ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Κυριακή 5 Απριλίου 2015

Ανταπόκριση από την κινητοποίηση στις Σκουριές- οι μάσκες έπεσαν

Ανταπόκριση από την κινητοποίηση στις Σκουριές- οι μάσκες έπεσαν

Έπεσαν οι μάσκες σήμερα στις Σκουριές. Από κοινού ΜΑΤ και εργαζόμενοι στην Ελληνικός Χρυσός επιδόθηκαν σε ένα όργιο τραμπουκισμού ενάντια στο κίνημα των κατοίκων. 
Ήδη από νωρίς το πρωί, ομάδα εργαζομένων στην εταιρία, με την προκλητική ανοχή και βοήθεια των ΜΑΤ, επιτέθηκε με πέτρες και ξύλα ενάντια στα μέλη των επιτροπών αγώνα που είχανε προσυγκεντρωθεί κοντά στην τοποθεσία Χοντρό Δέντρο, ώστε να διασφαλίσουν την ομαλή εκκίνηση της πορείας.


Οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν, σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων, αλλά και της ίδιας της βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ στην Χαλκιδική Κ. Ιγγλέζη, δεν είχανε τίποτα να ζηλέψουν από το "μνημονιακό παρελθόν": τραυματίες, εγκλωβισμένοι, χημικά, σπασμένα αμάξια, προσαγωγές κατοίκων (όλοι αφέθησαν ελεύθεροι). Μάλιστα η Ιγγλέζη έφτασε να αναρωτιέται στον ραδιοσταθμό "Κόκκινο", "ποιός διοικεί την αστυνομία";

Η απάντηση είναι σκληρή αλλά καθαρή: την αστυνομία την διοικεί το κεφάλαιο, όποιος και αν είναι ο κυβερνητικός διαχειριστής. Και ο λαός πάντα θα αντιμετωπίζεται από το αστικό κράτος ως εχθρός. 
Όπως είναι φυσικό, η οργή του κόσμου ήτανε μεγάλη, τόσο στους κατοίκους, όσο και στους αλληλέγγυους, που έφτασαν με τα πούλμαν πιο μετά στο σημείο. Εκατοντάδες διαδηλωτές φώναξαν για αρκετή ώρα συνθήματα μπροστά στις κλούβες και τις διμοιρίες, οι οποίες είχανε μόνιμα στραμμένη την πλάτη στους εργαζόμενους της εταιρίας και τα πρόσωπα απέναντι στους διαδηλωτές.

Όπως είναι φυσικό, το ζήτημα της αντίθεσης του τοπικού κινήματος με τους εργαζόμενους όπως χρησιμοποιούνται από την εταιρία, έχει αναδειχθεί. Είναι ένα ζήτημα που δεν μπορεί να πιαστεί στα πλαίσια μιας ανταπόκρισης.
Υπήρξαν απόπειρες για να διασκεδαστεί η οργή του κόσμου με φήμες του τύπου ότι "ο Πανούσης έχει τελειώσει" και "θα ξηλωθεί". Φήμες και μισόλογα δεν μπορούν να κρύψουν τις κυβερνητικές ευθύνες. Δεν μπορείς να έχεις για πάντα και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο.

http://antigeitonies.blogspot.gr/2015/04/blog-post_5.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.