΔΥΝΑΤΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΓΡΑΨΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΠΟΥ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΝ ΤΗΝ ΓΑΛΛΙΚΗ ΛΑΙΛΑΠΑ. ΑΝΑΖΗΤΕΊΤΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑΧΙΣΤΑ ... Η ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΛΑΪΚΟΎ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ ΚΙ ΑΥΤΟ ΑΠΑΙΤΕΙ ΤΗΝ ΣΥΜΒΟΛΗ ΟΛΩΝ !!


Ελλάς - Γαλλία τραγωδία

Τάλε κουάλε με την αριστερή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ η εργασιακή μεταρρύθμιση του σοσιαλιστή Ολάντ

Μόνο ξώφαλτσα – και τώρα τελευταία – φτάνει στην αντίληψή μας η θυελλώδης αντίδραση της γαλλικής κοινωνίας στη «μεταρρύθμιση» περί των εργασιακών που θέλει να επιβάλει η «αριστερή - σοσιαλιστική» – αδελφή με τη δική μας – κυβέρνηση του Φρανσουά Ολάντ. 
Κάποια δευτερόλεπτα τηλεοπτικού χρόνου από τους «βανδαλισμούς» των οργισμένων νέων, οι οποίοι, προφανώς, δεν μπορούν να αντιληφθούν πως όλα γίνονται για το καλό τους…

Το ίδιο ξώφαλτσα αντιλαμβανόμαστε ότι μετά το διαφαινόμενο κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης και τον πανάκριβο λογαριασμό που καλούμαστε να πληρώσουμε, οι δανειστές σε αγαστή συνεργασία με την ελληνική «αριστερή» κυβέρνησή μας έχουν ήδη δρομολογήσει την ανάλογη με αυτήν του Ολάντ «μεταρρύθμιση» περί των εργασιακών (και) στην ελληνική αποικία. Κάτι η κούραση, κάτι το καλοκαίρι που μεσολαβεί, κάτι η… ανακούφιση με το κλείσιμο της αξιολόγησης, καθ’ ότι «δεν θα χρεοκοπήσουμε» εμείς οι ήδη χρεοκοπημένοι, η μεταρρύθμιση για τα εργασιακά που προγραμματίζεται μετά το τέλος του καλοκαιριού φαντάζει πολύ μακρινή. Δεν είναι όμως…

Ήδη – ας σημειώσουμε τις εξελίξεις στο παρασκήνιο της περήφανης διαπραγμάτευσης – με εντολή του Γιώργου Κατρούγκαλου έχει συσταθεί η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για την επανεξέταση (από κομψές διατυπώσεις οι κρατούντες σκίζουν) του εργασιακού καθεστώτος. 

Στην εν λόγω επιτροπή συμμετέχει – σωστά μαντέψατε – μόνο ένας Έλληνας και συγκεκριμένα ο καθηγητής Εργατικού Δικαίου, πρώην ευρωβουλευτής και πρώην υπουργός Ιωάννης Κουκιάδης. Τα υπόλοιπα επτά μέλη είναι ο Jan Van Ours, Ολλανδός καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας στο πανεπιστήμιο Τίλμπουργκ, που ορίστηκε πρόεδρος, και μέλη οι Gerhard Bosch, καθηγητής σε θέματα εργασίας και Οικονομικής Κοινωνιολογίας στο Έσσεν, Bruno Veneziani, καθηγητής Εργατικού Δικαίου στο Μπάρι, Fernandes Monteiro, καθηγητής Εργατικού Δκαίου στο Πόρτο, Wolfang Daubler, καθηγητής Εργατικού Δικαίου στη Βρέμη, Juan Jimeno, διευθυντής του τμήματος ερευνών της Κεντρικής Τράπεζας της Ισπανίας, και Petro Silva Martins, καθηγητής Οικονομικών της εργασίας στο Queen Mary College. 

Τι πρόκειται να προτείνουν οι εν λόγω ειδικοί και φωστήρες; Τίποτε περισσότερο από κάποια παραλλαγή της πικρής συνταγής που πρόσφερε στη Γαλλία ο Ολάντ και κατάφερε να ξεσηκώσει σύμπασα τη γαλλική κοινωνία…

Ας ρίξουμε, λοιπόν, μια ματιά στο μέλλον που μας επιφυλάσσουν όλοι αυτοί που σχεδιάζουν και νομοθετούν για το καλό μας, πράγμα που φαίνεται ότι δεν το αντιλαμβάνονται οι ανώριμοι Γάλλοι. Ας δούμε τι καλό και μεγάλο δώρο τους προσφέρει η αριστερή - σοσιαλιστική τους κυβέρνηση και αυτοί οι ανώριμοι αρνούνται να κατανοήσουν…

Σε γενικές γραμμές και με λίγα λόγια, η ευρωπαϊκή συνταγή περί των εργασιακών συνοψίζεται σε μια λέξη: Κίνα! Ή, ακόμη χειρότερα, Ινδία, Μπαγκλαντές και άλλοι παρόμοιοι εργασιακοί… παράδεισοι.


Για την οικοδόμηση αυτού του νέου ευρωπαϊκού εργασιακού παραδείσου τα βασικά συστατικά είναι – κατ’ αρχάς – τρία:

◆ Η αποδυνάμωση της πλήρους και σταθερής απασχόλησης υπέρ των ευέλικτων σχέσεων εργασίας.

◆ Η διευκόλυνση των απολύσεων.

◆ Σύνθλιψη των κατοχυρωμένων δικαιωμάτων αντίστασης και αντίδρασης των εργαζομένων με τον… εκσυγχρονισμό (με κατεύθυνση τον Μεσαίωνα) του συνδικαλιστικού νόμου, ο οποίος ουσιαστικά θα καταργεί τη δυνατότητα της απεργίας.


Γιατί φωνάζουν οι Γάλλοι


Αυτή η νέα «αριστερή - σοσιαλιστική» αντίληψη περί των εργασιακών σχέσεων του ασφαλιστικού και των «αναγκαίων» μέτρων λιτότητας ξεσήκωσε από τα τέλη Μαρτίου τη γαλλική κοινωνία και η χώρα συγκλονίζεται από τις διαμαρτυρίες και τις ογκώδεις διαδηλώσεις κατά της κυβέρνησης Ολάντ. Οι διαδηλώσεις κλιμακώθηκαν μέσα στον Μάιο, με απαγόρευση συγκεντρώσεων των ακτιβιστών σε Παρίσι και άλλες πόλεις. Παρά τον όγκο και την ένταση των κινητοποιήσεων, αξίζει να υπογραμμιστεί η «σιωπή» με την οποία τα διεθνή media προσεγγίζουν το θέμα. Σιωπή και διαστρέβλωση…


Η σύνοψη του νέου Μεσαίωνα που προωθεί η κυβέρνηση Ολάντ βρίσκεται στο νέο νομοσχέδιο που εισηγείται η υπουργός Εργασίας της Γαλλίας Μιριάμ Ελ Κομρί. Το εν λόγω νομοσχέδιο κατά βάση προβλέπει:

◆ Περισσότερες ώρες εργασίας. 

◆ Χαμηλότερους μισθούς.

Κάτι που αξίζει να υπογραμμιστεί – καθώς περιγράφει την ξεδιάντροπη νοοτροπία των κρατούντων (και) στη Γαλλία – είναι η «αιτιολογική έκθεση», δηλαδή ο στόχος που έχει το νομοσχέδιο κατά τη γαλλική κυβέρνηση: Επισήμως, λοιπόν, στόχος είναι να μειωθεί η ανεργία που έχει ξεπεράσει το 10%. 

Ο προτεινόμενος νόμος – αξίζει την προσοχή μας καθ’ ότι τη λογική που τον διέπει θα τη συναντήσουμε και στην ελληνική «μεταρρυθμιστική» προσπάθεια που ήδη, όπως είπαμε, έχει δεσμευτεί και προωθεί η ελληνική «αριστερή» κυβέρνηση – δημιουργεί περιβάλλον ασυδοσίας για το «επιχειρείν».

Αν και τυπικά το 35ωρο θα μείνει «άθικτο», οι εταιρείες θα έχουν το δικαίωμα να επιβάλλουν εναλλακτικά ωράρια εργασίας, διαφορετικά από αυτά των συλλογικών συμβάσεων, με 48ωρη εβδομαδιαία εργασία και ημερήσιο ωράριο έως και 12 ώρες. Σε κάποιες «εξαιρετικές περιστάσεις» η γαλλική «αριστερή - σοσιαλιστική» κυβέρνηση με το νομοθέτημά της επιτρέπει να επεκτείνεται το εβδομαδιαίο ωράριο έως και τις 60 ώρες. 

Κράτος έκτακτης ανάγκης 

 Για να περάσει στον σβέρκο της γαλλικής κοινωνίας ο εν λόγω «μεσαιωνικού τύπου» νομοθετικός χαλκάς, η «αριστερή - σοσιαλιστική» κυβέρνηση δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει κάθε μέσο, ακόμη και αυτά που κινούνται στις παρυφές (ή και έξω) της αστικής νομιμότητας.

Κατ’ αρχάς ο Ολάντ αξιοποίησε άρθρο του Συντάγματος που επιτρέπει στην κυβέρνηση να παρακάμπτει το Κοινοβούλιο. Με βάση το εν λόγω άρθρο, εάν δεν υπερψηφιστεί κάποια πρόταση μομφής εναντίον της κυβέρνησης, το νομοσχέδιο θα υιοθετηθεί χωρίς περισσότερες διατυπώσεις. 

Κάτι που επίσης δεν διστάζουν να αξιοποιήσουν οι «αριστεροί - σοσιαλιστές» του Ολάντ είναι οι πρόνοιες για αυξημένη δικαιοδοσία των αρχών κρατικής ασφάλειας μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι. Οι εν λόγω πρόνοιες, πάντως, που συμπεριλαμβάνουν τον στρατό στους δρόμους, τις απαγορεύσεις συγκεντρώσεων, τις προληπτικές συλλήψεις και άλλα τέτοια «αριστερά - σοσιαλιστικά» και δημοκρατικά, δεν φαίνεται να πτοούν τη γαλλική κοινωνία, η οποία φαίνεται να δίνει μια σκληρή μάχη που αφορά όλους…

http://www.topontiki.gr/article/170374/ellas-gallia-tragodia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.