ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης

Τετάρτη, 29 Απριλίου 2015

και μη χειρότερα...


Καταδίκασαν... νεκρό 

σε εξάμηνη φυλάκιση για ρευματοκλοπή


Σε μια απόφαση που βρίθει αναλγησίας και προκαλεί έκπληξη προχώρησε τη Τρίτη το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης καθώς καταδίκασε σε εξάμηνη φυλάκιση άνθρωπο ο οποίος είναι νεκρός.

Η υπόθεση είχε γίνει γνωστή στο παρελθόν και είχε συγκινήσει τους κατοίκους του Θερμαϊκού. Ο άνεργος πατέρας τριών παιδιών είχε συλληφθεί μετά από επώνυμη καταγγελία της ιδιοκτήτριας του σπιτιού για "ρευματοκλοπή", καθώς η ίδια είχε διακόψει τη σύνδεση του ρεύματος λόγω μη πληρωμής των λογαριασμών και εκείνος είχε αναγκαστεί να το επανασυνδέσει για την ασφάλεια των παιδιών του. 
Πρόκειται για μια περίπτωση από τους Ν. Επιβάτες όπου ο πατέρας ήταν μακροχρόνια άνεργος και προσπαθούσε να συντηρήσει την οικογένεια με τα τρία ανήλικα παιδιά του και με βοήθεια από τις υπηρεσίες του Δήμου και από πολίτες της περιοχής.

Το δικαστήριο λοιπόν τον καταδίκασε ενώ ο άνθρωπος έφυγε από τη ζωή πριν λίγες ημέρες από καρδιακό επεισόδιο και δεν αποδέχθηκε το αίτημα του συνηγόρου του να δώσει περιθώριο μικρού χρονικού διαστήματος για να καταθέσει το πιστοποιητικό θανάτου.

ΑΠΟ ΤΟ
http://www.alterthess.gr/content/katadikasan-nekro-se-examini-fylakisi-gia-reymatoklopi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.