ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης

Δευτέρα, 20 Απριλίου 2015

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΒΟ!

Παναγόπουλος και Τσαραμπουλίδης σέρνουν εργαζόμενους στα δικαστήρια!

Ποιός είπε ότι οι εργατοπατέρες Παναγόπουλος (πρόεδρος της ΓΣΕΕ) και Τσαραμπουλίδης (πρόεδρος του ΕΚΘ) δεν είναι και δεν εμφανίζονται πουθενά; 
Εδώ είναι και εμφανίζονται όποτε είναι να στηρίξουν ότι αντιεργατικό θέλουν να περάσουν πρώην και νυν κυβερνήσεις, δια του κοινωνικού διαλόγου και όχι μόνο, στηρίζοντας όσο μπορούν και με το ...όποιο κύρος διαθέτουν, τι άλλο, τις κυβερνήσεις.

Όταν βέβαια βρεθούν πραγματικοί εργαζόμενοι και αγωνιστές να πουν τα πράγματα με το όνομά τους οι εκπρόσωποι του κεφαλαίου στο εργατικό κίνημα δε διστάζουν να τους σύρουν στα δικαστήρια! 

Από κοντά και οι κατώτεροι στην ...ιεραρχία συνάδελφοί τους σε Δ.Σ. σωματείων όπως αυτό της ΕΛΒΟ στη Θεσσαλονίκη.
Ήδη έχουμε γράψει για το θέμα τον Δεκέμβρη εδώ και εδώ.
Τώρα ως γνήσιοι τσαμπουκάδες, σαν κι αυτούς που εκπροσωπούν πραγματικά απέναντι στο λαό και τους εργαζόμενους, κάνουν πράξη τις απειλές τους και προχωρούν πλέον σε μηνύσεις κατά των εργαζόμενων της ΕΛΒΟ που είπαν την αλήθεια!

Ακολουθεί ανακοίνωση της Ταξικής Πορείας:


ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΒΟ!
ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥΣ!
Οι πρόεδροι της ΓΣΕΕ και του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης με την πλειοψηφία του Δ.Σ του σωματείου της ΕΛΒΟ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ), έστειλαν εξώδικο στις 19-12-2014 στο συνδικαλιστικό σχήμα «Πρωτοβουλία για την ενότητα εργαζομένων ΕΛΒΟ», απειλώντας με αγωγές αν σε τρεις μέρες δεν κατονομάσει αυτούς που αποκαλεί εργατοπατέρες και ανεπάγγελτους συνδικαλιστές στην προκήρυξη για την Γενική Απεργία της 27 Νοέμβρη 2014.
Δεν αρκέστηκαν στις απειλές και κατέθεσαν μήνυση, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και το Προεδρείο του Σωματείου Εργαζομένων της ΕΛΒΟ (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ) εναντίον δύο μελών του σχήματος, του Σταύρου Ναθαναήλ και του Κώστα Σιτέλα.. 
Οι γνήσιοι εκπρόσωποι του κυβερνητικού- εργοδοτικού συνδικαλισμού, χρησιμοποιούν τους ίδιους μηχανισμούς με το κράτος και την εργοδοσία για να λύσουν τις διαφορές τους με τους εργαζόμενους. Οι κρατικοδίαιτοι εκφραστές του συμβιβασμού και της συνδιαλλαγής, αποδεικνύουν ακόμη μια φορά την άποψή τους για τους εργαζόμενους.
Αυτοί που απαξίωσαν τον συνδικαλισμό στις συνειδήσεις των εργαζόμενων, θέλουν τους εργαζόμενους χειραγωγημένους, σε ρόλο παρατηρητή των επερχόμενων απολύσεων, όπως τους χειραγώγησαν στο παρελθόν με την παράδοση της ΕΛΒΟ στον Μυτιληναίο και στο χάσιμο εκατοντάδων θέσεων εργασίας με την «εθελούσια έξοδο», θέλουν να τρομοκρατήσουν όποιους τολμούν να οργανώσουν τον αγώνα ενάντια στις απολύσεις στην ΕΛΒΟ. 
Οι πρόεδροι της ΓΣΕΕ και του Ε.Κ.Θ συνδικαλίζονται συζητώντας με τους υπουργούς και τους βουλευτές στους διαδρόμους των υπουργείων και καλλιεργούν την ηττοπάθεια στους εργαζόμενους, για να τους πείσουν ότι με αγώνες δεν μπορούν να νικήσουν. Ακόμη και σ’ αυτές τις κρίσιμες στιγμές για τους εργαζόμενους, αυτό που τους ενδιαφέρει είναι η θέση τους στο νέο τοπίο που διαμορφώνεται.

Εργαζόμενοι
Ο χώρος επίλυσης των διαφορών στο συνδικαλιστικό κίνημα είναι οι συνελεύσεις και το κίνημα, εκεί που οι εργαζόμενοι συζητούν, αποφασίζουν και οργανώνουν τη δράση τους. Δεν είναι τα δικαστήρια και οι διάδρομοι των υπουργείων. 
Οι εργαζόμενοι της ΕΛΒΟ δεν πρέπει να φοβηθούν τίποτα, έχουν να υπερασπιστούν τη ζωή τους, να οργανωθούν και να αγωνιστούν για να μη χαθεί καμιά θέση εργασίας. Να ξαναζωντανέψουν την ελπίδα του αγώνα. Να πάρουν την υπόθεση του αγώνα στα χέρια τους. Να διεκδικήσουν τα δίκια τους.
Η Ταξική Πορεία καταγγέλλει τον πρόεδρο του ΕΚΘ και το προεδρείο του σωματείου της ΕΛΒΟ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) για την προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζόμενων, δηλώνει την αλληλεγγύη της στον αγώνα τους και καλεί όλους τους εργαζόμενους,


ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 21 ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΙΣ 10 π.μ., ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ!

Ταξική Πορεία
taxikiporeiayg@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.