ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ (;) ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ


Συγκέντρωση και πορεία για τις Σκουριές;

Από τις έξι το απόγευμα άρχισε να συγκεντρώνεται κόσμος στα Προπύλαια με βάση τα καλέσματα για την πραγματοποίηση συγκέντρωσης και πορείας αλληλεγγύης στον αγώνα των κατοίκων της Χαλκιδικής.



Τα ΜΑΤ με πρόσχημα την "κατάληψη αλληλεγγύης" στους απεργούς πείνας σταθερά εδώ και μέρες βρίσκονται στο χώρο των Προπυλαίων προκαλώντας και συλλαμβάνοντας κόσμο που μπορεί ακόμη και απλά να περνάει αμέριμνος από εκεί.
 Μπορεί λοιπόν τα ΜΑΤ να έφυγαν από το Σύνταγμα (πήγαν λίγο πιο πάνω στη Φιλελλήνων), όπως και τα κάγκελα από τον Άγνωστο Στρατιώτη, αλλά έγινε μόνιμη πια η παρουσία τους μέσα στο πάλαι ποτέ άσυλο των Προπυλαίων, δημιουργώντας ένα κλίμα αστυνομοτρομοκρατίας ακόμη πιο έντονο και από αυτό επί "μνημονιακών" κυβερνήσεων! 

Εκεί βεβαίως βρισκόντουσαν και σήμερα ενώ ήταν γνωστό ότι θα γίνει η συγκεκριμένη συγκέντρωση. Μια εικόνα ιδιαίτερα προκλητική που αν μη τι άλλο αποδεικνύει ότι η πολιτική της φασιστικοποίησης είναι εδώ όπως και η πολιτική της επίθεσης απέναντι στο λαό. Που δείχνει όμως και σε όλο της το μεγαλείο τη ήττα που έχει φάει το εργατικό, λαϊκό και νεολαιίστικο κίνημα, η αριστερά σε όλες τις εκφάνσεις, που δεν μπορούν να αντιδράσουν και να πετάξουν τους μπάτσους από ένα χώρο που στο παρελθόν δινόταν μάχες για μην πατήσουν τα πόδια τους. Πετυχημένες και όχι πολύ μακρυνές! 

Χωρίς λοιπόν να υπάρχει, δυστυχώς καμία δυνατότητα αντίδρασης απέναντι σε αυτή τη κατάσταση, κάποιοι αποφάσισαν για άλλη μια φορά να δράσουν απόλυτα εξουσιαστικά και να αγνοήσουν το λόγο για τον οποίο μαζευόταν κόσμος εκεί. Δεν τους ενδιέφερε ο αγώνας των κατοίκων στη Χαλκιδική και αποφάσισαν να καπελώσουν τη συγκέντρωση αλληλεγγύης μέχρι τα μπούνια για τους δικούς τους σκοπούς.

 Αποφάσισαν να δράσουν έτσι όπως δεν τόλμησαν όλο το προηγούμενο διάστημα των τριών εβδομάδων και πριν καλά καλά μαζευτεί κόσμος, χωρίς καμιά προειδοποίηση "ενοχλήθηκαν" από τη παρουσία των μπάτσων, για τους οποίους ορισμένα μέσα δήθεν αντιπληροφόρησης γράφουν ότι εμφανίστηκαν εκείνη την ώρα(!!!), και τους επιτέθηκαν γιατί λέει εμποδιζόταν η επαφή της κατάληψης με την διαδήλωση.

 Κυκλοφόρησε και μια φήμη ότι εκείνη την ώρα οι καταληψίες ήθελαν να βγουν από την Πρυτανεία για να ενωθούν με τη συγκέντρωση αλλά δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε αν ισχύει ή όχι. Έτσι για άλλη μια φορά στις πλάτες άλλων αποφάσισαν να ...αποκαταστήσουν αυτή την επαφή επιτιθέμενοι στα ΜΑΤ και δίνοντάς τους τη δυνατότητα να επιτεθούν στη συγκέντρωση με χημικά και κρότου λάμψης. 

Αναρωτιέται κανείς γιατί ο αναρχικός και αντιεξουσιαστικός χώρος περίμενε να γίνει κάποια άλλη συγκέντρωση στα Προπύλαια, άσχετη από το λόγο που γίνεται η κατάληψη, για να σπάσει δήθεν τον μόνιμο αστυνομικό κλοιό και δεν το έκανε, με τη μαζικότητα να την μαχητικότητα που λέει ότι τον διακρίνει άλλωστε, από μόνος του κάποια άλλη στιγμή.
Δυστυχώς, αρέσει δεν αρέσει σε κάποιους, αυτός ο χώρος έχοντας μια απόλυτα ιδιοκτησιακή λογική απέναντι στο κίνημα, απαξιωτική απέναντι στο λαό θεωρώντας τον εαυτό του ως το μοναδικό χώρο που ..."συγκρούεται", αδυνατεί να σκεφτεί έστω στοιχειωδώς πολιτικά και ενώ λίγους μήνες πριν έγινε έρμαιος των αυταπατών για την επερχόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τώρα κινείται, ως απατημένη σύζυγος, με έναν τρόπο απόλυτα κλειστό, απόλυτα σεχταριστικό, δημιουργώντας εμπόδια σε ότι άλλο προσπαθιέται να συγκροτηθεί, αγνοώντας ότι τα μεγάλα ζητήματα της φασιστικοποίησης και της υπεράσπισης των δικαιωμάτων δεν μπορούν να παλευτούν από μερικές δεκάδες "οργισμένων" που βάλουν κατά πάντων στα τυφλά!
 Τίποτα δεν τους έμεινε από την υπόθεση Ρωμανού!

Από τη μια λοιπόν με τον τρόπο που κινείται αυτός ο χώρος δίνει τη δυνατότητα στη κυβέρνηση να το παίζει σε διπλό ταμπλό με τον εκπρόσωπό της Πανούση να δηλώνει ότι η καταστολή και η μόνιμη παρουσία των ΜΑΤ σε όλο το κέντρο της Αθήνας είναι αναγκαία, από την άλλη να το "παίζει" έτσι ώστε να παρουσιάζεται ανεχτική απέναντι σε κινητοποιήσεις και αντιδράσεις ομάδων που δήθεν αντιστέκονται στη πολιτική της.

Κάτι που βέβαια δεν το έχουν δει οι κάτοικοι στις Σκουριές που εξακολουθούν να νοιώθουν την καταστολή στη πλάτη τους και να τραβολογιώνται στα δικαστήρια.

Έτσι λοιπόν τι έμεινε σήμερα; Ότι κάτι έγινε στην Αθήνα για την υπόθεση της Χαλκιδικής αλλά αυτό ήταν η πορεία των εργαζόμενων στα μεταλλεία της Eldorado των οποίων το δικαίωμα να "διαδηλώνουν" επίσης αναγνωρίζει η κυβέρνηση. 

Οι ...εργάτες διαδήλωσαν λένε όλα τα αστικά μέσα ενημέρωσης και η κυβέρνηση για το δικαίωμά τους στη δουλειά το πρωί. Το απόγευμα όμως υπήρξαν συγκρούσεις αντιεξουσιαστών με τα "άκρως ανεκτικά" ΜΑΤ. Και αν δείτε και ακούσετε τίποτα για διαδήλωση αλληλεγγύης στους κατοίκους της Χαλκιδικής μάλλον θα ονειρεύεστε!

Το μπλοκ της Λαϊκής Αντίστασης Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας αμέσως με την έναρξη των επεισοδίων συγκροτήθηκε, κατήγγειλε την αστυνομική καταστολή και την προσπάθεια διάλυσης της συγκέντρωσης. Αρνήθηκε να φύγει από το χώρο που βρισκόταν αλλα και, σε αντίθεση με άλλους, να βάλει πλάτη στα παιχνίδια των αντιεξουσιαστών. 

Κάλεσε τον κόσμο όχι μόνο να μη διαλυθεί αλλά και να πραγματοποιήσει την πορεία αλληλεγγύης στον μοναδικό αγώνα που δίνεται με πραγματικούς και καθόλου εικονικούς όρους σύγκρουσης στις μέρες μας.
Και ενώ στην αρχή διαφαινόταν ότι υπήρξε συμφωνία και άλλων (για την ιστορία υπήρξε οργανωμένο μπλοκ του ΕΕΚ και της νεολαίας του, πανό της λεγόμενης Επιτροπής Αλληλεγγύης, της ΑΚ και κάποιων άλλων σχημάτων του Α/Α χώρου, από ΑΝΤΑΡΣΥΑ ήταν μερικοί με τις σημαίες της) τελικά κάποιοι επέλεξαν να παραμείνουν στο χώρο κάτι που δεν το δέχτηκε η Λαϊκή Αντίσταση και σεβόμενη τον σκοπό για τον οποίο κάλεσε εκεί τον κόσμο αποφάσισε να προχωρήσει μόνη της προς τη Βουλή και να ολοκληρώσει την πορεία της στην Πανεπιστημίου λίγο πριν τα Προπύλαια.

Οι υπόλοιποι, μερικές εκατοντάδες που τα μέσα του ΣΥΡΙΖΑ τους ανεβάζουν σε ...5000, αποφάσισαν να παραμείνουν εκεί και να πραγματοποιήσουν τελικά την πορεία τους μέσω Ομόνοιας, Σταδίου, Βουλής και ξανά Προπύλαια έχοντας αλλάξει επί της ουσίας τον χαρακτήρα της.

http://antigeitonies.blogspot.gr/2015/04/blog-post_71.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.