ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Κυριακή 24 Μαΐου 2015

ΑΡΧΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ... ΦΟΡΩΝ, Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΠΕΤΑΙ!!

Φορολόγηση αγροτών: οι «μνημονιακοί» νομοθέτησαν, οι «αντιμνημονιακοί» εφαρμόζουν...

με αφορμή την ανακοίνωση των βουλευτών Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ για τη φορολόγηση των αγροτών

Καταρχήν, να συμφωνήσουμε με αυτό που γράφει η ανακοίνωση: «η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ έστησε σχέδιο φορολογικής εξόντωσης του αγροτικού τομέα, αφού νομοθέτησε την φορολόγηση του αγροτικού εισοδήματος με 13% από το πρώτο κιόλας ευρώ». Μόνο που είναι η μισή αλήθεια. 

Η άλλη μισή είναι ότι αυτοί που θα καταργούσαν το μνημόνιο «με ένα νόμο και με ένα άρθρο» εφαρμόζουν τώρα κατά γράμμα όλες τις μνημονιακές διατάξεις για τη φορολόγηση των αγροτών. Για πρώτη φορά φέτος, με κυβέρνηση της «αριστεράς», οι αγρότες θα φορολογηθούν με 13% από το πρώτο ευρώ (δηλ. χωρίς αφορολόγητο) όταν πέρυσι φορολογήθηκαν σαν μισθωτοί, δηλ. με την κλίμακα και το αφορολόγητο των μισθωτών. 
Για πρώτη φορά φέτος οι επιδοτήσεις πάνω από 12.000 ευρώ συναθροίζονται στο αγροτικό εισόδημα και φορολογούνται όταν πέρσι ήταν αφορολόγητες. Για πρώτη φορά φέτος δεν θα υπάρξει αγροτική οικογένεια που να πληρώσει λιγότερο από 1000 - 1500 ευρώ φόρο όταν μέχρι πέρσι ήταν αφορολόγητοι. 
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ διατηρεί ανέπαφο όλο το αντιλαϊκό φορομπηχτικό πλαίσιο των Σαμαρά-Βενιζέλου και για το μόνο που πασχίζει είναι να συνεχίζεται αδιατάραχτη η ροή χρήματος και αξιών από το λαό προς τους επικυρίαρχους ιμπεριαλιστές. Και περηφανεύεται που πληρώνει κανονικά και στην ώρα τους όλες τις δόσεις προς τους «δανειστές-διεθνείς τοκογλύφους», όπως αρέσκονταν να αποκαλεί προεκλογικά τους ιμπεριαλιστές (μετεκλογικά έγιναν «θεσμοί»)! 
Ο λαός και οι εργαζόμενοι όχι μόνο δεν πήραν έστω τις φορολογικές «ανάσες» που υπόσχονταν προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά βρίσκονται αντιμέτωποι με την ίδια, άδικη, φορομπηχτική και εξοντωτική πολιτική που τους γονατίζει χρόνια τώρα. Το 12.000 αφορολόγητο μετατίθεται για το 2016 (και βλέπουμε) ενώ σε κάθε περίπτωση «θα εξαρτηθεί από την επίτευξη των στόχων μας» (συνέντευξη Τσίπρα στον Χατζηνικολάου). 
Ομοίως και η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ παραπέμπεται στο απώτερο μέλλον ενώ θα εξαρτηθεί κι αυτή από τα «ισοδύναμα». Με φτώχεια και εξαθλίωση, με μισθούς και συντάξεις πείνας, με την «επίσημη» ανεργία να ξεπερνά το 25% κλπ, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εφαρμόζει κατά γράμμα τη μνημονιακή πολιτική και τον φορομπηχτικό κρατικό προϋπολογισμό του 2015 που προβλέπει 3,8% αύξηση των άμεσων και έμμεσων φόρων, δηλ. 1,4 δισ. περισσότερους φόρους από την προηγούμενη χρονιά! 
Και από κοντά έρχεται νέα φοροληστεία με τον νέο φορολογικό νόμο, την αύξηση του ΦΠΑ με τον ενιαίο συντελεστή κλπ 
Δεν ξέρουμε λοιπόν που είδαν την «οικονομική ελάφρυνση των μικρομεσαίων αγροτών» οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αλλά οι αγρότες αυτό που βλέπουν είναι ότι η άδικη, φορομπηχτική και αντιαγροτική πολιτική που τους οδηγεί στη φτώχεια, στην εξαθλίωση και στο ξεκλήρισμα, συνεχίζεται και χειροτερεύει. 
Και φραγμό σ’ αυτή την πολιτική δεν μπορούν να βάλουν οι «περαιτέρω τομές» όπως λένε οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή τους αλλά μόνο οι αγρότες με τους αγώνες τους. 

ΣΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.