ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Σάββατο 9 Απριλίου 2016

Απεργιακή πορεία 7/4 στη Θεσσαλονίκη: απεργοί και πρόσφυγες μαζί στο δρόμο


Απεργιακή πορεία 7/4 στη Θεσσαλονίκη: απεργοί και πρόσφυγες μαζί στο δρόμο

Εκατοντάδες εργαζόμενοι διαδήλωσαν στο απεργιακό ραντεβού της Πέμπτης 7/4, στους δρόμους της Θεσσαλονίκης. Η συμμετοχή χαμηλή και βεβαίως αναντίστοιχη με την κρισιμότητα της κατάστασης. Και πώς να μην είναι άλλωστε, όταν οι συνδικαλιστικές ηγεσίες, πιστές στην ξεπουληματική τους στάση, φροντίζουν να λειτουργούν καταλυτικά στην αποδιοργάνωση των αντιστάσεων, ενώ οι πολιτικές δυνάμεις περί άλλων τυρβάζουν.
Το κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ προοριζόταν να αποτελέσει μια 24ωρη τουφεκιά στον αέρα, ενώ η ΓΣΕΕ δεν εδέησε ούτε για τα μάτια του κόσμου να καλέσει σε κινητοποίηση, τη ίδια στιγμή που ο κόσμος της εργασίας βρίσκεται αντιμέτωπος με τα βαρύτερα ίσως μέτρα των τελευταίων ετών και τη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης.
Η Λαϊκή Αντίσταση – Α.Α.Σ. συσπειρώθηκε αρχικά σε μικρή απόσταση από το χώρο της συγκέντρωσης θέλοντας να αναδείξει με αυτό το συμβολικό τρόπο τη διαφωνία της με το «ενωτικό κάλεσμα» της ΑΔΕΔΥ στο οποίο συμμετείχαν ΛΑΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΟΚΔΕ.
Σημαντική παρουσία στη διαδήλωση είχαν πάνω από 100 πρόσφυγες, ορισμένοι μαζί με τα παιδιά τους, που παραμένουν στο στρατόπεδο συγκέντρωσης των Διαβατών. Κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης, ένωσαν τη φωνή τους με τον κόσμο της πόλης και κρατώντας αυτοσχέδια πλακάτ με συνθήματα όπως «είμαστε πρόσφυγες και όχι τρομοκράτες» φώναξαν τα αιτήματά τους με κυριότερο να τους επιτραπεί να περάσουν στις χώρες προορισμού τους.
Η Λαϊκή Αντίσταση – Α.Α.Σ. ήρθε σε επαφή και συζήτηση μαζί τους επιδιώκοντας, παράλληλα, να βάλει θεμέλια για τη συμμετοχή τους στο αντιπολεμικό-αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο της Κυριακής 10/4.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.