ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

Η ΓΣΕΕ προκηρύσει εξαήμερη απεργία!

Η ΓΣΕΕ προκηρύσει εξαήμερη απεργία!

Εξαήμερη απεργία κήρυξε η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, εν όψη της νέας επέλασης μέτρων που ετοιμάζεται να μας εφαρμόσει η κυβέρνηση μετά την παράσταση διαπραγματεύσεων κυβέρνησης και κουαρτετιανών. 
 Εκπλήσσοντας τις ταξικές, αγωνιστικές και επαναστατικές δυνάμεις (μετωπικές και συντονισμένες) οι οποίες, δείχνοντας μεγαλοθυμία, αποφάσισαν να χαιρετήσουν αυτές τις αποφάσεις, επισημαίνοντας όμως ότι χάρη στη δική τους δουλειά μυρμηγκιού πείστηκε η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ να ξωπετάξει τις αναστολές της και να γίνει επιτέλους πραγματική εργατική ηγεσία!
Η απεργία θα ξεκινήσει την Παρασκευή 29 Απρίλη και θα λήξει την Τετάρτη 4 Μάη. Προς το παρών! 
Η ΓΣΕΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους να πάρουν τα λάβαρά τους και να βγουν στους δρόμους το απόγευμα της πρώτης μέρας σε όλες τις γειτονιές των πόλεων και τα χωριά, στα βουνά και στα νησιά μας, διαδηλώνοντας την αντίθεσή τους στη σταύρωση των εργαζομένων και να πραγματοποιήσουν συμβολικές κηδείες των Ε.Ε., Δ.Ν.Τ. και κυβέρνησης.
Το Σάββατο από το πρωί θα ξεκινήσουν οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας με την καύση ομοιωμάτων του Τσίπρα που πρόδωσε τις επαναστατικές προσδοκίες του λαού χωρίς να πάρει ούτε ένα αργύριο ο άτιμος! Σε αντίθεση με τον Ιούδα που κάτι πήρε!

Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν μέχρι τα μεσάνυχτα οπότε οι εργαζόμενοι θα βγουν και πάλι στις γειτονιές τους ζωσμένοι με ότι εκρηκτικό έχουν σπίτι τους, κι αν δεν έχουν να πάρουν, κι αν δεν μπορούν θα μεριμνήσουν οι κατά τόπους συλλογικότητες αλληλεγγύης και οι ΜΚΟ ώστε να δοθούν σε όσους έχουν οικονομικές δυσκολίες, και με επίκεντρο τα κατά τόπους λαϊκά πνευματικά - πολιτιστικά κέντρα θα εκφράσουν με εκρηκτικό τρόπο την αντίθεσή τους, περίπου ως προειδοποίηση για το ενδεχόμενο επανάστασης, αν δεν παρθούν πίσω τα μέτρα. Κι αυτό γιατί απ' ότι φαίνεται η ΓΣΕΕ πλέον πρέπει να έχει ασπασθεί γνωστό αριστερίστικο, μουλούδικης έμπνευσης, σύνθημα παραφρασμένο στο "Οι λαοί παλεύουν με το βαρελότο στο χέρι".

Την Κυριακή, και τρίτη μέρα της κινητοποίησης, η ΓΣΕΕ καλεί τους εργαζόμενους των πόλεων, όσοι μπορούν τουλάχιστον, να βγουν στην ύπαιθρο, σε κλιμάκωση της εργατοαγροτικής συμμαχίας που ξεκίνησε στις 4 Φλεβάρη, και μαζί με τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους, σφάζοντας και σουβλίζοντας αρνιά και κατσίκια, να προειδοποιήσουν τον ταξικό εχθρό για το τι τον περιμένει. 
Για τα δε μπουκάλια από μπύρες, κρασιά, τσίπουρα και ρετσίνες καλεί το λαό να αφήσει τις μαλακίες περί ανακύκλωσης και να τα κρατήσει μπας και χρειαστούν για την κατασκευή μολότωφ. Παράλληλα καλεί το λαό, μιας και η Κυριακή είναι και η 1η Μάη, η γνωστή γιορτή της άνοιξης, να πιάσει το Μάη γερά συμβολίζοντας έτσι τη θέλησή του για την αναγέννηση του νέου λαϊκού και εργατικού κινήματος που θα ανατρέψει τα πάντα όλα όσα μας κάνουν τη ζωή δύσκολη μαζί και του εργοδοτικού και ρεφορμιστικού συνδικαλισμού. 

Η Δευτέρα, τέταρτη μέρα των κινητοποιήσεων, θα είναι μέρα ξεκούρασης, ανάπαυλας και προετοιμασίας για τις επόμενες δύο. Επιτρέπεται η συνέχιση του πιασίματος του Μάη για να μη μας φύγει η αγωνιστική έξαψη!

Η Τρίτη και προτελευταία μέρα θα είναι η μέρα που θα γίνουν οι καταλήψεις των δρόμων που οδηγούν στις πόλεις. Μιλιούνια εργατών και εργαζόμενων, πιθανόν συνοδεία αγροτών, κτηνοτρόφων και τρακτέρ (εδώ θα συμβάλει και το ΠΑΜΕ με τη συμμαχία του), θα οδηγηθούν στις πόλεις, θα καταλάβουν ξανά τις συνοικίες τους και την επομένη θα ξεχυθούν στους δρόμους και τις πλατείες για να ανατρέψουν τη κυβέρνηση (προς το παρών, για τα μέτρα άλλη φορά, σε άλλη κλιμάκωση! Εδώ καθοριστική θα είναι η συμβολή των Συντονισμών. Όλων, κι ας είναι ασυντόνιστοι μεταξύ τους! Εξ άλλου έχουν τη τεχνογνωσία της κατάρριψης κυβερνήσεων). 

Οι αποφάσεις αυτές τις ΓΣΕΕ πάρθηκαν εν κρυπτώ στο τελευταίο συνέδριό της στο τουριστικό νησί της Ρόδου και σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο που επιλέχθηκαν για ξεκάρφωμα. 
Για λόγους συνωμοτικούς οι σχετικές συζητήσεις πραγματοποιήθηκαν στις παραλίες και στις ξαπλώστρες όπου η πλειοψηφία των συνέδρων παρίσταναν τους τουρίστες ώστε να ξεγελάσουν την ΕΥΠ και τα ...wikileaks που πάντα καραδοκούν για να βγάλουν μυστικά στη φόρα!

Υ.Γ.: Όλα αυτά θα πραγματοποιηθούν εφ' όσον βέβαια μας πάρουν - βλ. ψηφίσουν στη Βουλή - τα μέτρα πριν τη Μεγάλη Παρασκευή (ημέρα έναρξης των κινητοποιήσεων). 

Σε περίπτωση που δεν, τότε οι δύο τελευταίες μέρες των κινητοποιήσεων θα μετατεθούν - μετατραπούν σε 48ωρη απεργία εν ευθέτω χρόνο, έτσι για να μη μείνει παραπονεμένο και το ΠΑΜΕ και η 48ωρη απεργία του που τη περιφέρει σα φάντασμα πάνω από τη χώρα εδώ και καιρό.

 Για να αποδειχθεί, για άλλη μια φορά, ότι αυτό ξέρει καλύτερα απ' όλους μας! 

Μιας και είναι πολύ πιο μπαζμένο στις μάζες, ιδιαίτερα τις εργατικές, και μπορεί να κρίνει πότε μπορούν και πότε όχι πριν από αυτές και γι' αυτές! 
Γι' αυτό άλλωστε, έχοντας καλύτερη γνώση, και από αυτή που έχει και η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, προτείνει απεργία είτε τη μέρα -plus 1 πριν ή μετά- της ψήφισης, είτε μετά εξ ολοκλήρου.
 Γιατί ως γνωστόν αν δεν το δεις ψηφισμένο και εφαρμοσμένο κάτι δεν μπορείς να αντιδράσεις. 
Πρώτα στη φοράνε και μετά αποφασίζεις αν σε αρέσει και αν θα το κρατήσεις στα χαρτιά ή όχι!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.