ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης

Τετάρτη, 8 Απριλίου 2015

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ!

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥ MUSTAFA LAFCI !

Την Τρίτη 31/3 απορρίφθηκε από το Συμβούλιο Εφετών η δεύτερη αίτηση αντικατάστασης της προσωρινής κράτησης που κατέθεσε ο Τούρκος πολιτικός πρόσφυγας Mustafa Lafci. 
Ο Mustafa, γνωστός στην πόλη της Θεσσαλονίκης από τη συμμετοχή του στο αντιρατσιστικό κίνημα, αλλά και από το γεγονός ότι βιοπορίζεται πουλώντας κουλούρια στους δρόμους της πόλης, βρίσκεται προφυλακισμένος από την 3-10-2014 καθώς κατηγορείται για την υπόθεση της έκρηξης της Τριανδρίας το 2011.

 Στον Mustafa  Lafgi, όπως και στον γνωστό σε όλους μας πρόσφυγα Τσετίν, ασκήθηκε ποινική δίωξη δύο χρόνια μετά την έκρηξη, χωρίς να υπάρχει κανένα αποδεικτικό στοιχείο σε βάρος τους. Δεν τους αναγνωρίζει ή τους εμπλέκει με κανέναν τρόπο ούτε ένας από τους περίπου 40 μάρτυρες που εξετάσθηκαν, δεν αναφέρεται το όνομά τους ούτε μία φορά στη δικογραφία, δεν βρέθηκαν αποτυπώματά τους ούτε στον χώρο της έκρηξης ούτε στο σπίτι του θανόντα που προκάλεσε την  έκρηξη, στην οποία σκοτώθηκε, δεν υπάρχει καμία μαρτυρία σε βάρος τους ούτε από αστυνομικό.

Το 2013 εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης σε βάρους του Mustafa Lafci ως αγνώστου διαμονής, παρά το γεγονός ότι είναι αιτών άσυλο, έχει δηλωμένη την διεύθυνσή του στο Τμήμα Πολιτικού Ασύλου, και παρουσιαζόταν κανονικά στο Τμήμα Πολιτικού Ασύλου της Δ.Α.Θ, στα προγραμματισμένα για την ανανέωση του Δελτίου του, ραντεβού.

Προκύπτει εύλογα το ερώτημα: Γιατί εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Mustafa Lafgi και παραμένει προφυλακισμένος επί έξι μήνες; Η απάντηση ξεπερνάει τα πλαίσια της «δικαστικής πλάνης»: Το 2011 πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε όλα σχεδόν τα σπίτια των Τούρκων πολιτικών προσφύγων στη Θεσσαλονίκη γιατί ... υπήρχαν - κατά την αντιτρομοκρατική – πληροφορίες, ότι βρίσκονταν στα σπίτια των Τούρκων, όπλα. Όπλα δεν βρέθηκαν και συνελέγησαν από τα σπίτια των προσφύγων φυλλάδια διαφόρου περιεχομένου, τα οποία κατασχέθηκαν και συνελέγησαν αποτυπώματα.
 Τα αποτυπώματα του Mustafa Lafgi βρέθηκαν σε φυλλάδια σε ένα σπίτι επί της οδού Ηλέκτρας 20 το οποίο ανήκε σε άσχετο Τούρκο πρόσφυγα, ο οποίος δεν κατηγορείται για κανένα αδίκημα, δεν συνελήφθη, το σπίτι αυτό δεν εμπλέκεται με κανένα τρόπο στην δικογραφία, είναι ένα «καθαρό» σπίτι.
Η συνέχιση της προφυλάκισης του Mustafa Lafgi, δεδομένου ότι δεν υπάρχουν καθόλου στοιχεία σε βάρους του, δείχνει ότι οι Τούρκοι πρόσφυγες αποτελούν κρέας στη μηχανή του κιμά της πολιτικής επίδειξης «αντιτρομοκρατικού έργου». Ο Mustafa θάφτηκε άδικα στη φυλακή γιατί είναι .... αόρατος. Η κοινωνία θα συνεχίσει να μην τον βλέπει, αν δεν δυναμώσει το κίνημα αλληλεγγύης για την υπεράσπισή του.

Ζήτω η Διεθνής Αλληλεγγύη!
Λευτεριά στους Πολιτικούς Κρατούμενους! 

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους Πολιτικούς Πρόσφυγες και Αγωνιστές απο την Τουρκία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.