ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

Προανακριτική εξέταση για δράση υπέρ των προσφύγων;


Προανακριτική εξέταση
για δράση υπέρ των προσφύγων;

Κλήση πήρε ο συνδικαλιστής των Παρεμβάσεων και στέλεχος του ΝΑΡ, Παύλος Αντωνόπουλος από την ασφάλεια λιμενικού για τη δράση του στο λιμάνι του Πειραιά υπέρ των προσφύγων.
Η κλήση, όπως δημοσιεύτηκε από τον ίδιο, λέει τα εξής:

KΕΝΤΡΙΚΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ 
Πειραιάς. 18 Απριλίου 2016
ΤΟΜΕΑΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΑΝΑΚΡΙΣΗΣ/ ΑΣΦΑΛΕΙΑ Αοιθ. Πrωτ.: 3112.100/ 74.3 /2016
Ακτή Μιααύλη 50- 18536 - Πειραιάς Τηλ: 2132147732-2104511343 fax: 210 4511121-2132147736

ΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΚΑΤ' ΑΡΘΡΟ 31 παρ.2 Κ.Π.Δ.
ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ

Ο Ανθυπασπιστής Λ.Σ ΛΙΓΝΟΣ Αλέξανδρος, ως A' Α/Υ Κ.Λ. Πειραιά /Τ.Α.Α/ Ασφάλεια, παρισταμένου και του Επικελευστή Λ.Σ ΧΑΝΤΖΑΡΑ Νικόλαου, ως Β' Α/Υ, της ίδιας Υπηρεσίας, σύμφωνα με το άρθρο 213 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, καλούμε τον (επ) ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟ (ον) Παύλο του Δημητρίου και της Αντιγόνης , που γεννήθηκε το 1950 να εμφανιστεί ενώπιον
μας, στο γραφείο Ασφαλείας του Κ.Λ.ΠΕΙΡΑΙΑ, στιc....(εντός δύο (02) ηιιερών από την επίδοση της παρούσης) και ώρα 09:00, για να εξεταστεί σε προκαταρκτική εξέταση και να καταθέσει πιστοποιητικά έγγραφα που αποδεικνύουν τα αληθή στοιχεία του, δυνάμει της ΑΒΜ: Δ 16/ 3 παραγγελίας Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά για να καταθέσει και να δώσει εξηγήσεις για το αδίκημα περί διασποράς ψευδών ειδήσεων δια του τύπου κατά του άρθρο 191§1 εδ β ΠΚ και διέγερσης κατά το άρθρο 183 ΠΚ.
Να έχει μαζί του το Δελτίο Ταυτότητας ή άλλο έγγραφο πιστοποίησης ταυτότητας και ΑΦΜ.
Εάν δεν παρουσιασθεί θα του επιβληθούν οι κυρώσεις που προβλέπει το άρθρο 231 Κ.Π.Δ.

Η κλήση αυτή και πιθανά και άλλες που θα ακολουθήσουν, εντάσσεται στην απόφαση της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει με διώξεις και καταστολή κάθε φωνή που κινητοποιείται κόντρα στις αποφάσεις της.

  Ιδιαίτερα στο ζήτημα των προσφύγων χαρακτηριστικό για το πού το πάει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ και όλο το συστημικό πλέγμα (κυρίαρχες πολιτικές δυνάμεις, ΜΜΕ, δυνάμεις καταστολής) όσον αφορά την αντιμετώπιση της έκφρασης πολιτικής παρέμβασης και αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες ήταν και το «περιστατικό» που συνέβη την Τρίτη 5/4 στο λιμάνι του Πειραιά και όλη η προπαγάνδα λάσπης και συκοφάντησης που ακολούθησε στη συνέχεια. 

Το μοίρασμα μιας προκήρυξης στα αγγλικά, κοντά στην πύλη Ε3, όπου βρίσκεται καταυλισμός προσφύγων, απ΄ τον Συντονισμό για το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό, που αντιμετωπίστηκε αρχικά με επιθετικό τρόπο από δύο γυναίκες που δήλωναν «εθελόντριες», είχε ως συνέχεια την παρέμβαση του Λιμενικού Σώματος. 

Οι λιμενικοί ζήτησαν να δουν την προκήρυξη και τη μετάφρασή της και στη συνέχεια απαγόρευσαν σ΄ αυτούς που τη μοίραζαν να μετακινηθούν, κρατώντας τους για 20 λεπτά στον εσωτερικό χώρο της Ε3. 
Δεν έλειψαν οι απειλές και οι απόπειρες τρομοκράτησης, με το αιτιολογικό ότι επηρεάζονταν οι πρόσφυγες να μην μπουν στα πούλμαν για να εκκενωθεί ο χώρος του λιμανιού. 
Στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι, δεδομένου ότι καμιά… κατηγορία δεν μπορούσε να σταθεί νομικά σε βάρος τους.

  (Παρόμοιο περιστατικό πήγε να δημιουργηθεί το Σάββατο 9 Απρίλη κατά τη διάρκεια της αντιιμπεριαλιστικής-αντιπολεμικής πορείας της "Πρωτοβουλίας οργανώσεων και συλλογικοτήτων" όταν λιμενικοί σταμάτησαν μέλη αναρχικών συλλογικοτήτων που προπορευόντουσαν και "μελετώντας" τις προκηρύξεις τους, μαζί και τις δικές μας, ρωτούσαν ποιοι ήμαστε, τι λέμε και αν είναι νόμιμα αυτά που λέμε, και αν έχουμε άδεια να τα μοιράζουμε.
 Βλέποντας όμως τη πορεία να πλησιάζει αναγκάστηκαν να κάνουν πίσω.) 

  Από εκεί και μετά η σκυτάλη πέρασε στα αστικά και κίτρινα ΜΜΕ, τα οποία αφού παρουσίασαν τη συλλογικότητα που αποτελεί ο Συντονισμός ως «Μ.Κ.Ο.» (είναι γνωστή η υγιής καχυποψία του λαού μας απέναντι στις λεγόμενες Μ.Κ.Ο. κι αυτό το παίρνουν υπόψη), ξεκίνησαν μια διασπορά λάσπης και συκοφαντίας μιλώντας για «φαντομάδες» και «φαντάσματα» που μοιράζουν φυλλάδια, για ανεξέλεγκτη κατάσταση όπου ο καθένας μπορεί να κάνει ό,τι θέλει, με τις αρχές να αδυνατούν να επέμβουν, για τον «ύποπτο ρόλο» αυτών που παρεμβαίνουν στους πρόσφυγες κι άλλα εμετικά, αναρτώντας μάλιστα και την προκήρυξη. 
  Αναφέρθηκε επίσης πως οι λιμενικοί ζήτησαν παρέμβαση του εισαγγελέα. Όλο αυτό το κλίμα δεν προέκυψε τυχαία. Δείγματά του είδαμε και το αμέσως προηγούμενο διάστημα, όπου λίγο - πολύ όποιος υποστήριζε κινητοποιήσεις προσφύγων θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως «προβοκάτορας».
Οι εξελίξεις μετά την πρόσφατη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό, η απάντηση «φραγμού» που δίνουν οι ιμπεριαλιστές απέναντι στην προσφυγική ροή, που οι ίδιοι γέννησαν με τους πολέμους και την ερημοποίηση, οι απαιτήσεις της ΕΕ και η απόλυτη υποταγή της κυβέρνησης, η διάλυση των αυταπατών (;) του προηγούμενου διαστήματος ότι οι πρόσφυγες ήρθαν στη χώρα μας απλά για να περάσουν, στο δρόμο τους προς την Ευρώπη, και η συνειδητοποίηση πως οι άνθρωποι αυτοί θ΄ αρχίσουν να διεκδικούν όσο παραμένουν στη χώρα μας οδηγεί σε αλλαγή της στάσης της κυβέρνησης απέναντί τους σε αντιδραστικότερη κατεύθυνση. 

«Κομμένη» η πολλή «αλληλεγγύη», απελάσεις (όσο μπορούν ν’ αποδώσουν), καταστολή, προπαγάνδα για εγκληματικότητα, αρρώστιες, τζιχαντιστές… 

Στο στόχαστρο της κυβέρνησης, της άρχουσας τάξης και των ιμπεριαλιστών βρίσκεται κύρια το ενδεχόμενο ξεδιπλώματος της διεκδίκησης απ΄ τους πρόσφυγες για ανθρώπινες συνθήκες ζωής, σίτισης, στέγασης, για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και Άσυλο, που θέλουν να τη χτυπήσουν στη γέννησή της. 

Με τον ίδιο τρόπο που βρίσκονται ενάντιοι στη λογική και πρακτική αντίστασης και διεκδίκησης του ελληνικού λαού. Για το λόγο αυτό «πρέπει» να αποτραπεί, να συκοφαντηθεί και να κατασταλεί και κάθε πολιτικός λόγος που μπορεί να θεωρηθεί πως τους «ξεσηκώνει». 

Καταγγελία για την εξέλιξη αυτή εξέδωσε και η Λαϊκή Αντίσταση – Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία, η οποία κόντρα και στο νέο αυτό κλίμα τρομοκράτησης, κάλεσε στη μαζική αντιπολεμική – αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση το Σάββατο 9/4 στον Πειραιά.

(Το μεγαλύτερο μέρος του άρθρου προέρχεται από τη Προλεταριακή Σημαία και τη στήλη της για τα δημοκρατικά δικαιώματα)

http://antigeitonies.blogspot.gr/2016/04/blog-post_95.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.