ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ Σ. ΖΑΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
 ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ Σ. ΖΑΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

ΕΝΟΧΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΥΠΟΘΑΛΠΤΟΥΝ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ
Με μια προκλητική απόφαση, το μονομελές πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης καταδίκασε για «εξύβριση» τον ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, και πρώην επικεφαλή της Λαϊκής Συσπείρωσης στο δήμο Θεσσαλονίκης, Σωτήρη  Ζαριανόπουλο, γιατί αποκάλεσε την συμμορία της Χρυσής  Αυγής «καθάρματα που βρομίζουν τον τόπο».

Η απόφαση αυτή παίρνεται την ίδια στιγμή που: ο μαχαιροβγάλτης Ρουπακιάς είναι  ελεύθερος,  τα φασιστικά τάγματα εφόδου ξεπετάγονται μέσα από τις διμοιρίες των ΜΑΤ στον Πειραιά, και η Χρυσή Αυγή παίρνει από τον δήμαρχο Αθήνας Καμίνη,  τον  ιστορικό χώρο της εκτέλεσης του Νίκου Μπελογιάννη για να διοργανώσει το ναζιστικό της φεστιβάλ.
Από την άλλη μεριά δεκάδες είναι οι δίκες και καταδίκες συνδικαλιστών και λαϊκών αγωνιστών, οι επεμβάσεις των ΜΑΤ σε απεργιακούς χώρους και σε διαδηλώσεις, οι συλλήψεις και εκδόσεις Τούρκων και Κούρδων αγωνιστών (όπως με την υπόθεση της  ΑΤΙΚ),  οι κάθε είδους πολιτικές και φρονηματικές διώξεις οποιουδήποτε αμφισβητεί την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. Εκεί η αστική δικαιοσύνη δείχνει μεγάλη επιμέλεια και φροντίδα, δείχνοντας τις προτεραιότητες της.
Κατά τα άλλα, οι «ευαίσθητοι και δημοκρατικοί» παρατρεχάμενοι της κυβέρνησης και του «δημοκρατικού τόξου», καταδικάζουν γενικόλογα την «βία και τον ολοκληρωτισμό», και τα «δύο άκρα» βάζοντας στην ουσία  πλάτη στην υπόθαλψης της Χρυσής Αυγής. Αποδεικνύουν έτσι ότι στο ένα άκρο βρίσκεται  το λαϊκό κίνημα και οι οργανώσεις του, και στο άλλο άκρο το κεφάλαιο και οι πολιτικοί του εκφραστές.
Καταγγέλλουμε την απόφαση καταδίκης του  Σωτήρη  Ζαριανόπουλου και απαιτούμε την αθώωση του στην διαδικασία της έφεσης.
ΤΡΙΤΗ 17 ΜΑΗ 2016



Κ.Ο. Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ(μ-λ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.