ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

ΜΑΛΤΕΖΟΣ: απολύσεις η απάντηση της εταιρείας στην απεργία!

ΜΑΛΤΕΖΟΣ: απολύσεις η απάντηση της εταιρείας στην απεργία!

Απεργούν για δεύτερη μέρα σήμερα, Πέμπτη, οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο ηλιακών θερμοσιφώνων «Μαλτέζος ΑΒΕΕ». 
Την απεργία, που θα συνεχιστεί και αύριο, Παρασκευή, έχει κηρύξει το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας, μετά από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων, που διεκδικούν να μπει τέρμα στην απληρωσιά και να καταβληθούν τα δεδουλευμένα μηνών που τους οφείλονται.

Χτες, ενώ η απεργιακή κινητοποίηση βρισκόταν σε εξέλιξη, η εργοδοσία απέλυσε τέσσερις εργαζόμενους, μέλη της Εργοστασιακής Επιτροπής. Απαντώντας στην εξέλιξη αυτή, από νωρίς το πρωί οι εργαζόμενοι του εργοστασίου συμμετέχουν σύσσωμοι στην απεργία και απαιτούν να παρθούν πίσω οι παράνομες και τρομοκρατικές απολύσεις.

«Οι απολύσεις ήταν σχεδιασμένες - στοχευμένες και εκδικητικές», τονίζει στην ανακοίνωσή του το Συνδικάτο και εξηγεί πως και οι τέσσερις εργαζόμενοι είναι αγωνιστές, μέλη της διοίκησης του Παραρτήματος Αθήνας του Συνδικάτου και της Εργοστασιακής Επιτροπής, που αναγνωρίζονται για τη στάση τους από τους συναδέλφους τους. Γι' αυτό το λόγο βρέθηκαν στο στόχαστρο από την εργοδοσία, καθώς αποτελούν εμπόδιο στα σχέδιά της.
 «Η εργοδοσία θέλει διά πυρός και σιδήρου να επιβάλει μέσα στο εργοστάσιο καθεστώς γαλέρας», τονίζει το Συνδικάτο και εξηγεί: «Να πληρώνει όποτε θέλει, όσα θέλει και όποιον θέλει. Δουλειά χωρίς συμβάσεις, χωρίς δικαιώματα. Χωρίς ειδικότητες, χωρίς σταθερές μέρες και ώρες εργασίας, με εντατικοποίηση και μισθούς κουτσουρεμένους 400-500 ευρώ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.