ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Εκδόθηκε ο Μεχμέτ Γιεσίλτζαλι στην Γερμανία - Αλληλεγγύη στους αγωνιστές της ΑΤΙΚ


Εκδόθηκε ο Μεχμέτ Γιεσίλτζαλι στην Γερμανία - Αλληλεγγύη στους αγωνιστές της ΑΤΙΚ

Πρόσκληση σε όλες τις επαναστατικές, προοδευτικές και δημοκρατικές δυνάμεις για την αλληλεγγύη μας στη δίκη των κρατούμενων της ΑΤΙΚ, που αρχίζει στις 13 Μάη.

Ο Μεχμέτ Γιεσίλτζαλι (Mehmet Yeşilçalı), που συνελήφθη στις 15 Απρίλη του 2015 στην Ελβετία, στη συντονισμένη επιχείρηση εναντίον της ΑΤΙΚ, εκδόθηκε στην Γερμανία. Διεξήχθη ένας νομικός αγώνας σχετικά με το αίτημα της Γερμανίας για έκδοσή του. Η δικαστική διαδικασία εξελίχτηκε κάτω από την επιρροή των πολιτικών σχέσεων μεταξύ των κυβερνήσεων Γερμανίας και Ελβετίας.
Με την διαδικασία έκδοσης του Μεχμέτ Γιεσίλτζαλι, σηματοδοτήθηκε ξεκάθαρα ο πολιτικός χαρακτήρας της ποινικής δίωξης της ΑΤΙΚ. 
Η έφεση κατά της απόφασης υλοποίησης της έκδοσης του Υπουργείου Δικαιοσύνης τέλειωσε. Το εφετείο απέρριψε την έφεση κατά της απόφασης του Υπουργείου και αποφάσισε να προχωρήσει άμεσα η διαδικασία έκδοσης. Στις 8 Μάρτη του 2016 φυγαδεύτηκε από την φυλακή του Φράιμπουργκ και έγινε η μεταγωγή στην Γερμανία, χωρίς να ειδοποιηθεί η οικογένεια και οι σύντροφοί του. 
Το πρώτο στάδιο του εντατικού πολιτικού και δικαστικού αγώνα με διάρκεια ενός χρόνου έληξε μ’ αυτόν τον τρόπο. Το γερμανικό κράτος εμπλέκεται άμεσα στη δικαστική διαδικασία εναντίον της ΑΤΙΚ και του Μεχμέτ Γιεσίλτζαλι. Ο αγώνας που δώσαμε στην Ελβετία προσανατολισμένοι στην απελευθέρωση με κύριο σύνθημα «Λευτεριά στον Μεχμέτ Γιεσίλτζαλι, να σταματήσει η έκδοσή του» περνάει σε νέα φάση. 

Στο επόμενο διάστημα, απέναντι στην βιαστική και αιφνίδια μεταγωγή του συντρόφου μας, να οργανώσουμε τον αγώνα μας με την ίδια αποφασιστικότητα, για την αθώωση και την άμεση απελευθέρωση όλων των κρατουμένων της ΑΤΙΚ, όπως ακριβώς κάναμε ολόκληρο τον χρόνο. Ο δίκαιος, δημοκρατικός και προοδευτικός μας αγώνας δεν μπορεί να επισκιαστεί από τον γερμανικό ιμπεριαλισμό και το τουρκικό φασιστικό κράτος, ούτε από την επίφαση δημοκρατίας των ευρωπαϊκών κρατών. Απέναντι στην αδικία και την αυθαιρεσία, την εκμετάλλευση και την αντίδραση θα συνεχίσουμε με οποιοδήποτε κόστος, χωρίς σταματημό. Δεν θα παραιτηθούμε! Ποτέ δεν θα συμβιβαστούμε! 

Καλούμε όλες τις επαναστατικές, δημοκρατικές και προοδευτικές δυνάμεις, στο διάστημα μέχρι τις 13 του Μάη που αρχίζει το δικαστήριο να ενισχύσουμε την αλληλεγγύη μας. Έχουμε το δίκιο και θα νικήσουμε!

Ομοσπονδία Τούρκων Εργατών στην Ελβετία (İSVİÇRE TÜRKİYELİ İŞÇİLER FEDERASYONU)
8 Μάρτη 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.