ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

Επιθέσεις σε σπίτια και συλλήψεις 22 αγωνιστών στη Τουρκία!

Επιθέσεις σε σπίτια 
και συλλήψεις 22 αγωνιστών
 στη Τουρκία!

Την Τρίτη 26 Απρίλη, στις 5 το πρωί έγινε έφοδος, ταυτόχρονα, στα σπίτια εργαζόμενων στην Özgür Gelecek και πολλών αναγνωστών της εφημερίδας. Στην Κωνσταντινούπολη μετά την έρευνα της αστυνομίας συνελήφθησαν εργαζόμενοι στην εφημερίδα Özgür Gelecek και αναγνώστες της εφημερίδας και της Partizan, νεολαίοι της Yeni Demokrat Gençlik, συνολικά 26 άτομα. Την ίδια μέρα σε πολλές γειτονιές της Κωνσταντινούπολης κρεμάστηκαν πανό για την απελευθέρωση των συλληφθέντων, έχουν βγει ψηφίσματα αλληλεγγύης από οργανώσεις, σωματεία και συλλογικότητες, δόθηκαν συνεντεύξεις τύπου και προγραμματίστηκαν κινητοποιήσεις σε πολλές πόλεις. 


Οι επιθέσεις και οι συλλήψεις δεν θα μας διαλύσουν! Θα δυναμώσουμε την αντίσταση! 

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις, απέναντι στην επιδρομή που έγινε σήμερα το πρωί σε πολλά σπίτια, μεταξύ των οποίων και σπίτια εργαζόμενων της εφημερίδας μας Özgür Gelecek όπου συνελήφθησαν 22 άτομα.

Σχετικά με το θέμα η Partizan ανακοίνωσε: 

«Η επιθετική πολιτική του τουρκικού κράτους συνεχίζεται και κλιμακώνεται. Οι προσπάθειες τρομοκράτησης και εκφοβισμού πρώτα του κουρδικού λαού και όλων των καταπιεσμένων στην περιοχή. Το κράτος συνεχίζει τις επιθέσεις του στο Σιρνάκ και το Νισαϊμπίν, αφού σφάγιασε τον λαό στο Τουρκικό Κουρδιστάν με τεθωρακισμένα και κανόνια και έκαψε ζωντανούς δεκάδες ανθρώπους στα υπόγεια. Αυτό το κράτος που χτες ισοπέδωσε τη Σούρ και την Τσίζρε, σήμερα τη Σιρνάκ, το Νισαϊμπίν και τις γειτονιές του Χακάρι, συνεχίζει την πολιτική αφομοίωσης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, μετά την απόφαση απαλλοτρίωσης.

Ότι δεν μπόρεσε να καταστρέψει με τα όπλα προσπαθεί να εξαφανίσει με γενικευμένες επιχειρήσεις προσαγωγών, κρατήσεων και συλλήψεων. Έχει περισσέψει ο φασισμός, δεν αφήνει χωρίς επίθεση ακόμη και την πιο μικρή δημοκρατική κινητοποίηση. Το κυρίαρχο κράτος προσπαθεί να επιβάλλει ένα γενικευμένο κλίμα φόβου και τρόμου σ’ όλη τη χώρα και να εξαφανίσει τις επαναστατικές, δημοκρατικές και πατριωτικές δυνάμεις. 
Έτσι προσπαθεί να ανακόψει το μέτωπο των δημοκρατικών και πατριωτικών δυνάμεων και να απλώσει ένα πέπλο φόβου στον λαό. Όμως απέναντι σ’ αυτές τις επιθέσεις του κράτους, συνεχίζεται η αντίσταση των εργατών, των εργαζόμενων, των γυναικών, της νεολαίας και πρώτα απ’ όλα του κουρδικού έθνους και όλων των καταπιεσμένων εθνικοτήτων», αναφέρεται στην ανακοίνωση. Και υπογραμμίζεται ότι οι προσαγωγές, οι συλλήψεις και οι κρατήσεις αποτελούν μέρος της κρατικής καταστολής που έχει στόχο αυτήν την αντίσταση». 

Σχετικά με τις επιθέσεις παραμονές της Πρωτομαγιάς: 

«Αυτές οι επιθέσεις που γίνονται λίγες μέρες πριν την πρωτομαγιά προέρχονται από την εχθρότητα του κράτους απέναντι στους εργαζόμενους. Χρόνια τώρα το κράτος επιτίθεται στις εργατικές δυνάμεις πριν την Πρωτομαγιά για να καταστείλει τις κινητοποιήσεις για την πρωτομαγιά και με την τελευταία επίθεση επιβεβαιώνει την συνέχιση αυτής της παράδοσης. 
Μετά τον πόλεμο που διεξήγαγε το τουρκικό κράτος στο Τουρκικό Κουρδιστάν, φέρνει τον λογαριασμό στον λαό και βάζει μπροστά τα σχέδια για περικοπές σ’ όλους τους εργαζόμενους, στοχεύοντας τις κατακτήσεις που ήταν αποτέλεσμα της ταξικής πάλης, με πρώτες την κατάργηση της αποζημίωσης απόλυσης και στην συνέχεια την ενοικίαση εργαζομένων. Οι επιθέσεις του κράτους απευθύνονται στα πιο δυναμικά τμήματα της κοινωνίας, τις επαναστατικές, τις πατριωτικές και τις προοδευτικές συλλογικότητες!». 

Και υπογραμμίζει: «Τμήμα αυτών των επιθέσεων είναι η επιδρομή που είδαμε στα γραφεία της εφημερίδας μας Özgür Gelecek και σε αναγνώστες της εφημερίδας στην πόλη Ντερσίμ τις προηγούμενες μέρες. Σύντροφοί μας συνελήφθησαν και κατασχέθηκαν όλα τα βιβλία και τα έντυπα που είχαν φωτογραφίες του İbrahim Kaypakkaya. 
Οι τελευταίες επιχειρήσεις όμως έγιναν σχεδιασμένα ενάντια σε αναγνώστες και εργαζόμενους της Partizan και της Özgür Gelecek και νέους από την Yeni Demokrat Gençlik. Στην γενικευμένη επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη στις συνοικίες Kartal, 1 Mayıs Mahallesi, Gülsuyu, Sarıgazi, Avcılar, Bahçelievler και Esenyurt’ta, έγινε έφοδος στα σπίτια των συντρόφων μας. Η αστυνομία αφού έκανε άνω κάτω τα σπίτια τους, συνέλαβε 26 άτομα». 

«Ο Φασισμός μας επιτίθεται επειδή μας φοβάται!» 

«Εδώ και πολλά χρόνια είμαστε στόχος των επιθέσεων του κράτους. Ο φασισμός μας επιτίθεται, γιατί μας φοβάται. Γίναμε στόχος του κράτους επειδή ενισχύουμε τον αγώνα του εργαζόμενου λαού και είμαστε δίπλα στον καταπιεζόμενο λαό μας, στους εργάτες, στους εργαζόμενους, την νεολαία, τους Κούρδους και τους Αλεβίτες, τις καταπιεζόμενες εθνικότητες και τις θρησκευτικές μειονότητες, τις γυναίκες και τους ΛΟΑΤ. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε παντού όπου διεξάγεται η ταξική πάλη, στις απεργίες και στα εργοστάσια. 
Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε απέναντι στην καταστροφή και την διαφθορά, σε όλες τις εργατικές γειτονιές. 
Θα συνεχίσουμε τον αγώνα ενάντια στην ανυποληψία των γυναικών και των ΛΟΑΤ, τις καθημερινές παρενοχλήσεις, τους βιασμούς και τις δολοφονίες. 
Θα συνεχίσουμε να επιδιώκουμε την συνέχιση των ξεσηκωμών της νεολαίας στα πανεπιστήμια και να προσπαθούμε να ξεχύνονται στις πλατείες». 
Κόντρα σε όλα τα εμπόδια, τις επιθέσεις και τις απαγορεύσεις η Πρωτομαγιά θα προετοιμαστεί ακόμη πιο δυναμικά, τα συνθήματα της εργατικής τάξης θα φωναχτούν πιο δυνατά, θα είμαστε πιο πολλοί στις πλατείες, θα κάνουμε Πρωτομαγιά παντού. 
Δεν θα σκύψουμε το κεφάλι απέναντι στις γενικευμένες φασιστικές επιθέσεις του κράτους, θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας. 
Οι επιθέσεις και οι συλλήψεις δεν θα μας διαλύσουν! 
Θα δυναμώσουμε την Αντίσταση! 
Να ελευθερωθούν άμεσα οι συλληφθέντες!» 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.