ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Παρασκευή 1 Μαΐου 2015

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!

1η ΜΑΗ ­
ΣΤΟΥΣ ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ Η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ
ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ 

Μέρα της εργατιάς η Πρώτη του Μάη. Μέρα τιμής των αγώνων που έχει δώσει για την ανατροπή του συστήματος της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης, της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης και της καπιταλιστικής βαρβαρότητας. Μέρα αφιερωμένη στα δίκια της εργατικής τάξης, στην προοπτική της οικοδόμησης μιας άλλης κοινωνίας, της κομμουνιστικής, της μοναδικής προοπτικής που μπορεί να πραγματώσει τα οράματα της ισότητας, της ελευθερίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Όμως, η Πρώτη του Μάη είναι και μέρα ταξικής ανασυγκρότησης. Είναι η μέρα που η εργατική τάξη κάνει τον απολογισμό της, βγάζει τα συμπεράσματά της, έτσι ώστε να οργανώσει σε πιο στέρεες βάσεις και πιο αποτελεσματικά τον αγώνα της ενάντια στις δυνάμεις του κεφάλαιου. Η Εργατική Πρωτομαγιά δεν είναι μια μέρα αφιερωμένη στο χθες, είναι μια μέρα αφιερωμένη στο σήμερα και στο αύριο. Και σήμερα τα καθήκοντα για την εργατική τάξη, παγκόσμια και στη χώρα μας, είναι πολλά, δύσκολα και απαιτούν επείγουσα απάντηση.

- Γιατί το καπιταλιστικό σύστημα, βυθισμένο στην κρίση του, έχει εξαπολύσει μια λυσσαλέα, ολομέτωπη επίθεση στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις της εργατικής τάξης. Με στόχο την πλήρη υποδούλωσή της, προωθούν πολιτικές και μέτρα που οδηγούν εκατομμύρια εργαζομένων στη φτώχεια, στην ανεργία και στην εξαθλίωση.

- Γιατί οι ιμπεριαλιστές, στον ανταγωνισμό τους για την παγκόσμια κυριαρχία, δεν διστάζουν να μακελέψουν λαούς και να ισοπεδώσουν χώρες. Οι χιλιάδες πρόσφυγες που πνίγηκαν στα νερά της Μεσογείου, η ισοπεδωμένη Συρία, η ματοκυλισμένη Ουκρανία, η πολύπαθη Παλαιστίνη είναι μερικές μόνο από τις εικόνες του φριχτού μέλλοντος στο οποίο μας οδηγούν.

- Γιατί πλάι στον ιμπεριαλισμό αναδύονται και οι πιο σκοταδιστικές, οπισθοδρομικές, μισάνθρωπες δυνάμεις. Η ενίσχυση του φασισμού στη Δύση και του φονταμενταλισμού στον αραβικό κόσμο είναι προϊόντα και στηρίγματα του ιμπεριαλισμού.

- Γιατί το εργατικό, επαναστατικό, κομμουνιστικό κίνημα, η μοναδική πολιτική δύναμη που θα μπορούσε να δώσει προοπτική στην πάλη των μαζών, είναι ακόμη βαθιά λαβωμένο και αποσυγκροτημένο. Η κατάρρευση των σοσιαλιστικών χωρών, η παλινόρθωση του καπιταλισμού και η κυριαρχία των ρεφορμιστικών αυταπατών έχουν σπείρει τη σύγχυση και τον αποπροσανατολισμό, έχουν αφοπλίσει την εργατική τάξη.

- Γιατί, στη χώρα μας, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, σε κάθε της κίνηση, ευνοεί όλες αυτές τις αντιδραστικές εξελίξεις, προσαρμόζεται όλο και περισσότερο στις εντολές των ξένων ιμπεριαλιστικών κέντρων και του ντόπιου κεφάλαιου:

· Προωθεί και επεκτείνει τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, νομιμοποιώντας κάθε είδους ελαστικές και μαύρες μορφές εργασίας όπως η λεγόμενη «κοινωφελής εργασία», τα βάουτσερ κ.ά.

· Νομιμοποιεί την αντεργατική δράση του κεφάλαιου μέσα από τα ιδεολογήματα της «υγιούς επιχειρηματικότητας» και της «ανταγωνιστικότητας».

· Υποτάσσει κάθε εργατικό δικαίωμα στις «αντοχές» της «αγοράς», δηλαδή στα συμφέροντα του μεγάλου κεφάλαιου, ντόπιου και ξένου.

· Στήνει γέφυρες επικοινωνίας με τις δυνάμεις του κεφάλαιου και του ιμπεριαλισμού, την ώρα που κάνει τα πάντα προκειμένου να μείνει ο λαός στο περιθώριο.

· Νομιμοποιεί την πολιτική της εξάρτησης της χώρας από ΗΠΑ και ΕΕ, πρώτον, παρουσιάζοντας τους ως «φίλους» και «συμμάχους» και, δεύτερον, ενισχύοντας τα ιδεολογήματα της αστικής τάξης ότι δεν υπάρχει μέλλον για το λαό έξω από τους ιμπεριαλιστικές λυκοσυμμορίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

· Αποδέχεται τη μετατροπή της χώρας σε ορμητήριο των ιμπεριαλιστών, δεν αμφισβητεί στο παραμικρό τη συνέχιση της δολοφονικής αντιλαϊκής δράσης των αμερικανονατοϊκών βάσεων στη χώρα μας.

· Χρησιμοποιεί τις δυνάμεις καταστολής ενάντια στις δίκαιες λαϊκές διεκδικήσεις όπως του λαού της Χαλκιδικής.

Ο φετινός γιορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς δεν είναι, λοιπόν, μια απλή επετειακή εκδήλωση. Είναι μια μέρα πάλης ενάντια στις αυταπάτες, τον εφησυχασμό, την υποταγή, την ταξική συνθηκολόγηση. Γιατί οι πραγματικές λύσεις δεν βρίσκονται στη διαπραγμάτευση με τους ιμπεριαλιστές δυνάστες, η διέξοδος για την εργατική τάξη και το λαό βρίσκεται:

· στο δυνάμωμα των μαζικών λαϊκών αγώνων, στην ενίσχυση του ρεύματος της αντίστασης, της διεκδίκησης, της οργάνωσης και της αλληλεγγύης 

· στην κατεύθυνση της ασυμβίβαστης πάλης με την πολιτική της ντόπιας μεγαλοαστικής τάξης και του ιμπεριαλισμού

· στην κατεύθυνση της ανασυγκρότησης του εργατικού, λαϊκού, αριστερού και κομμουνιστικού κινήματος.

· ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ. Ο «ΕΝΤΙΜΟΣ» ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΤΑΓΗ.


■ ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!

■ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ, ΤΗΝ ΤΑΞΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ, ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ

■ ΕΞΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ, ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΝΤ!

■ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ


■ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΡΗΝΙΚΗ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΑΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.