ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΤΥΧΗΜΑ ΑΛΛΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ !!

Δύο οι νεκροί από το έγκλημα στα ΕΛΠΕ! 
ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΡΑ!

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες 
αυτό που όλοι φοβόμασταν δυστυχώς έγινε πραγματικότητα: δύο από τους έξι τραυματίες συναδέλφους μας που κάηκαν ζωντανοί στο φριχτό περιστατικό της Παρασκευής 8 Μάη είναι νεκροί. Ο Μπάμπης Δευτεραίος, χειριστής στα ΕΛ.ΠΕ. και ο Ντελιλάι Ραμαντάν, τεχνίτης σε εργολάβο που είχε αναλάβει μέρος των εργασιών στα πλαίσια της γενικής συντήρησης του διυλιστηρίου, έπεσαν θύματα του εργοδοτικού εγκλήματος στα διυλιστήρια Ασπροπύργου. Δυο ακόμα εργαζόμενοι των ΕΛ.ΠΕ. δίνουν τη μάχη στις μονάδες εντατικής θεραπείας, ενώ και οι υπόλοιποι δύο που νοσηλεύονται σε καλύτερη κατάσταση δίνουν σκληρό αγώνα για να αντιμετωπίσουν τα εκτεταμένα εγκαύματα.
Θρήνος και οργή πλημμυρίζει ολόκληρη την εργατική τάξη και το λαό. Θρήνος για δυο νέους ανθρώπους, εργαζόμενους, που χάθηκαν άδικα για να εξασφαλιστούν όσο το δυνατό μεγαλύτερα κέρδη για το μεγάλο κεφάλαιο. Οργή για την αδιαφορία της εργοδοσίας που, μπροστά στο κυνήγι για μέγιστο κέρδος, δεν λογαριάζει τις ζωές χιλιάδων εργαζόμενων που δουλεύουν στις εγκαταστάσεις και χιλιάδων κατοίκων που ζουν δίπλα σε αυτές.
Οι πραγματικές αιτίες του περιστατικού είναι γνωστές σε κάθε εργαζόμενο: η αδιάκοπη πίεση για ελάττωση του χρόνου σταματήματος των μονάδων, ώστε να μπουν ξανά σε -κερδοφόρα- λειτουργία όσο το δυνατό νωρίτερα, σε συνδυασμό με τις μειώσεις στο μόνιμο προσωπικό και τα εξοντωτικά ωράρια έφτιαξαν τις συνθήκες γι' αυτό το έγκλημα. Συνθήκες που δεν δημιουργήθηκαν σε μια μέρα, αλλά ήταν αποτέλεσμα μιας ολόκληρης επίθεσης που δέχονται οι εργαζόμενοι στα ΕΛ.ΠΕ. τα τελευταία χρόνια, αναπόσπαστο κομμάτι της επίθεσης που δέχονται συνολικά οι εργαζόμενοι και ο λαός σε κάθε τους δικαίωμα. Επίθεση που στηρίζεται στην αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική που προωθεί στη χώρα ο ιμπεριαλισμός και το κεφάλαιο, ξένο και ντόπιο.
Η ευθύνη είναι της εργοδοσίας. Γιατί τα δικά της συμφέροντα εξυπηρετούσαν όλες οι αποφάσεις που αύξησαν δραματικά τον κίνδυνο. Γιατί για να ικανοποιήσει τα δικά της συμφέροντα ρίσκαρε τόσες ζωές. Γιατί η τάση της εργοδοσίας για μέγιστο κέρδος δεν υπολογίζει τις συνέπειες στην ασφάλεια και την υγεία των εργαζόμενων. Γιατί παρά το φοβερό αυτό περιστατικό η κατάσταση στα διυλιστήρια και οι όροι δουλειάς για τους χιλιάδες εργαζόμενους, μόνιμους και εργολαβικούς, εξακολουθεί να είναι η ίδια. Γιατί το πόρισμα της επιτροπής που ορίστηκε να διευκρινίσει τους όρους και τις αιτίες του θανατηφόρου περιστατικού ακόμη δεν έχει εκδοθεί.
Μόνο οι ίδιοι οι εργαζόμενοι μπορούν να αντισταθούν στην επίθεση! Μόνο με το δικό τους αγώνα για τα δικά τους συμφέροντα, για δουλειά με δικαιώματα, με ανθρώπινα ωράρια και με αξιοπρεπείς όρους, μπορούν να ανατρέψουν αυτή τη δολοφονική πολιτική. Σε σύγκρουση με την εργοδοσία και όχι διευκολύνοντάς της να «θάψει» το ζήτημα. Μόνο έτσι θα δικαιωθούν οι νεκροί συνάδελφοί μας.

- Καμία ανοχή στο νέο αυτό έγκλημα σε βάρος της εργατικής τάξης!
- ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΡΑ μέχρι να εξασφαλιστούν ασφαλείς όροι δουλειάς.
- Να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι πραγματικοί υπεύθυνοι!
- Οι εργαζόμενοι δεν είναι αναλώσιμα!
- Όχι στην εντατικοποίηση! Δουλειά με αξιοπρέπεια για όλους τους εργαζόμενους!
- Μέτρα ασφάλειας και υγιεινής σε κάθε χώρο δουλειάς!
Τρίτη 19 Μάη 2015

Ταξική Πορεία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.