ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΠΟΤΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ !!
Παρέμβαση για την κατάργηση της κυριακάτικης Αργίας και καταγγελίας των εργοδοτικών τρομοκρατικών απολύσεων πραγματοποίησε η Ταξική Πορεία και η Πρωτοβουλία Νέων εργαζομένων.

Το κέντρο της πόλης κατακλύστηκε από κόσμο λόγω του πολύ καλοκαιρινού καιρού. Χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει αντίστοιχη αγοραστική κίνηση αφού η λιτότητα καλά κρατεί... 


Ευνοημένες οι μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων και ο τοπικός εμπορικός Σύλλογος να καλεί τα μέλη του να ... ΜΗΝ ανοίξουν τα καταστήματα!!
Άλλα είπαμε μικρομεσαίοι γαρ ... ποιος νοιάζεται ακόμα και για αυτούς.



"Η αγορά δεν έχει βουλιάξει επειδή ο λαός δεν έχει χρόνο να ψωνίσει, αλλά γιατί το εισόδημά του έχει δεχτεί και συνεχίζει να δέχεται απανωτές ληστρικές επιθέσεις.
Γιατί η ανεργία και η υποαπασχόληση τσακίζουν κόκκαλα. Γιατί οι μισθοί και οι συντάξεις δεν φτάνουν ούτε για τα απαραίτητα. Γιατί η φοροεπιδρομή και τα χαράτσια δεν έχουν τέλος. Γιατί η βάρβαρη πολιτική των ιμπεριαλιστών της ΕΕ και του ΔΝΤ, με τους οποίους υπογράφει συμφωνίες υποταγής και αυτή η κυβέρνηση, απαιτεί και επιβάλλει τη βίαιη μεταφορά ακόμη περισσότερου πλούτου από το λαό προς το μεγάλο κεφάλαιο."

"Την Κυριακή 3 Μάη οι εργαζόμενοι στο εμπόριο καλούνται να δώσουν μία ακόμη μάχη για την υπεράσπιση της κυριακάτικης αργίας, αφού με βάση τον αντεργατικό μνημονιακό νόμο 4177/2013 πρόκειται για μια από τις 7 Κυριακές του χρόνου που τα μαγαζιά σε όλη τη χώρα μπορούν να είναι ανοιχτά."

"Υποτίθεται ότι η νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα καταργούσε άμεσα αυτόν τον αντεργατικό νόμο. Παρ’ όλα αυτά, «ξεχάστηκαν» οι προεκλογικές υποσχέσεις. «Ξεχάστηκαν» οι προγραμματικές δηλώσεις για άμεση κατάργηση του νόμου και επαναφορά της κυριακάτικης αργίας με νομοθετική πρωτοβουλία."

Παρέμβαση επίσης την ίδια ώρα στο κέντρο πραγματοποίησε και το ΠΑΜΕ αλλά και Σύλλογος υπαλλήλων βιβλίου χάρτου.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.