ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης

Κυριακή, 5 Απριλίου 2015

Η Χαλκιδική δεν θα υποταχτεί! Η τρομοκρατία δεν θα νικήσει!

 Ανακοίνωση Τύπου

Η  Χαλκιδική  δεν  θα υποταχτεί!  
Η τρομοκρατία δεν θα νικήσει!
  
Στην Χαλκιδική, κάθε φορά που οργανώνεται κινητοποίηση   ενάντια στην πολυεθνική Ελντοράντο Γκολντ, η αστυνομία και τα ΜΑΤ, προχωρούν και ένα βήμα  παραπέρα την τρομοκρατία  ενάντια στον αγώνα των κατοίκων. 
Με άτυπο κοινό σχεδιασμό μαζί με  την εταιρία που χρησιμοποιεί σαν ενεργούμενα  τους εργαζόμενους που έχει προσλάβει  η  έχει υποσχεθεί, στην πραγματικότητα απαγορεύουν να εκδηλωθεί  κάθε μορφής διαμαρτυρία στο βουνό και στις Σκουριές. 
 Την ίδια στιγμή η Ελντοράντο συνεχίζει ασταμάτητα να καταστρέφει το δάσος και να δημιουργεί  ανεπανόρθωτες ζημιές  και τετελεσμένα.


Σήμερα η πρόκληση ήταν πρωτοφανής!  Ομάδες δήθεν εργαζόμενων και μπράβων της εταιρίας πετροβολούσαν  τους κατοίκους  που ετοίμαζαν  την διαμαρτυρία τους, με τις πλάτες της  αστυνομίας. Ταυτόχρονα  τα ΜΑΤ  έριχναν  χημικά και δακρυγόνα   στους διαδηλωτές  κατοίκους  και τους κυνηγούσαν. 
Κοινός σκοπός  τους να διαλυθεί η κινητοποίηση , να απαγορεύσουν  στην πράξη κάθε διαμαρτυρία στο βουνό από εδώ και πέρα. Την ίδια ώρα  αστυνομικές δυνάμεις οργάνωναν μπλόκα πολλά χιλιόμετρα μακριά,  σε λεωφορεία που, από άλλες περιοχές της Χαλκιδικής, μετέφεραν διαδηλωτές στην Μεγάλη Παναγιά.

Η αστυνομία στην Χαλκιδική δεν λειτουργεί αυτόνομα.  Έχει  εντολές από το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και συνολικά την κυβέρνηση. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ  όχι μόνο δεν έχει εμποδίσει την εταιρία να προχωρά τις εργασίες, όχι μόνο  εδώ και δύο μήνες «παίζει τον παπά» αλλά προσπαθεί να υπονομεύσει και να διαλύσει τον αγώνα των κατοίκων με αστυνομικά μέτρα που ξεπερνούν μερικές φορές και αυτά της προηγούμενης κυβέρνησης.

Η μεγάλη κινητοποίηση  χιλιάδων στην Θεσσαλονίκη και το πείσμα του κινήματος των κατοίκων να υπερασπίσουν την ζωή, την  γη  και την ελευθερία τους από τον θάνατο και την λεηλασία  δείχνουν πως η τρομοκρατία  και η μαύρη προπαγάνδα  δεν θα πετύχουν τον σκοπό τους.

 Η Χαλκιδική, με την μεγάλη λαϊκή αλληλεγγύη, θα νικήσει τις πολυεθνική  και τα καθεστωτικά ΜΜΕ  και τις κυβερνήσεις που την αβαντάρουν!ΚΚΕ(μ-λ)

5 /4/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.