ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Κυριακή 3 Απριλίου 2016

Χιλιάδες διακοπές νερού ξεκίνησε η ΕΥΑΘ !!


Θεσσαλονίκη: Χιλιάδες διακοπές νερού ξεκίνησε η ΕΥΑΘ

Δυο χιλιάδες υδρόμετρα νοικοκυριών και επιχειρήσεων θα αποσυνδέουν κάθε μήνα τα συνεργεία της ΕΥΑΘ για τους επόμενους δεκαπέντε μήνες, ανακοίνωσε προχθές ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ ΑΕ, Νίκος Παπαδάκης, με στόχο να φτάσουν στις τριάντα χιλιάδες διακοπές συνολικά!
 Χρησιμοποίησε μάλιστα τον όρο «κακοπληρωτές» λες και όσοι δεν πληρώνουν τον λογαριασμό του νερού, έχουν και δεν δίνουν.
Δήλωσε επίσης με την ίδια θρασύτητα πως η ΕΥΑΘ έχει κοινωνικά τιμολόγια για 6000 έως 7000 νοικοκυριά, λες και σε όλη την Θεσσαλονίκη μόνο τόσες είναι οι οικογένειες που έχουν οικονομικά προβλήματα, έχουν ανέργους και αδυνατούν να βρουν χρήματα για τα στοιχειώδη. Την ίδια στιγμή ο Παπαδάκης ανακοίνωνε πως η ΕΥΑΘ για το 2015 έχει κέρδη, τα οποία μετά τους φόρους έφτασαν τα 13,5 εκατομμύρια ευρώ ενώ με τις περικοπές έχουν μειωθεί οι εργαζόμενοι από 450 το 2009 σε 220 ( 90 από αυτούς με μπλοκάκι) με αποτέλεσμα πολλά προβλήματα!
Την ίδια ημέρα που τα έλεγε αυτά ο Παπαδάκης, συνεργείο της ΕΥΑΘ προχωρούσε σε διακοπές νερού και αφαίρεση υδρομέτρων στην Ηλιούπολη, στην δυτική Θεσσαλονίκη. Σε μια περίπτωση μάλιστα που ήρθε σε γνώση μας, οι λεγόμενοι κακοπληρωτές ήταν μια οικογένεια ανέργων, η οποία αδυνατεί εκτός των άλλων να πληρώσει το ενοίκιο και να εξυπηρετήσει βασικές ανάγκες. Οι τεχνικοί της ΕΥΑΘ, παρά τις εκκλήσεις της οικογένειας να μην κόψουν το νερό, εκτέλεσαν την εντολή που είχαν!

Η προκλητική απόφαση της ΕΥΑΘ πρέπει να πάρει μαζική αγωνιστική απάντηση από τα κινήματα αντίστασης της πόλης. Γιατί αν περιμένουμε να συγκινηθούν οι οργανωτές του δημοψηφίσματος για το νερό, υποστηρικτές οι περισσότεροι της σημερινής κυβέρνησης, χιλιάδες φτωχές οικογένειες θα κορακιάσουν το επόμενο διάστημα.
π.
http://antigeitonies.blogspot.gr/2016/04/blog-post_64.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.