ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙ Ο GN Saibaba !

Σε απεργία πείνας ο GN Saibaba

Το Σάββατο 11 του Απρίλη ξεκίνησε απεργία πείνας ο καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Δελχί και γνωστός αγωνιστής για τα δικαιώματα των Ινδών εργαζόμενων και αγροτών, GN Saibaba, στις κεντρικές φυλακές της Ναγκμπούρ, στις οποίες είναι φυλακισμένος εδώ και ένα χρόνο σχεδόν. 
Είχε συλληφθεί, στην πραγματικότητα απαχθεί, στις 9 του Μάη 2014, στο Δελχί, απο ομάδα αστυνομικών του κρατιδίου της Μαχαράστρα και έκτοτε κρατείται δίχως δίκη.
 Τον κατηγορούν για σχέσεις με το ναξαλίτικο αντάρτικο κίνημα της Ινδίας.
Ο GN Saibaba έχει βαριά σωματική αναπηρία, μετακινείται με αναπηρικό καροτσάκι και οι συνθήκες στην φυλακή είναι πολύ σκληρές γι αυτόν. 
Του στερούν την βασική ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη, τον εμποδίζουν να ακολουθήσει την αναγκαία θεραπεία και με αυτόν τον τρόπο βάζουν την ζωή του σε μεγάλο κίνδυνο. 
Οι ινδικές δικαστικές αρχές έχουν απορρίψει τρεις αιτήσεις αποφυλάκισης η μετατροπής με εγγυήσεις και η διεύθυνση των φυλακών, κάθε φορά, σκληραίνει όλο και περισσότερο τις συνθήκες κράτησης του.
 Με την απεργία πείνας που ξεκίνησε απαιτεί την κατάλληλη ιατρική περίθαλψη και την κατάλληλη σίτιση του, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της αναπηρίας του.
Ήδη στην Ινδία και σε πολλές χώρες, το κίνημα αλληλεγγύης στον Ινδό αγωνιστή, ξαναφουντώνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.