ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΗ ΕΚΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΤΗΣ ΑΤΙΚ! Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ !


Επιτροπή Υποστήριξης: Μια πρώτη νίκη!
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ, 25/5/15


Η σημερινή μέρα σημαδεύτηκε από μια πρώτη νίκη των Τούρκων αγωνιστών της ΑΤΙΚ και της Επιτροπής Υποστήριξης.
Με ΟΜΟΦΩΝΗ απόφασή του το Συμβούλιο Εφετών αποφάσισε τη ΜΗ ΕΚΔΟΣΗ στη Γερμανία του Gültekin Erol. Η απόφαση αυτή έρχεται σαν αποτέλεσμα της πολιτικής και κοινωνικής πίεσης που ασκήθηκε και βρήκε νομικό έρισμα στις αοριστίες του Γερμανικού ευρωεντάλματος.
 Η ασφυκτικά κατάμεστη αίθουσα από αλληλέγγυους, οι καταθέσεις των μαρτύρων υπεράσπισης (βουλευτές, συνδικαλιστές της ΑΔΕΔΥ και της ΟΛΜΕ, συγγενικά πρόσωπα του αγωνιστή και μέλη της Επιτροπής Υποστήριξης) σε συνδυασμό με τα πολιτικά και νομικά υπερασπιστικά επιχειρήματα μαζί με τα πάνω από 120 ψηφίσματα αλληλεγγύης δεν άφησαν περιθώριο για διαφορετική απόφαση. Ανοιχτό, ωστόσο, παραμένει το ενδεχόμενο της εκδίκασης της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό στον Άρειο Πάγο.
Η “δίκη” εξελίχθηκε σε ένα βαρύ κατηγορώ κατά του αντιδραστικού καθεστώτος της Τουρκίας και της πρακτικής των καγκελαριών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που στηρίζουν και εξωραΐζουν την τρομοκρατική και κατασταλτική πολιτική του τουρκικού κράτους στη βάση των δικών τους συμφερόντων. Ταυτόχρονα αποτέλεσε ράπισμα στην υπεροψία του Γερμανικού ιμπεριαλισμού που θεωρεί τη χώρα υποχρεωμένη να εκτελεί όλες του τις απαιτήσεις.
Η Επιτροπή Υποστήριξης συνεχίζει όλες τις δράσεις και πρωτοβουλίες που έχει αποφασίσει μέχρι την οριστική δικαίωση των τεσσάρων Τούρκων αγωνιστών της ΑΤΙΚ που βρίσκονται στη χώρα μας. Καλούμε τους εργαζόμενους και το δημοκρατικό λαό της χώρας μας να εντείνει την έμπρακτη αλληλεγγύη του στους αγωνιστές αυτούς. Η μαζικοποίηση της πολιτικής εκδήλωσης-συζήτησης την Πέμπτη 28 Μάη στις 7μ.μ. στην ΑΣΟΕΕ είναι ο στόχος για το άμεσο διάστημα.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΟΣΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΑΤΙΚ ΚΡΑΤΟΥΝΤΑΙ! 
ΚΑΜΙΑ ΕΚΔΟΣΗ - ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΕΥΡΩΕΝΤΑΛΜΑΤΟΣ! 
ΑΜΕΣΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΑΣΥΛΟΥ!

Επιτροπή Υποστήριξης των Τούρκων αγωνιστών της ΑΤΙΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.