ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

"ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΖΑΚΙΖΟΥΝ ΑΓΩΝΕΣ ΛΑΙΚΟΙ"


Παρέμβαση της Λαϊκής Αντίστασης-Α.Α.Σ. στη Θεσσαλονίκη

εν όψει της δίκης της Χρυσής Αυγής 

Εν όψει της επικείμενης δίκης της Χ.Α., πραγματοποιούνται αυτές τις μέρες πανελλαδικά παρεμβάσεις για την καταδίκη των φασιστών δολοφόνων. 

Στο πλαίσιο αυτό, σήμερα Δευτέρα 20/04 παρενέβη και το σχήμα της Λαϊκής Αντίστασης-ΑΑΣ της Θεσσαλονίκης στην πλατεία Αριστοτέλους μαζί με συναγωνιστές από άλλους πολιτικούς χώρους και συλλογικότητες της πόλης. 
Συγκεντρώνοντας ένα ζωντανό και νεανικό δυναμικό, η Λαϊκή Αντίσταση παρενέβη με πανό, συνθήματα, μοίρασμα προκηρύξεων και άνοιξε συζητήσεις με τον κόσμο. Βάζοντας το δικό της πολιτικό στίγμα, τόνισε ότι "ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΖΑΚΙΖΟΥΝ ΑΓΩΝΕΣ ΛΑΪΚΟΙ".
Ο φασισμός είναι δημιούργημα και δεκανίκι του καπιταλιστικού-ιμπεριαλιστικού συστήματος και σύμμαχος στην επίθεσή του ενάντια στο λαό. 
Στρέφεται ενάντια στις λαϊκές διεκδικήσεις, επιτίθεται στο λαό, στους συνδικαλιστές, στους αριστερούς, στα κινήματα, συντασσόμενος απόλυτα με τα συμφέροντα του κεφαλαίου (ντόπιου και ξένου), το οποίο υπηρετεί και από το οποίο ενισχύεται. 

Ο αγώνας εναντίον του λοιπόν, σε καμία περίπτωση δεν επαφίεται στην αστική δικαιοσύνη, αλλά μπορεί να διεξαχθεί μόνο από ένα αποφασισμένο λαϊκό κίνημα. 

Από τους εργάτες, το λαό, τη νεολαία που θα σταθούν ανυποχώρητα απέναντι στον εχθρό, κομμάτι του οποίου είναι τα φασιστικά μορφώματα. 

Θα απαιτήσουν να καταδικαστούν οι δολοφόνοι φασίστες και θα τσακίσουν το φασισμό μέσα από τις αντιστάσεις και τους αγώνες τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.