ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Σάββατο 16 Μαΐου 2015

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Η ΑΤΙΚ ΔΕΝ ΜΟΝΗ !

ΚΑΙ    ΣΤΗΝ    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ   Η    ΑΤΙΚ  ΔΕΝ    ΜΟΝΗ !
Κινητοποιήσεις  με αίτημα να μην εκδοθούν οι τρεις Τούρκοι αγωνιστές

Σε σύσκεψη πλήθος  πολιτικών συλλογικοτήτων που έγινε στην Θεσσαλονίκη αποφασίστηκε  η οργάνωση κινητοποιήσεων   αλληλεγγύης    στους τρεις  Τούρκους πολιτικούς πρόσφυγες-αγωνιστές    της   ΑΤΙΚ που κρατούνται    στις ελληνικές φυλακές με εντάλματα των γερμανικών και γαλλικών   δικαστικών αρχών και κινδυνεύουν να εκδοθούν με κίνδυνο να καταλήξουν στα χέρια του στρατοκρατικού καθεστώτος της Άγκυρας  .
Έτσι   αποφασίστηκε   να πραγματοποιηθεί παρέμβαση    ενημέρωσης  
 την Τρίτη  19 του Μάη στις   7μμ στο κέντρο της πόλης   με αφετηρία το Άγαλμα του Βενιζέλου    και το Σάββατο 23 του Μάη στις 11πμ , μαζική παρέμβαση διαμαρτυρίας στο Γερμανικό Προξενείο .  Θα κυκλοφορήσει  η   προκήρυξη και η αφίσα της Επιτροπής Υποστήριξης.


Με αίτημα   να ελευθερωθούν οι τρεις Τούρκοι αγωνιστές και να μην εκδοθούν σε Γερμανία-Γαλλία, όπως ήδη αποφάσισαν για τον ένα από αυτούς, οι ελληνικές δικαστικές αρχές ,  ζητάνε με   ψηφίσματα  τους  πλήθος  κοινωνικών   και συνδικαλιστικών φορέων    της Θεσσαλονίκης.  Μεταξύ αυτών το  Εργατικό Κέντρο, η ΕΔΟΘ, η ΕΝΙΘ, σύλλογοι δασκάλων και καθηγητών , σωματεία εργαζόμενων  στους ΟΤΑ, το συνδικάτο Ιματισμού,  εργαζόμενοι σε νοσοκομεία , δημοτικές κινήσεις, φοιτητικοί σύλλογοι,   η Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία κ.α



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.