ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

ΔΙΗΜΕΡΟ ΓΙΑ ΤΗ Μ.Π.Π.Ε. - Πρόγραμμα εκδηλώσεων, συζητήσεων

ΔΙΗΜΕΡΟ ΓΙΑ ΤΗ Μ.Π.Π.Ε. - Πρόγραμμα εκδηλώσεων, συζητήσεων

ΣΑΒΒΑΤΟ 4/6
12.00 μ.: Η διεθνής επίδραση της ΜΠΠΕ στην επαναστατική κατεύθυνση των κινημάτων των λαών, των εργαζόμενων και της νεολαίας της περιόδου.
Συμμετέχουν: ΚΚΕ(μ-λ), Μ-Λ ΚΚΕ, TKP/M-L (Τουρκία)

6.00 μ.μ.: ΜΠΠΕ: Ένας σημαντικός σταθμός στην προώθηση της σοσιαλιστικής επανάστασης. Πως συγκρούστηκε ο σοσιαλιστικός με τον καπιταλιστικό δρόμο.
Συμμετέχουν: ΚΚΕ(μ-λ), Μ-Λ ΚΚΕ

ΚΥΡΙΑΚΗ 5/6
11.00 π.μ.: Τομές και προτάσεις που προώθησε η ΜΠΠΕ στην παραγωγή και την κοινωνία, αντιμαχόμενη τη γραμμή της παλινόρθωσης.
Συμμετέχουν: Θανάσης Τσιριγώτης, Δημήτρης Μάνος, Στέλιος Μανούσακας, Χρήστος Μπίστης, Νίκος Γαλάνης.

Πενήντα χρόνια μετά το ξέσπασμά της, η ΜΠΠΕ αποτελεί μια ανεκτίμητη επαναστατική παρακαταθήκη για την υπόθεση του σοσιαλισμού, πηγή και πεδίο απαντήσεων για την καπιταλιστική παλινόρθωση στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες, ύστερα από τη ρεβιζιονιστική στροφή που σηματοδοτήθηκε για το παγκόσμιο κομμουνιστικό κίνημα από το 20ό Συνέδριο του ΚΚΣΕ, το Φλεβάρη του 1956.
Τα γεγονότα και οι θυελλώδεις ιδεολογικοπολιτικές αντιπαραθέσεις εκείνης της περιόδου, οι προσεγγίσεις και εκτιμήσεις των εξελίξεων που ακολούθησαν τα επόμενα χρόνια, αποτελούν αναγκαία ιδεολογική βάση του κινήματος σήμερα και σημαντικό πεδίο ιδεολογικοπολιτικού προβληματισμού νέων και παλιότερων αγωνιστών.
Το ΚΚΕ(μ-λ) και το Μ-Λ ΚΚΕ τιμούν αυτήν τη σημαντική για το παγκόσμιο κομμουνιστικό κίνημα επέτειο και συνδιοργανώνουν ένα διήμερο εκδηλώσεων στην Αθήνα, στην ΑΣΟΕΕ (Πατησίων), για τη θεωρητική και πρακτική σημασία του θυελλώδους αγώνα της ΜΠΠΕ για την αποτροπή της καπιταλιστικής παλινόρθωσης, για τη διεθνή απήχησή της και τους συγκεκριμένους στόχους που προώθησε στην οικονομική βάση και το εποικοδόμημα.


Περισσότερα: Μ.Π.Π.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.