ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

H τετραμερής συνάντηση υπουργών Εξωτερικών και Εσωτερικών της Ελλάδας, Αλβανίας, Βουλγαρίας και π. Γ.Δ.Μ.

 


Ανακοίνωση Τύπου

H τετραμερής συνάντηση μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών και  Εσωτερικών της Ελλάδας, της Αλβανίας, της Βουλγαρίας και της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, που πρόκειται να πραγματοποιηθεί το διήμερο 21 και 22 Απριλίου στην Θεσσαλονίκη, με πρωτοβουλία του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών έρχεται να επισφραγίσει την πολιτική των κλειστών συνόρων, των φρακτών και της καταστολής ενάντια στους πρόσφυγες και τους μετανάστες

Πολιτική  και συμπεριφορά στην οποία  πρωταγωνίστησε πριν λίγες μόνο ημέρες η κυβέρνηση των Σκοπίων στην Ειδομένη αλλά καθόλου δεν υστερούν οι κυβερνήσεις και των υπόλοιπων βαλκανικών κρατών. Πραγματοποιείται στα πλαίσια των Νατοϊκών και Ευρωενωσιακών υπαγορεύσεων και συμφωνιών.

Η ελληνική κυβέρνηση που συνυπέγραψε την επαίσχυντη συμφωνία  Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας κλιμακώνει καθημερινά την πολιτική πίεσης, αποτροπής και καταστολής ενάντια στους πρόσφυγες του πολέμου. Ενός πολέμου που προκάλεσαν οι ιμπεριαλιστές και τα ενεργούμενα τους στην Συρία διαλύοντας κοινωνίες και ολόκληρες χώρες. Έχει προσκαλέσει τους Νατοϊκούς εμπρηστές του πολέμου να εγκατασταθούν στο Αιγαίο, αυξάνοντας τους κινδύνους για τον λαό μας και τους λαούς της περιοχής.
Το αντιπολεμικό-αντιιμπεριαλιστικό κίνημα στην Θεσσαλονίκη και σε ολόκληρη την Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει και να κλιμακώσει την πάλη του ενισχύοντας ταυτόχρονα  κάθε γνήσια  πρωτοβουλία  αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και στους μετανάστες, έξω από τα διατεταγμένα όρια του κρατικού και ευρω-ενωσιακού «εθελοντισμού».


Θεσσαλονίκη 20-4-2016

Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.