ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Τρίτη 17 Μαΐου 2016

Νίκη στον αγώνα των εργαζομένων στα σούπερ-μάρκετ Καρυπίδη!

Νίκη στον αγώνα των εργαζομένων στα σούπερ-μάρκετ Καρυπίδη!


   Η Ταξική Πορεία χαιρετίζει τον αγώνα των εργαζόμενων στα καταστήματα Καρυπίδη και δηλώνει την αλληλεγγύη της στον αγώνα τους. Είναι ένας αγώνας που δίνουν από τις 30 Απρίλη οι 1.400 εργαζόμενοι πανελλαδικά στα 131 καταστήματα "Καρυπίδης" με απεργίες, επίσχεση εργασίας, ασφαλιστικά μέτρα, συγκεντρώσεις έξω από τα καταστήματα και πορείες. Πριν 2 περίπου χρόνια οι ίδιοι εργαζόμενοι ξαναέζησαν τον ίδιο εφιάλτη με εργοδότη τον Αρβανιτίδη και ήταν απλήρωτοι για 6 μήνες.

   Οι εργαζόμενοι των πρώην σούπερ μάρκετ Αρβανιτίδη που πέρασαν στην εργοδοσία του Καρυπίδη με μια συμφωνία του Μάρτη του 2014 όταν ο Καρυπίδης εξαγόρασε την επιχείρηση και ο Καρυπίδης παραχώρησε με συμβόλαιο την δικαιόχρηση στον Μαρινόπουλο. Από τον Φλεβάρη που έληξε το συμβόλαιο, σύμφωνα με δημοσιεύματα ο Καρυπίδης βρίσκεται στην διαδικασία αναζήτησης νέας εμπορικής συμφωνίας, αδιαφορώντας για τους εργαζόμενους που παραμένουν απλήρωτοι 4 μήνες.
   Στις πλάτες τους παίζονται τα παιχνίδια των καρχαριών του κλάδου για την διασφάλιση μεγαλύτερου κέρδους. Σούπερ μάρκετ κλείνουν, αλλάζουν χέρια και ταμπέλες, οι εργαζόμενοι απολύονται και αυτοί που μένουν είναι αντιμέτωποι με χειρότερες εργασιακές συνθήκες.  Όλοι οι δρόμοι είναι ανοιχτοί με την νομοθεσία που κόβεται και ράβεται στα μέτρα της κερδοφορίας του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου, από την κυβέρνηση και τους δανειστές ιμπεριαλιστές στο όνομα της κρίσης και του χρέους. Χθες κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, σήμερα ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ όλοι ξεπουλάνε την χώρα και καταργούν δικαιώματα και κατακτήσεις που κατακτήθηκαν με σκληρούς ταξικούς αγώνες για να κάνουν την χώρα ελκυστική στους επενδυτές με εργατικό δυναμικό απογυμνωμένο από δικαιώματα.
   Οι εργαζόμενοι του Καρυπίδη έχουν εμπειρία από νικηφόρους αγώνες στην δουλειά τους, κέρδισαν την δουλειά τους και δεν χάθηκε καμιά θέση εργασίας. Δεν πρέπει να μείνουν μόνοι στον αγώνα τους για να πάρουν δύναμη και κουράγιο να συνεχίσουν τον αγώνα τους κόντρα στις δυσκολίες και να γυρίσουν στην δουλειά με το κεφάλι ψηλά.
   Σ’ αυτόν τον αγώνα είναι αναγκαία η αλληλεγγύη των εργαζομένων και του λαού, η κοινή δράση των εργαζόμενων του κλάδου για το δικαίωμα στη σταθερή, πλήρη δουλειά και τον μισθό στο κόστος της ζωής . Η πάλη αυτή είναι υπόθεση όλων των εργατών, του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας μέσα από ένα μαζικό και μαχητικό ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ – ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ .
Η Ταξική Πορεία ενώνει τη φωνή της, συμπαραστέκεται και συμπορεύεται στον αγώνα των εργαζόμενων στα σούπερ μάρκετ Καρυπίδη για:
·         Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων!
·         Διασφάλιση των θέσεων εργασίας!
·         Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.