ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

3ος ΕΡΓΑΤΗΣ ΝΕΚΡΟΣ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ !

Κατέληξε και 3ος εργάτης από το εργοδοτικό έγκλημα στα ΕΛΠΕ

Κατέληξε νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου 23 Μάη και τρίτος εργαζόμενος από το εργοδοτικό έγκλημα στα ΕΛΠΕ στον Ασπρόπυργο,στις 8 Μάη 2015. Πρόκειται για τον 27χρονο Αντώνη Αβράμπο, που νοσηλεύονταν πολυτραυματίας στο Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς».

Την Τρίτη 19 Μάη είχαν χάσει τη μάχη με διαφορά ωρών, ο ένας το πρωί και ο άλλος το απόγευμα, άλλοι δύο από τους έξι εργάτες που είχαν «λαμπαδιάσει». Ηταν ο Μπάμπης Δευτεραίος, εργαζόμενος των ΕΛΠΕ, που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Αττικόν» και ο Ντελιλάι Ραμαντάν, εργαζόμενος σε εργολαβικό συνεργείο, που νοσηλευόταν στο «Θριάσιο» σε πολύ σοβαρή κατάσταση.
Ακόμη ένας εργαζόμενος, νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

Πόρισμα - πρόκληση 

Με πληροφορίες που διοχετεύουν στον Τύπο, κυβέρνηση και διοίκηση των ΕΛΠΕ στρώνουν το έδαφος για να αποποιηθούν κάθε ευθύνης για το εργοδοτικό έγκλημα στα ΕΛΠΕ. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το σχετικό πόρισμα της επιτροπής διερεύνησης του ατυχήματος παραδόθηκε την Τρίτη στη διοίκηση της εταιρείας και τα αίτια της πυρκαγιάς και των εκρήξεων που ακολούθησαν φαίνεται να αποδίδονται σε «ανθρώπινο σφάλμα». Συγκεκριμένα, η αιτία που προκάλεσε την πυρκαγιά αποδίδεται στην ύπαρξη καυσίμου μέσα στον αγωγό της δεξαμενής, ενώ γίνεται λόγος για πλημμελή προετοιμασία των εγκαταστάσεων για την προγραμματισμένη συντήρηση. Εκτός από το πόρισμα των ΕΛΠΕ, εκκρεμούν τα πορίσματα της Πυροσβεστικής και του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.