ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

Θεσσαλονίκη. Αντιπολεμικό-αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο και συναυλία αλληλεγγύης


Θεσσαλονίκη. Αντιπολεμικό-αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο και συναυλία αλληλεγγύης 
(φωτογραφίες - βίντεο)

Με συναυλία στην Αριστοτέλους στο Άγαλμα του Βενιζέλου, ολοκληρώθηκε το αντιπολεμικό-αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο που διοργανώθηκε σήμερα το απόγευμα, Κυριακή 10 Απριλίου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. 
Το συλλαλητήριο ξεκίνησε από την κεντρική είσοδο του Γ’ Σώματος Στρατού, επί της Λεωφόρου Στρατού, στο όποιο λειτουργεί και το Νατοϊκό Στρατηγείο. 
Στην συνέχεια η διαδήλωση πέρασε από την Τσιμισκή, σταμάτησε μπροστά στο προξενείο των φονιάδων για να καταγγείλει τους εμπρηστές του πολέμου και υπεύθυνους για τον ξεριζωμό των λαών και διαμέσου της οδού Βενιζέλου και της Εγνατίας κατέληξε στο Άγαλμα του Βενιζέλου. 
Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν φοιτητικοί σύλλογοι, εκπρόσωποι ΕΛΜΕ και διδασκαλικών συλλόγων και πλήθος κόσμου. 
Ανάμεσα τους δεκάδες Σύροι πρόσφυγες από το κέντρο των Διαβατών που έδωσαν με τα συνθήματα τους μαχητικό τόνο στην διαδήλωση. Από οργανώσεις και συλλογικότητες της Αριστεράς διακρίναμε την Ανταρσύα, την ΚΕΕΡΦΑ και την ΟΚΔΕ.
Η Λαϊκή Αντίσταση –ΑΑΣ και η Πρωτοβουλία Νέων Εργαζόμενων και Ανέργων συγκρότησαν μαζικό μπλοκ στο οποίο κυριάρχησαν αντιιμπεριαλιστικά και αντιπολεμικά συνθήματα αλλά και συνθήματα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και στους μετανάστες.
Τόσο στο Στρατηγείο όσο και στην διάρκεια της διαδήλωσης έντονη ήταν η αστυνομοκρατία, συνέπεια της σκλήρυνσης της κυβερνητικής στάσης ενάντια στους πρόσφυγες.


https://youtu.be/cK-vx10ZnIAhttps://youtu.be/cK-vx10ZnIA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.